Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Abi faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler. Rapala zamanı herhalde gelmedi. Balık daha çoğalmadı. Balık az olduğu için canlı yemi tercih ediyor. Canlı yemler az gelirse sırtıyada gelir sanıyorum. Çinekop için aldım bir tane 7cmlik.
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
abi sanırım bunlar, ilgin için teşekkürler
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Strike puro lara bakmadan prenses ve yozuri almayın bu sene deli renkler var fiyetlarıda çok uygun şiddetle tavsiye ederim ama neyi tavsiye ediyorum iş yapıp yapmadığını değil yeni renkleri ve fiyatını tavsiye ediyorum ama daha balığın yiyip yemediği konusunda bir fikrim yok denenmedi yani
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
sağolasın harun abi......
Yorumları: 739
Konuları: 50
harun abi cok teşekkürler ya valla cok güzel bilgileer bunlar
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
harslan1978 yazdı:abi bilgiler için teşekkürler, yalnız örnek rapala resimleride eklermisin, birde dün malzemecide zargana şeklinde rapala gördüm 3 parçalı iş yaparmı acaba,
Yaklaşık iki yıldır kullanıyorum tek vuruş almadı kaldıki biliyorsunuzdur ben her türlü sırtıyı çekiyorum.
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
ben kıyı sırtıcısı olarak(boğaz farklı bir yer farkındayım):
-en fazla 0.33 (ben 0.30 kullanıyorum) olan 200mt. kaliteli misina olacak.misina hem sağlam hem gam yapmayacak.
-makina ağzına kadar misinayla sarılacak ve ince olacak misina uzağa atışlar için.
-kamış 3mt. kullanıyorum.hem makina hem kamış hafif ve dayanıklı olmalı yormaması için sizi.
-ben fırdöndü ve kurşun kullanmıyorum genelde kumsal ve kayalıkta avlandığım için.direk rapala bağı ile misinaya rapalamı bağlıyorum.
-levrek,orfoz,çıplak(2 kg.a kadar),palamut,zurna,çatalkuyruk(2 kg.a kadar) için rapala 8cm geçmemeli.fakat burada lüfer 38 cm den küçük görmediğimden dolayı 15 cm.den aşağı rapala,12 cm den küçük kaşık işinizi zorlaştırır.lüfer rapala ile beraber misinanızı karnına indirebilir.
-lüferde kaşık kullanmayacakanız (denizin bulanık ve çırpıntılı olduğu zamanlar bence rapala) rapalanın ağzını olmasın su üstünden suyu püskürterek gelsin.rapalanın içindeki bilyelerin iyi ses çıkartanından olsun.çok fena dikkat çekiyor bu sesler.hızlı çekin rapalayı.
-kayalarda rapala ve kaşıkların dışının boyaları çok çabuk sıyrıldığından strik proyu seçtim ucuz ve güzel iş yapıyor.diğerlerini deneyipte iş yaptığını görürsem onlarında fotosunu koyarım.
-hatay da avlak yerimde doğu rüzgarı eserde su berrak olursa lüfer kesin.
-denizden eserde dalgalar köpürürse levrek ve kaya(dalganın kayalarda yeterince köpürmüyorsa asla levrek rapalaya kanmıyor).rapala fazla uzağa gitmesine gerek yok levrekte.rapalayı yavaş çekin ve köpükte biraz (5 sn. ye )bekletin.
-zurna için 0.26 misina ve en küçük karnı beyaz rapala 4-5 cm.