Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çeşmenin barbunları
bucalıfikret yazdı:nihat paylaşım için teşekkürler bugün arkadaşımı gördüm kendisi İZMİR. buca balık halinde çalışıyor balık fiatları nasıl dedim söylediğine inanamadım barbunun kasası 15 tl den satıyorlarmış yani barbun bolluğu varmış.
fikret abi o izmirde o balık buraya gelinceye kadar 3 4 kat atıyo yavvvvSiyirdim
Bul
tekirle barbun arasındaki fark nedir arkadaşlar
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Balık halinden kasalarla yapılan açık artırma ile satılan fiatı bu,arkadaşlar birleşerek alınırsa her balık hesaplı oluyor.Seerf
Bornova - izmir
Bul
TEKİR (Mulus surmuletus) -BARBUNYA (Mulus barbatus):
Yakın akraba olan tekir ve barbunya balıkları benzerliklerinden dolayı çoğu zaman birbirine karıştırılır. İkisinin de rengi kızıla çalan sarımsı açık kahverengidir. Barbunyanın kırmızısı daha canlıdır. Altçenelerinin iki yanında bıyık denen birer uzantı vardır. Tekir yanlarındaki üçer ince, sarı çizgi ile barbunyadan ayırt edilebilir. Tekirin ortalama boyu 10-12 cm'dir; nadiren 25 cm'yi bulanlarına rastlanır. Balıkçılar tekirin küçüklerine mıcır, büyüklerine çuka derler. Barbunyanın ortalama boyu 17-18 cm'dir. Ender olarak rastlanan 55- 40 cm boyundaki barbunya azmanlarına balıkçılar arasında eşek barbunyası adı verilir. Her iki tür de dip balığıdır. Kumlu, çamurlu zemini tercih ederler. Deniz dibinde bulunan kurtlar, kabuklular, derisidikenliler gibi omurgasızlarla beslenirler. Tekir ve barbunya Marmara'nın yerli balıklarıdır, fakat bir bölümü yazın Boğaz'dan Karadeniz'in Boğaz'a yakın kesimlerine kadar gezer. Kışın derinlere çekildiklerinden avlanmaları zordur. Az tutulmaları ve lezzetli olmaları sebebiyle pahalı balıklar arasındadırlar.

Tekir
[Resim: sina_tekir.jpg]

Karadeniz dışında diğer denizlerimizde yazın rastlanır. Boyları 15 - 35, en çok 25 cm. olabilir. Kumluk, çamur veya taşlık kıyı kesimlerinin 3 m'den 100 m'ye kadar derinlerinde gidip gelerek yaşar. Diplerdeki kabuklular, böcekler ve diğer canlılarla beslenir. Yaz aylarında üreyip yapışkan yumurtalarını 10 - 60 m. derinlere bırakır. Etinin lezzeti Eski Roma çağlarından beri namlıdır. Bol avlanılan, ekonomik değeri yüksek bir balıktır.

Pişirme Biçimi
Tava, ızgara, balık çorbasına (ilave edilir), kağıt kebabı, buğlama

Dönem
İlkbahar başlarında, mart, nisan

Barbunya
[Resim: sina_barbunya.jpg]

Sıcak ve ılık denizlerin kumlu, çamurlu sahillerinde 300 m'ye varan derinliklerinde sürüler halinde yaşar. Ortalama 12 - 15 cm'den en çok 40 cm. büyür. Suyun ısı şartlarında derinlerden sahile mevsimsel göçler yapar. 10 yıl yaşayabilir. Nisan - Haziran arası 15.000 - 100.000 yumurta döker. Etinin lezzeti ve bol avlanılmasıyla ekonomik değeri yüksektir.

Pişirme Biçimi
Tava, ızgara, balık çorbasına (ilave edilir), kağıt kebabı, buğlama
Bul
araphüso26 yazdı:tekirle barbun arasındaki fark nedir arkadaşlar
Canın tekir istedimi balığı pullu bırak(tekir yakaladıysan),barbun istedimmi sudan çıktığı gibi pullarını kazıSiyirdim
Bornova - izmir
Bul
20 sene evvel tekir ve barbun o kadar boldu ki gözlükle dalardık ucu ü lü olan zıpkınla atış yapmadan kafasına geçirerek yakalardık,sonra babam 5-6 metrelik bir tekir agı verdi bize 3 arkadaş o agı atardık dalıp tekirleri aga kovalardık günde 100 ün üzerinde tekir barbun dil yakalardık ne balık vardı o zamanlar yaww.şimdi neredeeee.
Bul
allah herkesin yardımcısı olsun ama bence bu barbunuda çok uçuruyorlardı yav. ne bu altın bile daha ucuz. geçen sene 2 kilosunu 160 milyona altı arkadaş yuh ya..fabrikatör balığı olmuştu bi ara.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
Önceleri bende farkını pek bilmezdim ama öğrenciliğim sırasında barbunun tadını gördüm ve her ne kadar b.k balığı deselerde her türlü övgüyü ve fiyatı hak ediyor.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi