Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
beni bağışlayın ama
erdekli yücel yazdı:abi bende eminönünde çanakkaleden getirmiş olduğunuz sülünezle tanıştım ama sert bişeydi bizdekiler bayağı yumşak acaba tazeliğinden mi kaynaklanıyor ..birde bizde bir abi var hep buzlukta saklıyor onları her zaman da var bulunduruyor dolabında

Sülünez taze iken eti sert olup iyi av verir.Sonraki günler bu tazeliğini kaybederek yumuşak hale geliyor balıklar tarafından çabuk çalındığından verimi düşüyor.Taze olarak dondurulduğunda iş yapıyorsada buda tekrar dondurulduğunda özelliğini kaybediyorGulumse
Bornova - izmir
Bul
abicim ben burhaniyede almıştım mazemeci bir abiden o orda günlük geldigini soylemişti ama bize ıslak gazeteye sarılı bir şekilde buzlukta 4 . 5 gun dayanır demişti kolay gelsin.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Tropheus yazdı:abicim ben burhaniyede almıştım mazemeci bir abiden o orda günlük geldigini soylemişti ama bize ıslak gazeteye sarılı bir şekilde buzlukta 4 . 5 gun dayanır demişti kolay gelsin.

Sedat,buzluğa koyarsan donacakdır herhalde ıslak gazeteye sarılı olarak buzdolabında saklanmasını söylemişdirGulumse
Bornova - izmir
Bul
Ben buzluga sulinez koyarsam,evvela kabugundan temizliyorum..ve biraz tuzluyorum..eti sertlessin diye...tuz atmadan koyarsam,cikardigimda kullanirken cok yumusak oluyor...balik yemi kolayca aliyor...bu benim sulinez saklama tarzimGulumsebu sekilde uzun zaman saklamak icin...4-5 gun icin islak gazetede sarilik ,buzdolabinin normal rafinda(tabii genede bir posete koy,koku salmasin
Bul
LeVrEkCi yazdı:aynen abicim bende aynı gün tanışmıştım,ama onlar sülünez değildi tuzlanmış kazıktı ondan koktu üstümüze Gulumseogün birinde taze sülünez vardı kimdi hatırlamıyorum alakası yoktu o koku ile.

ozanda taze sülünez vardıSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
orhanekmekci yazdı:Sedat,buzluğa koyarsan donacakdır herhalde ıslak gazeteye sarılı olarak buzdolabında saklanmasını söylemişdirGulumse

aynen orhan abi zaten bizdede buzluk yoktu malesef hıhıhı.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
sayın balıkçım kolay gelsin Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
araphüso26 yazdı:ozanda taze sülünez vardıSiyirdim

8-10 yaşımdan beri sülünez kullanıyorum ama orda gördüğüm gibi leşini hiç görmedim 3-5 değil 80-90 günlük vardı biri unutmuş tuzlamış unutmuş kesin sonradan çıkarmış Hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Mehmet ali abi 2-3 gün saklayacaksan buzluğun alt kısmı tabi deniz suyuyla ıslanmış gazete kağıdı veya bez uzun ve belirsiz bir süreyse yine aynı şekilde bez veya gazeteyle derin dondurucuya canlıyken atarsan cözülünce yine yaşıyorlar
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Mehmet ali abi 2-3 gün saklayacaksan buzluğun alt kısmı tabi deniz suyuyla ıslanmış gazete kağıdı veya bez uzun ve belirsiz bir süreyse yine aynı şekilde bez veya gazeteyle derin dondurucuya canlıyken atarsan cözülünce yine yaşıyorlar

Harun hepsine eyvallahta sülünezin dondurulup tekrar yaşadığını senden duydum kardeşimGulumse
Bornova - izmir
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi