Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balik buzluga girince...
ufak balıklardan istavrit tadından çok kaybediyor. hatta zor yenecek hale geliyor. çinekop-lüfer de mangalda dahi yapılsa bence %50 lezzeti gidiyor. eti hamur gibi oluyor yerken. ama mecburen balık bol çıkınca donduruyoruz. istavriti artık dondurmuyorum fazla olursa tanıdıklara veriyorum.
Bul
Canım karagöz çekti şimdi yaa
Özdilk alış veriş merkezine bir gidem bende bakalım bulabilecekmiyim.
ARKADAŞLIK ; BİR ÖMRE BEDEL SEVGİNİN GETİRDİĞİ KARDEŞLİKTİR.
A Rh (+)
Bul
Bir defaya mahsus bende dipfreze yayın eti koydum.Kışın çıkardım 4-5 ay sonra eti dağıldı.Lezzet bakımından tat diye bişey kalmamıştı.Tatlısu balığını yiyecek kadar az tutarım.Tuttuğum gün veya birgün sonra taze taze yerim.Kış aylarında da pazardan deniz ürünleri hamsi,istavrit,sardalya,palamut,marketde de somon alırım.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
her zaman taze tüketmeye çalışırım,fazla olanı arkadaşlara dagıtmaya calışırım.dipfreze balık koyma taraftarı degilim mecbur kalmadıkca,muhakkak tadı ve vitamini gidiyordur.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
taze gibi olmaz kesinlikle her balık biraz lezzet kaybeder.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
istavrit ve izmarit balığının tadının çok çabuk azaldığını çok defa tecrübe ettim..o yüzden o gün balığı tüketirim.kalanıda en fazla ertesi gün tüketirim..taş balıklarından eşkina,karagöz gibi balıkların lezzetlerininde kısa zamanda azaldığını gördüm.lüfer grubunun lezzetini bu balıklardan daha fazla sakladığıda bir gerçektir..kum balıklarından mırmırın da lezzetini çok çabuk kaybettiğini biliyorum..çok lezzetli sayılmasada o gün yendiğinde lokumvari bir eti var bembeyaz..tabi birazda marine edilirse dahada lezzetli oluyor..tecrübe ettiğim önemli noktada özellikle taş balıklarının ayıklanmadan dolaba atılması zamanla içinde kalan artıkların kokularının balığın etine sinmesi..diğer balıklarda olmuyor ama ayıklayıp koymak daha sağlıklı..en güzeli balığı o gün mideye indirmek işi fazla uzatmayalım,bugünün işini yarına bırakmayalım..balığın lezzetine varalım.afiyet olsun...saygılar..rastgele..
Seerf
Bul
BALIK and OZAN yazdı:istavrit ve izmarit balığının tadının çok çabuk azaldığını çok defa tecrübe ettim..o yüzden o gün balığı tüketirim.kalanıda en fazla ertesi gün tüketirim..taş balıklarından eşkina,karagöz gibi balıkların lezzetlerininde kısa zamanda azaldığını gördüm.lüfer grubunun lezzetini bu balıklardan daha fazla sakladığıda bir gerçektir..kum balıklarından mırmırın da lezzetini çok çabuk kaybettiğini biliyorum..çok lezzetli sayılmasada o gün yendiğinde lokumvari bir eti var bembeyaz..tabi birazda marine edilirse dahada lezzetli oluyor..tecrübe ettiğim önemli noktada özellikle taş balıklarının ayıklanmadan dolaba atılması zamanla içinde kalan artıkların kokularının balığın etine sinmesi..diğer balıklarda olmuyor ama ayıklayıp koymak daha sağlıklı..en güzeli balığı o gün mideye indirmek işi fazla uzatmayalım,bugünün işini yarına bırakmayalım..balığın lezzetine varalım.afiyet olsun...saygılar..rastgele..

Ozan lezzetinden pek birşey kaybetmeyen tek balık, yoksa dondurulmuş Norveç uskumrusu mu?Smile
Bul
balikoltasi yazdı:Ozan lezzetinden pek birşey kaybetmeyen tek balık, yoksa dondurulmuş Norveç uskumrusu mu?Smile
harbiden dostum onu unutmuşum Siyirdimah o norveç aslın da en lezzetlisi..o balığın ilk günki lezzeti nasıl acaba..?donmuşunu biliyoruzda..
Seerf
Bul
Dondurucuya balık konulacaksa mutlaka taze olmalı(Tezgah malı olmamalı)
Balığın bol ve ucuz olduğu zamanlarda Karamürsel Ereğli'deki balık haline sabahın 5 inde 6 sında gider denizden yeni gelmiş lüfer,palamut veya sarıkanatı kasa ile alırdım(İki yıldır maalesef o bolluk yok,Yalova'da da dolaba girecek kadar avlandığımız yok)
Deneyimlerime göre dondurucuya konacak deniz balığına tatlı su değmeyecek,denizden çıktığı haliyle dondurucuya atılacak ve önce şoklaması yapılacak.Ayrıca benim yöntemim ; lüfer,palamut ve sarıkanatı tek tek strech-film'e sarar öyle dondurucuya koyarım.Bu şekilde daha uzun süre nispeten tadından kaybetmeden muhafaza edilebiliyor.
Dondurulmuş balıkta yöntem herkesin damak tadına göre değişebilir.Örneğin ben dondurulmuş ithal uskumruyu yiyemiyorum.Kimisi hoşlanıyor.Dondurucudan çıkardığım balık onun tadına dönüşürse çöpe gidiyor.İstavrit ve hamside genelde durum böyle oluyor,1 ay içinde tüketmezsem hamur gibi oluyor ve tadı çok değişiyor.Ama lüfer ve palamut 4-5 ay lezzetini koruyor..
Buzdolabının dondurucusuna ise hiç balık koymam,oradaki balık hiç dayanmıyor..
Bul
BALIK and OZAN yazdı:harbiden dostum onu unutmuşum Siyirdimah o norveç aslın da en lezzetlisi..o balığın ilk günki lezzeti nasıl acaba..?donmuşunu biliyoruzda..
Dondugunda daha mi lezzet aliyor acaba?Siyirdim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hangi balik daha lezzetlidir? Albatros-gr 91 16,627 30-05-2012, 20:49
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  En çok hangi balık zevklidir ? Bektashi 111 21,508 29-09-2011, 14:48
Son Yorum: muhammed tr
  ilk yakaladığınız balık kaşalot 43 9,894 03-01-2008, 23:01
Son Yorum: Tropheus

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: