Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Derin su köstekleri
turna yazdı:Rauf abim ellerine sağlık ,çakar tatlı suda da iş yapabilir,nereden aldınız,fiat nedir.

Mehmetcim bunun tatlı suda gerekli olduğunu sanmıyorum bunu bizim kullanmamızdaki neden karanlıkta balığın dikkatini cekmek.resimdeki marka cakarlar 15-17 ytl arası satılıyor birde buna benzer taklitleri var onlarda fena değil 5 ytl gecen hafta bu ucuzlarından bir tanesini denize düşürdüm belki hala cakıyordurHappyselamlar.
ANTALYALI07 yazdı:rauf abi çok faydalı bilgiler,bu çakarı bende merak ettim...birde en son aldığın fırdöndülere ince yağ kullanma fikri konusunda;balık bu yağın kokusunu alıp rahatsız olabilirmi ? acaba...bizde 120-150 arası derinlikte av yapıyoruz,3 lü fırdöndülü takımla hiç sorun yaşamadık..ara beden ve saçaklar 0.40,ana beden 0,50 kullanıyoruz,bizim sıkıntımız sadece takımı dipten çekmek,oltayı çekerken kas yaptık valla Smile
bir derin su çıkrığı almak yada yaptırmak lazım seninki gibi..rauf abi 0.60 lık misinayla yarım kilo kurşun biraz daha ağır oluyordur,kurşun dipten gelirken takımı karıştırıyor olabilirmi..
biz 0,40 lığa 200 gr kurşun kullanıyoruz,bu takım sence nasıl,çünkü yarım kilo kurşunu biz elle çekemeyiz sanırım Smilepaylaşım için teşekkürler...

Aytekin kardeşim pıdöndüye cok ince yağ ile yalarsan 200 metreye giderken pek yağdan eser kalmaz gibi geliyor.bahsettiğim gibi üclü fırdöndüde iğne kolu köstek bedenine cok yakın oluyor ve döne döne kopuyor bizim köstekler 0.60 a0.60 olduğu halde.bu ağırlıkta kurşunu veya daha ağırlarını kullanma mecburiyyeti var nedeni 1-200 metreye bu şekilde 3 dakikada iniyor2-hafif akıntıda bile 200 metre derinliğe bu kurşun ile attığınız zaman en az 250 metre ip gidiyor hafifini kullansak ne olur siz tahmin edin.takımı karıştırma gibi bir problem olmuyor kurşundan dolayı.100 metre derinlik icin 200 gr normal ama 150 metre icin azdır bence zira misina rüzgardan veya akıntıdan cok yatar balık vuruşlarınıda duymanız cok zorlaşır benim tavsiyem örgü misina kullanın ve 150 metreye 300 gr kurşun takmanız.bu derinlikte elle misina cekmek zordur helede boş gelirse bıktırır selamlar.
abi çok sağol yararlı bilğiler veriyorsun sende öğrenilecek çok şey var.çok teşekkürlerAlkis
Bul
haklısın rauf abi,örgü misina bence çok hassas balık vuruşlarını bile hissetmeye yarar sağlıyor,yanlız bunun için sağlam bir makina gerekiyor,en sonunda paraya kıyıp bir çıkrık alacamSmile150 metrenin keyifini çıkarcamSmilederinsu nun tadını bende aldım,dipten çekmek zor,ama o güzelim fangriyi oltada görünce insanda yorgunluk kalmıyorSmilebiz 120,150 metrede av yaparken patlakgözden çok, iri istavrit,fangri,tongabaş,antenli cinsi mercan geliyor,teknede bence az olsun,ama böyle balık çıksınSmile
diğer bölgelerde (80 metre derinliğe kadar)barbun, tekir, mercan çıkıyor ama izmaritten fırsat kalırsa tabi,o yüzden derinsu nun avantajı balık vurdumu,iri balık vuruyorSmile
rauf abi bilgiler için teşekkürler...şansın bol olsun..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Rauf bey paylaşımına teşekkürler.Benim için uzak bir olay ama belki bir gün lazım olur bu bilgi ağzına yüreğine sağlık.
Bul
ANTALYALI07 yazdı:haklısın rauf abi,örgü misina bence çok hassas balık vuruşlarını bile hissetmeye yarar sağlıyor,yanlız bunun için sağlam bir makina gerekiyor,en sonunda paraya kıyıp bir çıkrık alacamSmile150 metrenin keyifini çıkarcamSmilederinsu nun tadını bende aldım,dipten çekmek zor,ama o güzelim fangriyi oltada görünce insanda yorgunluk kalmıyorSmilebiz 120,150 metrede av yaparken patlakgözden çok, iri istavrit,fangri,tongabaş,antenli cinsi mercan geliyor,teknede bence az olsun,ama böyle balık çıksınSmile
diğer bölgelerde (80 metre derinliğe kadar)barbun, tekir, mercan çıkıyor ama izmaritten fırsat kalırsa tabi,o yüzden derinsu nun avantajı balık vurdumu,iri balık vuruyorSmile
rauf abi bilgiler için teşekkürler...şansın bol olsun..
Evet Aytekin bizim şanssımızda oki acık denizde balık avlamamız böyle derinlikleri daha cok buralarda bulmamız.Lakin tabiki bulunduğun bölgenin dip yapısı na göre bulunan balıkların ceşitleride değişiyor bende devamlı arayş icindeyim daha başka kerterizlerde başka ceşitlerle karşılaşmak şansını bir gün yakalarım inşallah.Ama derin su balığı avcılığında en şanslı bölgelerden biride Antalya Kumluca bölgesi selamlar rastgelsin.
Abi şu benim konusunu açtığım olta şekli işe yaramaz mı sorunu çözmez mi hazır olarak hollandadan gelmişti ama artık türkiyede de varmış ankaradan bi arkaşımız söylemişti.
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
çok teşekkürlerAlkis elıne saglık Alkis
Bul
alperburdur yazdı:Abi şu benim konusunu açtığım olta şekli işe yaramaz mı sorunu çözmez mi hazır olarak hollandadan gelmişti ama artık türkiyede de varmış ankaradan bi arkaşımız söylemişti.
Alper balığın dikkatini cekmek bakımından biz İğne bedenine Fosfolu boncuk takıyoruz sebebi o derinliklerde denizin zifiri karanlık olması.
rauf abi fosforlu boncuklar belli bir süre sonra fosfor özelliğini kaybetmiyormu, hoş gerçi o zamana kadar vuruş alıp topluyorsunuzdur..paylaşım için teşekkürler abi..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DERİN suda 11 saat! rauf 15 3,021 13-06-2012, 16:59
Son Yorum: rauf
  İşte yine DERİN SU MERCANI avım başladı!. rauf 27 4,485 28-12-2011, 08:25
Son Yorum: rauf
  Marmarada derin su avlarına devam eşref sürek 34 4,999 18-12-2011, 19:26
Son Yorum: mariner8
  MART'tan bir derin su avı rauf 12 4,527 08-05-2011, 23:02
Son Yorum: fish or die
  Bir derin su avi. rauf 10 4,162 22-04-2011, 17:40
Son Yorum: SerenaY66