Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Değerli Arkadaşlar..
Konuyu tesadüfen gördüm..Tüm yazılanları okudum.Yazılanlardan konu ile ilgili gerçek bazı bilgilerden haberiniz olmadığını farkettim.
Ben Vedat Ağabey ile devamlı olarak görüştüğüm için daha o zaman bana bir sitemde bulunmuştu.Kısaca anlattığı şekilde anlatayım.
Günün birinde ,genç bir kız ve bir erkek, ikamet ettiği yerde kendisini bulurlar.Kendisine özel ticari bir kurum olduklarını ve belgesel çekeceklerini söylerler.Çeşitli vaatlerde bulunurlar.Onay aldıktan sonra giderler ve uzun zaman bir haber gelmez.Yine günün birinde ,oldukça kapsamlı bir teşkilat ile gelerek hadi başlayalım derler..Çekime başlarlar.Çalışmalar ilerledikçe amaçlardaki farklılıklar dikkat çekmeye başlar.Daha sonra bu çekimin yaban tv ye satılacağı söylenir.Bu arada bir çok tatsızlık yaşanır.Kendisine bazı konularda şöyle davran veya böyle yap diye baskı yapılmasından rahatsızlığını belirtmiştir.
Bana kendisinin söylediği ,bu işe girdiğine pişman olduğu yönündedir.Ben ise kendisinin olayı yazılı olarak kayda bağlamadığı için hatalı olduğunu belirttim.Yine de kanaatim onun popülaritesinden faydalanıldığı yönündedir.Tabii ki kendi iyi niyeti bazı şeyleri görmesini engellemiştir.
Özellikle Alabalık konusunda beni devamlı olarak tenkit etmektedir.O tüm tutulanların salınması meylindedir.Bu konuda bana devamlı baskısı mevcuttur.
Tabii ki ,her kim olursa olsun ,yasal sınırların üstünde bir fiili varsa tenkit edilmelidir.Tabii insan söylediklerinin arkasında durmalıdır.
Konu açılmışken balığı salma konusunda da şahsi fikrimi söylemem gerekiyor.Gerek sirkülere ,gerek vicdani değerlere uygun bir balık yakalandığı zaman, tasarruf yetkisi tutana aittir.Son zamanlarda sıklıkla empoze edilen yakala bırak gibi yönlendirmeler,bir çok platformda ,sanki bu konuda bir hareket oluşturmuş veya doğru imiş gibi,neredeyse tutanı suçlamaya varacak bir hitap tarzına dönüşmeye başlamıştır.Ben balık veya başka bir ürünün (doğal dengedeki işlevinin ötesinde) insanların faydalanması için özel olarak yaratılmış bir rızk olduğuna inananlardanım.Bence ,sizlerin de dediği gibi ,hiç kimse ,kendi balık salıyor diye ,salmayana bir serzenişte bulunamaz.
Bu gerekçe ile ben balığı tutarım ve büyük bir zevkle yerim..Salmak ise aklımın ucundan dahi geçmez.
Bu yazı konu ile ilgili sohbet amacı ile yazılmıştır.
Sevgiler..
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
uzunum yazdıklarına aynen katılıyorum ... 
ustam61 yazdı: Ahmet ağam yazdıklarını 2 kere okudum.sadece kendi düşüncelerimi beyan etmekteyim.
ben VEDAT BEY kadar popüler biri değilim.bir tv kanalından çekim yapacağız diye bana gelseler şöyle yap böyle davran dediklerinde anında çekimi iptal eder,adli makamlara baş vururum. sebebi ise ben aktör değilim yazılmış bir senaryo oynayacaksam ücret talebim olur.yok tabii ortamda çekim yapacaklarsa benim kurallarıma uymak zorundalar.benim kurallarım da eğer bir tv kanalında millet beni izleyecekse :"vay be nasıl bir balıkcı yakaladığını bırakıyor bu işi zevk için yaptığı belli" dedirtmek için 2 metre de olsa o yayını,20 kğ da gelse o sazanı bırakırım.dedim ya şan olsun diye,nam olsun diye.haaa yakaladığım balık limit altıda olsa yiyeceksem kameralar önünde de o işi yapmam.
Herkesin polisi kendi vicdanıdır.15 hazirandan sonra yakaladığım bir sürü balığı durumuna bakıp hala yumurta olabilir diye bırakmışlığım vardır.öğünmek için söylemiyorum.kim engelleyecekki beni arazide vicdanımdan başka kim varki yanımda.
Gayem kimseyi infaz etmek değil,kimseninde avukatlığını yapmak değil.
Tüm dostlara saygı ve sevgilerimle ...
Kesinlikle haklısın sevgili Ustacığım..Yazdıklarının tümünde aynı fikirdeyim..
Sevgiler..
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
blue_zaire yazdı:Çok haklısın ahmet abi tamamen katılıyorum sana..Bende vadat beyin bır cok yazısını ve makalesini okudum raporlarını gordum tek başına 6 adet tranca yakaladıgınıda gordum (limit üstü) tabıkı vedat bey yakalayınca limitler saf dısı kalıyor maksat ınternette balıkcılık dersı vermek balık boyle yakalanır muhabbetı yapmak. Ve her resmınde sponsoru oldugu bazı markaların giysileri şapkaları vs. Bende vedat beyın samımıyetıne ınanmıyorum ve uzun zamandır dıger balıkcı sıtelerındekı raporlarını okumadan geçiyorum.Ve bu konuda arkandayım ahmet abım saygılarımı sunarım...
Fevzi anlatılmak istenende bu zaten "Elaleme verirler talkımı, kendileri götürüler salkımı" işte bunuda yapacaksan herkese açık olan bir tv programında bu hareketleri yaparsan ben ve benim gibilerin gözünden kaçmaz..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
aygroup yazdı:Değerli Arkadaşlar..
Konuyu tesadüfen gördüm..Tüm yazılanları okudum.Yazılanlardan konu ile ilgili gerçek bazı bilgilerden haberiniz olmadığını farkettim.
Ben Vedat Ağabey ile devamlı olarak görüştüğüm için daha o zaman bana bir sitemde bulunmuştu.Kısaca anlattığı şekilde anlatayım.
Günün birinde ,genç bir kız ve bir erkek, ikamet ettiği yerde kendisini bulurlar.Kendisine özel ticari bir kurum olduklarını ve belgesel çekeceklerini söylerler.Çeşitli vaatlerde bulunurlar.Onay aldıktan sonra giderler ve uzun zaman bir haber gelmez.Yine günün birinde ,oldukça kapsamlı bir teşkilat ile gelerek hadi başlayalım derler..Çekime başlarlar.Çalışmalar ilerledikçe amaçlardaki farklılıklar dikkat çekmeye başlar.Daha sonra bu çekimin yaban tv ye satılacağı söylenir.Bu arada bir çok tatsızlık yaşanır.Kendisine bazı konularda şöyle davran veya böyle yap diye baskı yapılmasından rahatsızlığını belirtmiştir.
Bana kendisinin söylediği ,bu işe girdiğine pişman olduğu yönündedir.Ben ise kendisinin olayı yazılı olarak kayda bağlamadığı için hatalı olduğunu belirttim.Yine de kanaatim onun popülaritesinden faydalanıldığı yönündedir.Tabii ki kendi iyi niyeti bazı şeyleri görmesini engellemiştir.
Özellikle Alabalık konusunda beni devamlı olarak tenkit etmektedir.O tüm tutulanların salınması meylindedir.Bu konuda bana devamlı baskısı mevcuttur.
Tabii ki ,her kim olursa olsun ,yasal sınırların üstünde bir fiili varsa tenkit edilmelidir.Tabii insan söylediklerinin arkasında durmalıdır.
Konu açılmışken balığı salma konusunda da şahsi fikrimi söylemem gerekiyor.Gerek sirkülere ,gerek vicdani değerlere uygun bir balık yakalandığı zaman, tasarruf yetkisi tutana aittir.Son zamanlarda sıklıkla empoze edilen yakala bırak gibi yönlendirmeler,bir çok platformda ,sanki bu konuda bir hareket oluşturmuş veya doğru imiş gibi,neredeyse tutanı suçlamaya varacak bir hitap tarzına dönüşmeye başlamıştır.Ben balık veya başka bir ürünün (doğal dengedeki işlevinin ötesinde) insanların faydalanması için özel olarak yaratılmış bir rızk olduğuna inananlardanım.Bence ,sizlerin de dediği gibi ,hiç kimse ,kendi balık salıyor diye ,salmayana bir serzenişte bulunamaz.
Bu gerekçe ile ben balığı tutarım ve büyük bir zevkle yerim..Salmak ise aklımın ucundan dahi geçmez.
Bu yazı konu ile ilgili sohbet amacı ile yazılmıştır.
Sevgiler..
Ahmet abi bu kişiyi bu siteye getirenlerden birisinin sen olduğundan adım gibi eminim, bak yine söylüyorum Vedat ABAYOĞLUnun bilgilerine vede tecrübelerine bir şey demiyorum ama hüseyin arkadaşımızın yakalamış olduğu 13,5 kğ sazana laf atıp salması yönünde bir şeyler söylüyorsan senin bunu bir televizyon kanalında değil 5,5 kaç kilo gelirse gelsin niye salmadın benim söylemek istediğim bu,
Diyorsunki çekim için geldiler şunu yap bunu yap o kadar biliyorlarsa kendileri yapsın niye kendini kullandırdı..Tlvizyon kanalına çıkmak istiyorsa kendi çektiği bir videoyu yollasaydı "SİZDEN GELENLER" diye bir program daha var orada o bölümde yayınlarlardı..
Ben böyle bir şeyin olabileceğine inanmıyorum ve sizin dediklerinize katılmıyorum..
Bu yazıyı bende sohbet amacı ile yazıyorum, üzerinize alınmayın lütfen..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
bucalıfikret yazdı:uzunum yazdıklarına aynen katılıyorum ... 
Reisim çok teşekkür ediyorum..
Uzun_ahmet yazdı:Ahmet abi bu kişiyi bu siteye getirenlerden birisinin sen olduğundan adım gibi eminim, bak yine söylüyorum Vedat ABAYOĞLUnun bilgilerine vede tecrübelerine bir şey demiyorum ama hüseyin arkadaşımızın yakalamış olduğu 13,5 kğ sazana laf atıp salması yönünde bir şeyler söylüyorsan senin bunu bir televizyon kanalında değil 5,5 kaç kilo gelirse gelsin niye salmadın benim söylemek istediğim bu,
Diyorsunki çekim için geldiler şunu yap bunu yap o kadar biliyorlarsa kendileri yapsın niye kendini kullandırdı..Tlvizyon kanalına çıkmak istiyorsa kendi çektiği bir videoyu yollasaydı "SİZDEN GELENLER" diye bir program daha var orada o bölümde yayınlarlardı..
Ben böyle bir şeyin olabileceğine inanmıyorum ve sizin dediklerinize katılmıyorum..
Bu yazıyı bende sohbet amacı ile yazıyorum, üzerinize alınmayın lütfen..
Sevgili Adaşım..
Evet..Aynen dediğin gibi onu foruma getiren ben oldum.Hüseyinin balığa laf söylediğinden haberim yoktu.Bunu yeni duydum.
Kendini neden kullandırdı dediğinde de haklısın..Ben de aynı şeyi dedim.
Başka niyetleri olup olmadığı konusunda ise yorum yapamayacağım.Sadece benim , sık sık kendisi ile bir araya gelip saatlerce konuştuğumuz oluyor.En azından,herhangi bir konuda bir menfaat beklese bunu bir şekilde belli ederdi diye düşünüyorum.Ayrıca, benim toplumu yönlendirebilecek kişilerin, marka beyan etmesine de, anında tepki göstereceğimi hemen hemen herkes bilir.Tabii ki kimse kimsenin içini bilemez.Ben kanaatimi söyledim.
Programları ben seyretmedim.Buna imkanım yoktu.Bazı şeyleri ilk sizden duyuyorum.Bu nedenle söylediklerimi savunma olarak almayın.Konu galiba bildiklerimden daha fazla şey içeriyor..
Selamlar ..
aygroup yazdı:Sevgili Adaşım..
Evet..Aynen dediğin gibi onu foruma getiren ben oldum.Hüseyinin balığa laf söylediğinden haberim yoktu.Bunu yeni duydum.
Kendini neden kullandırdı dediğinde de haklısın..Ben de aynı şeyi dedim.
Başka niyetleri olup olmadığı konusunda ise yorum yapamayacağım.Sadece benim , sık sık kendisi ile bir araya gelip saatlerce konuştuğumuz oluyor.En azından,herhangi bir konuda bir menfaat beklese bunu bir şekilde belli ederdi diye düşünüyorum.Ayrıca, benim toplumu yönlendirebilecek kişilerin, marka beyan etmesine de, anında tepki göstereceğimi hemen hemen herkes bilir.Tabii ki kimse kimsenin içini bilemez.Ben kanaatimi söyledim.
Programları ben seyretmedim.Buna imkanım yoktu.Bazı şeyleri ilk sizden duyuyorum.Bu nedenle söylediklerimi savunma olarak almayın.Konu galiba bildiklerimden daha fazla şey içeriyor..
Selamlar ..
Ahmet abicim İsteyen limitler dahilinde istediği balığı alıkoyar istediği balığı geri salar herkes kendinden sorumludur ve kendisini kontrol yetkisi yine kendisindedir.
Ben Vedat ABAYOĞLU için tuttuğu balığı salsaydın demedim eğer hüseyinin açmış olduğu konuya bunu yazıyorsan kendin de buna uymalıydın bunu diyorum, yoksa kimsenin kimseye bir şey dediği yok.
Benim buradaki amacım burada birşeyler yazıyorsan uygulamadada bunu yapacaksın, ha eğer yapmıyorsanda konuşmayacaksın..kimse senin ne yaptığını bilmez..
Ahmet abicim açıklayıcı bilgilerin için yinede teşekkürler,
Yalnız Vedat ABAYOĞLU nun bu tür tutarsız davranışlarından dolayı bazı sitelerden uzaklaştırıldığını bazi sitelerdende kendisinin kaçtığını ben biliyorum..
Yorumları: 7,271
Konuları: 96
Serzenişine aynen katılıyorum Ahmet,çok haklısın.
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT] ![[Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930]](http://www.amatorbalikci.net/image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930) [/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
|