Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rakı Kültürü
HIDIR yazdı:ozaman geçenlerde duyduğum bir sözü paylaşayım benim çok hoşuma gitti
DOST İLE İÇİLEN RAKI HELAL
P...ŞT İLE İÇİLEN SU HARAM

çok doğru bence GulumseSeerf
Bul
HIDIR yazdı:ozaman geçenlerde duyduğum bir sözü paylaşayım benim çok hoşuma gitti
DOST İLE İÇİLEN RAKI HELAL
P...ŞT İLE İÇİLEN SU HARAM

AlkisAlkisAlkisAlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
rakıyı hangi balıkçı sevmezkı.Seerf
murat tuna 1979 manısa
Bul
HIDIR yazdı:şimdi bir tartışma açmak istiyorum
bence rakı ile balık olmaz nedenmi balık gelmiş sofraya sıcacık şimdi balığı soğutmamak için lakır lakır rakımı içilecek
yada keyif alarak içilip canım balık soğutulup mundarmı edilecek ben bunu anlamıyorum sofrada balık varsa bütün dikkat onda olmalı afiyetle yenmeli daha sonra rakı meze ile alınmalı bence rakı balık kavramı restorantların çıkardığı düzmece
haa bu arada belki ben yanılıyorumdur ama balığı soğumuş olarak yemek istemem bence rakı meze içkisidirSeerf

hıdır et balık kelle yenir elleSeerf
balık yedikten sonra rakı içmişin neye yarar ikisinin kalbini kırmadan memnun ediceksin.Seerf
Bul
Uzun_ahmet yazdı:Hıdır çok güzel bir anlatım olmuş, yalnız ben biyerlerde yanlış yapıyorum rakı bittikten sonra cila olsun diye bira içiyorum demekki yanlış yapıyorum..Siyirdim

Aslında rakı ile başlanıp rakı ile bitirmek gerekiyormuş, olsun benimkide cilalı olsun Happy

uzunum cilayı fazla kaçırıyorum sabah baş ağrısından duramıyorum dediğin gibi rakıla başladın rakıyla bitirmek lazım ne hikmetse genelde rakıcılar cila yapıyor.BoboSeerfSeerf
Bul
Atatürkün Rakı Aşkı İle İlgili Anısı

Ataturk’un En sevdigi hikayelerdenmis.

Arada kendi anlatır, arada baskasına anlattitir, hep gulermis. (F. R. ATAY)

Yesilaycı bir profesor bir konferans veriyor. Bir ara dinleyicilere Sormus:
“Bir eşegin onune iki kova koysanız. Biri su dolu, biri raki.Hangisini icer?” Cevabi kendi veriyor:
“Tabii suyu.”
Gene bitirmiyor soruyor: “Neden?”
Arkadan bir bekri söz alıyor. Yuksek sesle cevaplıyor.
“Esekliginden.”
Ataturk bu cevaba bayiliyor. Guluyor, guluyor.

Bir aksam Orman ciftliginde yanında erkanı, acik havada oturuyorlar.
Rakilarini yudumluyorlar. Biraz ilerde 15-16 yaşlarında bir ciftci cocuk çalışıyor. Ataturk el edip, çağırıyor. Soruyor:
“Soyle cocuk: Bir eşegin onune iki kova koysan. Biri raki dolu, biri su. Hangisini Icer?”
Anadolu tosunu yutkunuyor. Bakıyor. Gazi PaSa Hazretlerinin ve yanındaki Muhterem zevatın onunde rakı kadehleri.

Devletin en buyukleri…
Esas vaziyetine geciyor:
“Rakiyi kumandanim!”
Ataturk kahkahayi basıyor. Herkes saskin. Ata onlara donuyor. Muzip:

“Aman beyler! Neden diye sormayin”

iste kendisiyle barisik bir lider, kimseyle kavgalı degil.. Kendi kendini eleştirebiliyor.diktator hiç değil…Wink
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
doğru söze ne hacet ufuk hocam,Atatürk önderimiz olmuş onun yolundan gitmeye çalışıyoruz Allaha şükür..teşekkürler Alkis
Bul
en büyük keyfi dostlarla bunun SeerfAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
ustam61 yazdı:AlkisAlkisTeşekkürler Ufuk Hocam.AlkisSeerfSeerf
Ben teşekkür ederim ustamSeerf
LeVrEkCi yazdı:doğru söze ne hacet ufuk hocam,Atatürk önderimiz olmuş onun yolundan gitmeye çalışıyoruz Allaha şükür..teşekkürler Alkis
Ben teşekkür ederim Nihat. Alkis
Atatürk gibi bir öndere sahip olduğumuz için dünyanın en şanslı milletiyiz .Alkis
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Ne kadar acıdır insanın teselliyi içkide araması.
Fazla içincede ayakta duramayıp yıkılması.
Çok güzeldir içkiyle muabbete başlamak.
Çok zordur fazla içince muabbeti bitirmek.
Çok kahrecidir eve gidince çocuların bile koktuğunu hissetmesi.
Ben yıllaca rakıyı kederden içmedim hep neşeden içtim.
Ben çok aradım rakıda kültürü dostluğu yıllarım geçti bulamadım.
Sarhoş olmadan içenleri çok severim ve saygı duyarım.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balık Kültürü adigec 0 2,128 23-02-2006, 11:36
Son Yorum: adigec

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: