Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
mamuli yazdı:Nihat abi romöku ruhsata işletmene gerek yok bildiğim kadarıyla, sadece çeki demirinin ruhsata işli olması yeterli diye biliyorum. Yanlış yönlendirmekte istemem ama 
evet haklısın fatih,çeki demirini taktırırken bu konuyu bi sorayım.olur aslında amcaoğlu ve basri abiyle 2 günlük bir çalışmayla güzel birşey çıkarabiliriz.bi araştırayım bu konuyu ben.
sonrada seri üretim imalata geçeriz amcaoğlu.
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
Niyetler ciddi.bunun ilerisinde teknede ufak gelir.tekne yi de büyütürsün.motorda 25 bg.den az olmaz.ohooo sen güzel bir motoryat alıcan bu gidişle.

her şey gönlünce olsun.kardeşime yakışır.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
[quote=tahsinmersin]Niyetler ciddi.bunun ilerisinde teknede ufak gelir.tekne yi de büyütürsün.motorda 25 bg.den az olmaz.ohooo sen güzel bir motoryat alıcan bu gidişle.

her şey gönlünce olsun.kardeşime yakışır.[/
[SIZE="4"]tahsinim ne güzel olur geniş kamaralı bir tekne deyme keyfine[/SIZE] .
Inşallah olur abi.site olarak organizasyonları yaparız

)
Yorumları: 4,028
Konuları: 157
Ya amcaoğlu remork işlettirme nerden çıktı. ruhsata sadece remork takabilir yazıyorlar. Hangi remorku takacan diye sormuyorlar ki. onun için çeki demiri işlettiriliyor sadece bildiğim kadarıyla. çeki demirini işlettirirkende C belgesi ve faturası olması yeterli.yinede gereksiz masraf etmemek için önceden araştırmak lazım.
Yorumları: 8
Konuları: 0
Merhaba Nihat,
Iki sene önce bende aracıma çeki demiri taktırıp yeni romörk aldım. Teknem 4,65 isatek HOBBY sandal. Tabii bunları almakla yola çıkamıyorsun. Çeki demirini taktırdıktan sonra önce muayeneye sonrada ruhsata işletmek için trafik şubede gidiyorsun. Burnunda maliyeti yaklaşık 1500 TL gibi. 750 kg Taşıma kapasitesine kadar romörklar ruhsata işlenmesine gerek yok. Sadece CE belgesi ve tip notunun olması yeterli.
Sağlam ve uzun yola gelmesi ve uzun Ömürlü bir romörk istiyorsan sana benim romörk yaptırdığım yerin bilgisini verebilirim. Yer Ist./ Kartalda. Bir Alman Firması. Ismi Böchman romörk ( ersel elektrik). Romörk fiyatıda yaklaşık 2000-2300 TL civarındadır.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
advedanta yazdı:Merhaba Nihat,
Iki sene önce bende aracıma çeki demiri taktırıp yeni romörk aldım. Teknem 4,65 isatek HOBBY sandal. Tabii bunları almakla yola çıkamıyorsun. Çeki demirini taktırdıktan sonra önce muayeneye sonrada ruhsata işletmek için trafik şubede gidiyorsun. Burnunda maliyeti yaklaşık 1500 TL gibi. 750 kg Taşıma kapasitesine kadar romörklar ruhsata işlenmesine gerek yok. Sadece CE belgesi ve tip notunun olması yeterli.
Sağlam ve uzun yola gelmesi ve uzun Ömürlü bir romörk istiyorsan sana benim romörk yaptırdığım yerin bilgisini verebilirim. Yer Ist./ Kartalda. Bir Alman Firması. Ismi Böchman romörk ( ersel elektrik). Romörk fiyatıda yaklaşık 2000-2300 TL civarındadır.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
cihan abi maslakta bir firma aracın çeki demirinin yurtdışından gelmesini bekliyor.çeki demiri ruhsat işleri dahil 1250 tl fiyat verdi.haber bekliyorum bi hayırlısıyla taktırayım çeki demiri için bilgilerini verdiğin firmaylanda bir görüşürüm.ilgine teşekkürler.
Yorumları: 7
Konuları: 1
Merhaba, iki defa römork değiştirmiş birisi olarak görüşlerimi aktarmak isterim.
1- Romork mutlaka galveniz yapılmış olsun. Daldırma galveniz en iyisidir.
2-Tekneyi denizden karaya alınırken en rahat durum için önceden çalışın ( tekne alt yapısına göre tekneyi kolay çıkarma için ek aparatlar,merkezleme tahtası vs )
3- Romork malzeme kalınlığını 3,0 mm den aşağı düşmeyin.
4- Römork boyunu olabildiğince uzun tutun ( sehim vermeyecek şekilde ). İleride indirme yapacağınız farklı bölgelerinde zemin çamur,yumuşak vs olduğunda 1 metre uzunluk size çok şey kazandırır.
5- Süspansiyon mutlaka makaslı tip olsun. Makas olmayan romorklarda uzun yolda zorlanırsınız.
6-Mutlaka tekerler için iç ve dış rılman yedeklerini alın. Tekerler sürekli deniz suyuna girdiğinde en önce rulmanlar gidecek.
7-Mümkünse römork son ayarları tekne üzerine oturtularak yapılsın.
8-Römork üzerine tekneyi ip veya kayışla bağlamak için bağlantı noktaları ilave ettirin.
9-Tekne yüksekse içine girmek sıkıntı olabilir. Römork üzerine basamak düşünebilirsiniz.
10-Römork bağlantı topuz bölgesine elle kaldırmak için tutamak yaptırın.
11-Topuz bölgesindeki ayarlanabilir tekerleği mümkünse en büyük çapta düşünün. Küçük teker kuma vs hemen batıp sorun çıkarabilir.
12-Daha işin başında yedek lastik ve jantınıda alın.Römork tekeri sık patlar.
13- Denize girdiğinde ilk paslanacak yer makaslar olacak. Buraya önceden korozyondan koruyucu boya attırabilirsiniz.
14-Çeki kolu ( el vinci ) tekne +motor+ilave yükleri hesaplayarak, mümkünse bir üst model olarak almaya çalışınız.( Bende 12 volt elektrikli tip var.)
Saygılarımla
turhan abi her maddeyi tek tek dikkate alacağım.ilgine çok teşekkür ederim.
Yorumları: 5,885
Konuları: 137
NİHAT abi şimdiden hayırlı olsun...