Yorumları: 11,006
Konuları: 243
rauf abi bereketli olsun afiyet olsun çok keyifli olduğuna eminim öyle bir avı el oltası ile almak
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
konu içindeki tartışmalardan dolayı tartışma yazılarını kaldırdık,lütfen konu içinde konu ile yorum yapalım eğer sıkıntılı durum olursa tartışılabilecek raporlar başlığımız var orada konu açarız.ayrıca tartışmalarla ilgili yeni bir başlıkta duyuru yapılacaktır.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Rauf abi, yine tüm ayrıntıları yerli yerinde, bilgileri eksiksiz, öğretici ve doğrularıyla muhteşem bir konu ve süper bir balıkla bizleri yine mest etdin.

teşekkür ederim

.
Yorumları: 1,270
Konuları: 189
[SIZE="4"]Tekrar ilgi ve alakanız icin cok teşekkür ederim arkadaşlar.Uzun olta ile ilgili yazı ile belirtiğim detaylar sanırım cok anlaşılır değil şematik olarak cizimini yaptım ekliyorum.[/SIZE]
![[Resim: uzunolta.png]](http://img11.imageshack.us/img11/917/uzunolta.png)
By
merauf
[SIZE="4"][COLOR="blue"][COLOR="blue"]Ölcüler yukarıdaki gibidir yalnız derinliğe ve tekne hızına göre hem kurşun adeti azaltılıp coğaltılabilir hemde salınan misina değişkenlik gösterir bunuda tecrube ederek öğrenebilirsiniz.[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE="4"]Gelelim yem balığına iğne takılmasına.Ben bu işlem icin şiş kullanıyorum eski bir şemsiyenin bir tarafı delikli ucu celik parcası.Şişi ağızdan sokup sidikliğin 1 cm ötesinden cıkarttıktan sonra telin ucundaki deliğe daha evvel bağladığım iğne kolcağını gecirip teli geri cekiyorum sonrasında misineyi cekip iğneyi yerleştiriyorum.balığın yanına taktığım iğnede aynı yöntemle yan yüzgecin hemen gerisine monte ediyorum.Balığın ağzına takılan iğne alt taraftan sokup üst taraftan cıktıktan sonra tekrar alt taraftan sokup üst tarafa cıkarıp resimde görüldüğü gibi kafanın üstüne saplıyorum.Bunun nedeni uzun oltada balık ağızdan cekilirse balık düzgün gelir diğer 2 iğneye yük binmez bu sayede iğneler balıkta fiziki bir şekillenme yapmaz umarım yazdıklarım anlaşılmıştır.İğne montajından sonra bütün iğne kolları uzun oltanın fırdöndüsüne bağlanır bağlama sırasında yukarda yazdıklarımı tabiki dikkate alarak şaküllenir.Rastgelsin.[/SIZE]
![[Resim: img01753201208220909.jpg]](http://img717.imageshack.us/img717/639/img01753201208220909.jpg)
By
merauf
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
rauf abi bu sistemde tekne hızın nedir? yem dönmemesi için çok yavaş gittiğini düşünüyorum doğrumudur?
28-08-2012, 15:26
(Son Düzenleme: 28-08-2012, 15:57, Düzenleyen: LeVrEkCi.)
LeVrEkCi yazdı:rauf abi bu sistemde tekne hızın nedir? yem dönmemesi için çok yavaş gittiğini düşünüyorum doğrumudur?
[SIZE="4"][COLOR="Blue"]Nihat genelde hız limitim dört dört bucuk kilometre yanımda CBS cihazı olduğu icin bu hızı koruyabiliyorum dediğim şekilde yem takılırsa dönmede olsa mühim değil zira görüldüğü gibi 5 adet fırdöndü var.
Şimdi youtubede canlı yem konusunda bir video buldum video sessiz NAMIK isimli eski bir arkadaşım hazırlamış. Şimdilerde pek fazla ilişkimiz kalmadı bu arkadaşla
neyse linkini koyuyorum herkeze acık bir video sakınca yok orada arkadaşın uyguladığı yem takma sistemini aynen uyguluyorum.konunun şematik resmini ve bu videoyu form arkadaşlarımıza duyurursan iyi olur kanısındayım selamlar.
KONU VİDEOSU.[/COLOR][/SIZE]
Kuzu Avı Yem Takma (Palamut) - Dailymotion video
[DM]xe83ux[/DM]
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
videoda çok bilgilendirici rauf abicim,bir daha teşekkürler.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Paylaşım için teşekkürler Rauf abi, detaylı takım ve yem bilgisi ile aynı zamanda eğitici,öğretici bir rapor olmuş..
Av için tebrikler,bereketli olsun..
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Rauf abi ellerine sağlık, video da çok şahane, tam öğretici video buna denir.
* Fırdöndüler kaç numara ?
* İğneler kaç numara ?
* Misinalara taktığınız sıkma kovanları malzeme denir ?
* sıkma için kullandığınız pense elektrikcilerin kullandığı kablo pensesimi ?
Teşekkürler, avlarınız daim olsun.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
yycolak yazdı:videoda çok bilgilendirici rauf abicim,bir daha teşekkürler.
Bir şey değil kardeşim.
Lakerda yazdı:Paylaşım için teşekkürler Rauf abi, detaylı takım ve yem bilgisi ile aynı zamanda eğitici,öğretici bir rapor olmuş..
Av için tebrikler,bereketli olsun..
Sağ olasın rastgelsin.
turna yazdı:Rauf abi ellerine sağlık, video da çok şahane, tam öğretici video buna denir.
* Fırdöndüler kaç numara ?
* İğneler kaç numara ?
* Misinalara taktığınız sıkma kovanları malzeme denir ?
* sıkma için kullandığınız pense elektrikcilerin kullandığı kablo pensesimi ?
Teşekkürler, avlarınız daim olsun.
Mehmet cevabi yazındaki detayları sorduğun icin teşekkürler sırasıyla yazayım
1-Fırdöndü 5-6 nr
2-Siyah halka saplı düz jig iğnesi VMC 9/0
![[Resim: img01833201208291547.jpg]](http://img37.imageshack.us/img37/4264/img01833201208291547.jpg)
3-Cift oluklu 1.oo misina gecebilir kovan Remixson marka resmi aşağıda.
![[Resim: img01834201208291548.jpg]](http://img100.imageshack.us/img100/2953/img01834201208291548.jpg)
4-Şu anda kör bir pense ile sıkma işini yapıyorum normalde elektirikcilerin kullandığı kablo pensesi ideal.
5-Balığa takrığım misina kalınlığı 0.70 krokodil marka 8-9 senedir bu markanın ceşitli kalınlıklarını kullanırım cok esnek değil cok sert de değil düğüme dayanıklı ve emsallerine göere ucuzdur.
Hayırlı günler mehmetcim.