Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 oca KOFANALARI
abi gerçekten çok güzeller ellerine sağlık bu kıbrıs oltasını dibe yatırıptamı bekliyorsun abi biraz bilgi verebilirmisin
Bul
boranmursel yazdı:abi gerçekten çok güzeller ellerine sağlık bu kıbrıs oltasını dibe yatırıptamı bekliyorsun abi biraz bilgi verebilirmisin

daha öncede şeklini çizmiştim.yine yüklüyorum buraya.ben liman içinde avlandığım için fazla akıntı olmuyor.o yüzden 60 gr. gezer kurşun kullanıyorum.(kıyıdan avlıyorum bunları).akıntı olan yerlerd kurşunu ağırlaştırabilirsiniz(kamışın atış gr. mını ve misinanın kalınlığınıda hesaba katın).ağırlık kulandığımız zaman yem dipte duruyor zaten.dip kıbrısını sardalya ya sarıyoruz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Özgür neler oluyor kardeşim mercanlar kofonalar maşallah yahu Hani fırsatım olsa 1 dakika düşünmeden ziyaretine gelicem. Şansın bol olsun afiyetle
Bul
Gözlerimiz bayram etti teşekkürler. Hep oralardan lüfer kofana haberi gelince lezzetsiz olduğu yazıyor. Bunlarda durum nedir.
Eskiden beri hep en lezzetlisi boğazdan çıkan denir. Ama ben diğer denizlerin balığının tadına bakmış değilim ondan merak ettim.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Boğaziçi yazdı:Gözlerimiz bayram etti teşekkürler. Hep oralardan lüfer kofana haberi gelince lezzetsiz olduğu yazıyor. Bunlarda durum nedir.
Eskiden beri hep en lezzetlisi boğazdan çıkan denir. Ama ben diğer denizlerin balığının tadına bakmış değilim ondan merak ettim.

yazın tuttuğum lüferlerin tadı sizinkine uymaz,yinede lezzetlidir.ama şu an tuttuğum lüferlerin tadı güzel.çünkü su soğuk olduğu için balık yağlandı.yinede karadeniz balığının tadına uymaz eminim.karadeniz hem soğuk hemde tuz oranı düşük bir deniz olduğundan daha yağlı ve lezzetli oluyor balıkları.
burada tuttuğumuz palamut ve orkinosları bizimkiler tadını beğenip yemiyorlar bile.istanbulda bazen çifti 10ytl den satılıyor palamutun.demekki lezzetli oluyor.burada 4ytl yi geçmez.
burada tuttuğumuz bana göre lezzet sırası;
lahos-levrek-lüfer-çipura-mercan-sargoz....
Bul
özgür kofanaların bereketli ve afiyet olsun tebrik ederim,rastgele.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
Maşşallah çok güzel av olmuş - ayın avı tek geçerim.. ne de olsa kıyıdan - tebrikler
Bul
ozoca51 yazdı:yazın tuttuğum lüferlerin tadı sizinkine uymaz,yinede lezzetlidir.ama şu an tuttuğum lüferlerin tadı güzel.çünkü su soğuk olduğu için balık yağlandı.yinede karadeniz balığının tadına uymaz eminim.karadeniz hem soğuk hemde tuz oranı düşük bir deniz olduğundan daha yağlı ve lezzetli oluyor balıkları.
burada tuttuğumuz palamut ve orkinosları bizimkiler tadını beğenip yemiyorlar bile.istanbulda bazen çifti 10ytl den satılıyor palamutun.demekki lezzetli oluyor.burada 4ytl yi geçmez.
burada tuttuğumuz bana göre lezzet sırası;
lahos-levrek-lüfer-çipura-mercan-sargoz....

Ben yağsız zamanında Lüferi hiç yemedim. İstanbul da sanırım çoğu kişi Lüferi başa koyar. Çipuraya mercana gelene kadar da 5-6 balık sıraya girer. Tabi boğaz için... Palamut ızgara veya fırında pilakide çok güzel olur. Bu sene çıkmadı ama...
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
maşallah berketli olsun.
kaçan balık büyük olur kaçamayan ızgara.....
Bul
teşekkürler arkadaşlar.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: