Yorumları: 22,029
Konuları: 258
erdekli yücel yazdı:abi bende eminönünde çanakkaleden getirmiş olduğunuz sülünezle tanıştım ama sert bişeydi bizdekiler bayağı yumşak acaba tazeliğinden mi kaynaklanıyor ..birde bizde bir abi var hep buzlukta saklıyor onları her zaman da var bulunduruyor dolabında
Sülünez taze iken eti sert olup iyi av verir.Sonraki günler bu tazeliğini kaybederek yumuşak hale geliyor balıklar tarafından çabuk çalındığından verimi düşüyor.Taze olarak dondurulduğunda iş yapıyorsada buda tekrar dondurulduğunda özelliğini kaybediyor
Bornova - izmir
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
abicim ben burhaniyede almıştım mazemeci bir abiden o orda günlük geldigini soylemişti ama bize ıslak gazeteye sarılı bir şekilde buzlukta 4 . 5 gun dayanır demişti kolay gelsin.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
Tropheus yazdı:abicim ben burhaniyede almıştım mazemeci bir abiden o orda günlük geldigini soylemişti ama bize ıslak gazeteye sarılı bir şekilde buzlukta 4 . 5 gun dayanır demişti kolay gelsin.
Sedat,buzluğa koyarsan donacakdır herhalde ıslak gazeteye sarılı olarak buzdolabında saklanmasını söylemişdir
Bornova - izmir
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
19-02-2009, 21:54
(Son Düzenleme: 19-02-2009, 21:56, Düzenleyen: Albatros-gr.)
Ben buzluga sulinez koyarsam,evvela kabugundan temizliyorum..ve biraz tuzluyorum..eti sertlessin diye...tuz atmadan koyarsam,cikardigimda kullanirken cok yumusak oluyor...balik yemi kolayca aliyor...bu benim sulinez saklama tarzim

bu sekilde uzun zaman saklamak icin...4-5 gun icin islak gazetede sarilik ,buzdolabinin normal rafinda(tabii genede bir posete koy,koku salmasin
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
LeVrEkCi yazdı:aynen abicim bende aynı gün tanışmıştım,ama onlar sülünez değildi tuzlanmış kazıktı ondan koktu üstümüze
ogün birinde taze sülünez vardı kimdi hatırlamıyorum alakası yoktu o koku ile.
ozanda taze sülünez vardı
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
orhanekmekci yazdı:Sedat,buzluğa koyarsan donacakdır herhalde ıslak gazeteye sarılı olarak buzdolabında saklanmasını söylemişdir
aynen orhan abi zaten bizdede buzluk yoktu malesef hıhıhı.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
sayın balıkçım kolay gelsin
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
araphüso26 yazdı:ozanda taze sülünez vardı
8-10 yaşımdan beri sülünez kullanıyorum ama orda gördüğüm gibi leşini hiç görmedim 3-5 değil 80-90 günlük vardı biri unutmuş tuzlamış unutmuş kesin sonradan çıkarmış
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Mehmet ali abi 2-3 gün saklayacaksan buzluğun alt kısmı tabi deniz suyuyla ıslanmış gazete kağıdı veya bez uzun ve belirsiz bir süreyse yine aynı şekilde bez veya gazeteyle derin dondurucuya canlıyken atarsan cözülünce yine yaşıyorlar
H.A.R.U.N yazdı:Mehmet ali abi 2-3 gün saklayacaksan buzluğun alt kısmı tabi deniz suyuyla ıslanmış gazete kağıdı veya bez uzun ve belirsiz bir süreyse yine aynı şekilde bez veya gazeteyle derin dondurucuya canlıyken atarsan cözülünce yine yaşıyorlar
Harun hepsine eyvallahta sülünezin dondurulup tekrar yaşadığını senden duydum kardeşim
Bornova - izmir