Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baraküdayı merak edenler!Merakınız Giderildi!
Iskarmoz=Baracuda=Sphyraena sphyraena
Deniz turnası=Zurna=Scombresox saurus
Latince isimlere bakınca aynı balık değil ayrıca baracuda denizde beslenme zincirinin en üstünde bulunan ekonomik değeri olmayıp soyu tükenme tehlikesi olmayan bir balık cinsi.
Bornova - izmir
Bul
sirkülerde adı geçen deniz turnası zarganaya benzeyen bir balıktır.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Zargana palamut kırması galiba bu üstü zargana altı palamutu andırıyor
Bul
Bu konu sayesinde güzel bir araştırmaya imza atmışsınız. Bilgilendirdiğiniz için tüm arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
birol arkadaşım resimdeki balık,akdenizde gidekli olarak adlandırılır,alt gagası uzun zargana gibi üst gagasıda kısa olur,üzerindeki pullar sardalyaya benzer,benim bildiğim baraküda ve deniz turnası aynı..bölgeden dolayı isimde değişiklik gösterebilir..paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Ülkemiz sularında gerçekten de baraküda yaşamıyor, (aile üyelerine baraküda denmiyor) Bizde bu aile üyelerinin gerçek adı "ıskarmoz". Dışarıdan bilgi alışverişi yapan amatörler aynı aileden olduğunu bildiği için benim de yaptığım gibi yanlış bir ifade kullanarak ıskarmozu baraküda olarak tanımlıyor
Doğrusu ıskarmozdur, hatta yarın sularımıza "Sphyraena barracuda" türü gelse ve yayılsa ona da ıskarmoz denilmelidir. Ancak batı dillerinde konuşuyorsak türe baraküda demek doğrudur.
Aile: SPHYRAENIDAE (İSKARMOZ BALIKLARI)

Sphyraena chrysotaenia Klunzinger, 1884 (Turna Balığı, Iskarmoz)
Sphyraena sphyraena (Linnaeus, 1758) (Turna Balığı, Iskarmoz)
Sphyraena viridensis Cuvier, 1829 (Turna Balığı)
Sphyraena flavicauda Rüppell, 1838 (Turna balığı)

bence yine tekrar ediyorum turna veya ıskarmoz demek daha doğru olur gibi geliyor.

Baraküdanın kafa tarafından bir görünüş
[Resim: 3243262pr7.jpg]
Buda benim tutuğum turna dediğim balığın kafa yapısı farklı değilmi
[Resim: dsc00011jh9.jpg]
Kızıl denizdeki bir baraküdanın görüntüsü
[Resim: 9321130mq4.jpg]
Bunlarda gecen sene tutuğum Turnalar ama baraküda diyorlar
[Resim: 20423105pi4.jpg]
Sarı ağız baraküda
[Resim: skarmoz2br8co2.jpg]
buda ibiksiz olarak bilinen bir tür yukarıdaki balıklarla ilgisi yoktur.
[Resim: hpim8914ki7eh4.jpg]
raf abi emegine saglık teşekkürler
Bul
de anlamadıgım deniz turnası neden günde 1 adet 60 cm den büyük izin veriliyor fazlası yasak türü azaldıgı içinmii çok degerli oldugu içinmi sanırım türü çok azald sebebiyle gibi geliyor bana
Bul
paylaşım ve bilgilendirdiğiniz için tüm arkadaşlara teşekkürler...
Bul
Arkadaşlar ben buldum. İskarmoz ve deniz turnası Baraküda balığının 26 türünden ikisi. Dünyanın farklı yerlerinde bu balığın 26 çeşidi var ve hepsine baraküda deniyor. Ama bizde bu ismi kullanan da var kullanmayanda. Hepsinin fotoğrafı ve isimleri var merak edene adresini gönderirim.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi