Yorumları: 5,167
Konuları: 120
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Kesinlikle ben de ''renkler ve zevkler tartışılmaz'' görüşüne katılıyorum.Balığa limon sıkılır veya sıkılmaz diye kesin bir genelleme yapılamaz.Doğru olan kişinin damak zevkidir. Ben şahsen bazan limon kullanır bazan da kullanmam.Bazan de sarımsaklı limon (hamsi tavada) kullanırım ama olmazsa olmazım değildir.Fakat balık yanında bol limonlu ve elle doğranmış kıvırcık+ roka salatası öncelikli tercihimdir.
Yorumları: 75
Konuları: 19
Ben de şunu söylerim , başka hiçbirşeyle yemediğim marul salatası , balığın yanında olacak . Marul salatası yoksa balığın tadı da yok bence .
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
herkesin zevki farklı,ama sofrası kurulduğunda ya yanında yada salatasında yada terbiyesinde mutlaka limon var.yani o gün ağzına limon suyu giricek,yoksa sanki hazmedemiyecek gibi olursunuz.kızartmalarda üstüne limonu sıkarım.mangaldakine zeytinyağlı sosuna limon sıkıp üstünde gezdiririm.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
01-04-2013, 12:14
(Son Düzenleme: 01-04-2013, 14:25, Düzenleyen: MaVrUşGiL.)
Öncelikle güzel yorumlar için teşekkür ederim

.
Tabiki renkler ve zevkler tartışılmaz ancak fikirleri söylemek farklılıkları birbirimize anlatabilmekde gerekli bir şeydir.
Benim yapmış olduğum ve tüketdiğim balıklarda bir tek hamsi buğlamaya oda fırına sürülmeden önce limon sıkılır. Tabiki farklı ortamlarda yediğim balıkta koku alır isem ve ortamı bozmamak adına mecbur isem

sıkarım.
Birde konserve balık açtığımda orjinal yağını tamamen boşaltır bol zeytinyağı ve limonla tatlandırırım.
Bu konu ile ilgili her ortamda anlatdığım bir olayı anlatmak isterim, çünki bu konu nerede gündeme gelse anlatırım ;
Geçen kurban bayramında eşimin iş arkadağı tatil için Karadeniz turuna katılıyor ve turda Rize de akşam yemeği olarak balık restoranına götürülüyorlar,
balıklar servis edildikten sonra bizimki masada limon arıyor ve olmadığını görünce garsona limon getirmesini söylüyor
garson garip garip baktıktan sonra işletme sahibini masaya yönlendiriyor.
İşletme sahibi arkadaşın yanına gelerek limonu neden istediğini soruyor ve bizimki gayet sakin biçimde balığa sıkmak için diyor.
Bunun üzerine işletme sahibi balığın sabah balığı olduğunu ve tazeliğini belirterek kötü koku olup olmadığını soruyor.
Arkadaş hayır bir problem yok ancak ben limon sıkacağım diyerek tekrar ediyor ve işletme sahibi önündeki balığı alarak garsonlara beye köfte getirin talimatı geçiyor.
Tabi bizimki şok vaziyetde
hayır ben balık yiyeceğim diyor!
İşletme sahibinin lafı; Kusura bakmayın beyefendi ben yapmış olduğum balığa mekanımda limon sıktırırarak kendime hakaret etdirmem! oluyor. 
Dediğim gibi damak tadıdır saygı duyuyorum ancak o RİZE li abimizin mekanına gidip balık yemek isterdim doğrusu

.
Yorumları: 368
Konuları: 22
limon kesinlikle aşçılar tarafından tavsiye edilmez fakat rağbet gördüğü için çeşitli limon soslarınıda ikram amaçlı sunarlar bize.balığın lezzetini alır.
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Bayat balığa limon sıkııılır diye genel kanı vardır.

Ben sıkmam sıkana da engel olmam
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Yorumları: 139
Konuları: 5
Bütün balıklar bizim olsun.