Yorumları: 26
Konuları: 8
arkadaşlar geçen yüzyılın başlarında bu hayvanın bir fosili bulundu ve bu fosil evrim teorisyenleri tarafından komleks yartıkların başlangıcı olarak kabul edilip bütün dünyaya tanıtıldı,hatta bir aralar evrim teorisinin en güçlü kanıtlarınadan biri olarak sunulmuş,ancak günümüzde yaşadığı anlaşılınca teorinin sağlam görünen ayaklarından biri daha kırılmış,argonat gündüzleri derin sulara indiğinden gözlenemiyor bu yüzdende günümüzde yaşayan bir canlı olduğunu kanıtlanak oldukça uzun bir zaman almış...aslında denizler düşenen insanlar için,hayatın anlamı hakkında ne derin fikirller veriyor...
Yorumları: 941
Konuları: 69
ilk defa duydum çok ilginç. teşekkürler.
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Herkes bildiği ilginç deniz canlılarını yazarsa çok güzel arşiv yapabiliriz
Paylaşım için sağolun.
Yorumları: 5
Konuları: 1
hocam belgeselde izlemiştim, bu canlıya yaşayan fosil diyorlar. Soyları dinazorlardanda önceye dayanıyor. Bilmiyorum biliyormusunuz, yaşam dünyada ilk suda başlamış. Bu canlıların soyuda taa ozamanlardan geliyor. Mürekkep balıklarının atalarıymış. Dünyada yok denecek kadar az. Ve okyanusun derinliklerinde yasıyorlarmış. Çok nadir su yuzune çıkarlarmış. Boyları oyle buyukte degil, deniz anası buyukluğunde. Ve zararsız bir hayvan. İzledigim belgeselde yüksek teknolojiye ragmen adamlar bu canlıyı bulmak icin 3 hafta ugrasmışlardı.Discovery bu canlılının belgeseli çok yayınlanıyordu bı ara.
Yorumları: 4,893
Konuları: 103