Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Yorumları: 712
Konuları: 27
ALTAYLI yazdı:Boklu kebap diye adlandırılan bir pişirme biçimidir. Balık, ne içi ne pulu alınmadan mangala ya da teneke üzerine atılarak pişirilir
Böylede yenmez yahuu
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
oguzcanagca yazdı:Böylede yenmez yahuu
yenir balığın bütün pisliği kafa kısmına toplanır ben yedim fenada olmaz
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
araphüso26 yazdı:yenir balığın bütün pisliği kafa kısmına toplanır ben yedim fenada olmaz
Küçük balık neysede kefal sarpa gibi balıkları
Bornova - izmir
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
06-08-2012, 13:40
(Son Düzenleme: 06-08-2012, 13:43, Düzenleyen: MaVrUşGiL.)
oguzcanagca yazdı:Kefal için çok şey söyleniyor mesela afedersiniz ama pislikle beslenen bir balık olduğu yani domuza benzetiyorlar beslenme şeklinden dolayı hiç tutmadım ve yemedim acaba gerçek kefal balığı nasıldır öğrenebilirmiyim eti lezzetlimi?ve nerelerden tutulmalı özellikle şuranın kefali yenir diye birşey varmı?
Abi kefali sen tutup temizlersen zaten o balığı temizlerken

anlarsın yenip yenmiyeceğini ama içim rahat etsin dersen tutup temizledikten sonra büyüklüğüne göre 2-6 parçaya ayırdıktan sonra 6-12 saat süreyle sirkeli suya yatırıp buzdolabında bekletirsen sorun yaşamazsın.
Misal ben öğrenciliğimde Trabzonda kefal tutar ve yerdim yazlığın olduğu yerde hiç düşünmeden ve diğer balıklara tercih ederek yerim ama büyükçekmecede bazen keyif için tutar ve asla elimi sürmez orada kefal tutan diğer balıkçılara ikram eder evime dönerdim
Boğaz belli olmaz çünki balık gezen balıktır haliçten çıkıp oltanada gelebilir karadenizden açıksu balığı olup oltanada gelebilir

en iyisi sen sirkeli su uygulamadan yeme derim.
oguzcanagca yazdı:mustang F1 spectra superlıne 0.35 mm misina kefal,palamut,tarzı avlarda sıkıntı yaratırmı?strıke pro marka sahte yem çinekop,palamut için nasıl uygun mu?
Uygundur fazla fazla işini görecektir

yeterki balık olsun.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Bu boklu balığı bizim oralarda kepek ve çapak denen iki farklı sazanda ve iri yeşil izmarit (menekşe) ile denedim hepsi çok güzeldi ama menekşenin tadını unutamıyorum
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bucalıfikret yazdı:oğuzcan kefal yapıldığı sürece lezzetli ona bakarsan levrek'te f....re yiyor.
kim diyor abi kim uyduruyor,kim levreği kesmiş içinden çıkmış?şehir efsaneleri bunlar..yaşlı bir manyağın biri uygulamış olabilir levrek hareket eden herşeye atlar atlamasınada koskoca denizin ortasında nereden bulacak..bu yaşlı adam heryerde aynı anlatılır acaba izmirdemi tutuyormuş?trabzondamı?yoksa benim meradamı?
bilen yok..
kefal için her zaman derim,ıssız adada kalsam aç kalsam o zaman bile en son çare tutmaya çalışacağım balıktır,temizmi değilmi bu kokuyormu kokmuyormu diye düşüneceime gider mis gibi istavritimi tutar yerim.
zıpkınımın ucuna gelen kefaller 3 kg 3 kg üstü tam trofe kefaller ama atmıyorum..komşularıma soruyorum kefal yiyen varmı diye,köpekbalığı olsa yeriz kefal kokarsa çöp olacak diyorlar.
kısacası temizini bulacağının garantisi varsa tut
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
LeVrEkCi yazdı:kim diyor abi kim uyduruyor,kim levreği kesmiş içinden çıkmış?şehir efsaneleri bunlar..yaşlı bir manyağın biri uygulamış olabilir levrek hareket eden herşeye atlar atlamasınada koskoca denizin ortasında nereden bulacak..bu yaşlı adam heryerde aynı anlatılır acaba izmirdemi tutuyormuş?trabzondamı?yoksa benim meradamı?
bilen yok..
kefal için her zaman derim,ıssız adada kalsam aç kalsam o zaman bile en son çare tutmaya çalışacağım balıktır,temizmi değilmi bu kokuyormu kokmuyormu diye düşüneceime gider mis gibi istavritimi tutar yerim.
zıpkınımın ucuna gelen kefaller 3 kg 3 kg üstü tam trofe kefaller ama atmıyorum..komşularıma soruyorum kefal yiyen varmı diye,köpekbalığı olsa yeriz kefal kokarsa çöp olacak diyorlar.
kısacası temizini bulacağının garantisi varsa tut 
nihat levrek konusuna sana katılıyorum.
kefali pilaki yapsan bir nemze olsa kokusunu alır bir iki defne yaprağı.tamamdır
kefale atmıyorsun bravo.