Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
::KARA HABER:: Balık tutana ceza
Arkadaşlar ben 35 sene avrupada kaldım orda avlandım orda yaşadım.Sonunda ordan kurtardım diye seviniyordum fakat görüyorumki o avrupa zıkkımı arkamdan geliyor.Avrupa birliği demek bence gizli bir kominist rejimi demek.Şöyleki insanların maaşlarını bile kestiler ne öl nede güzel yaşa sürün.Şimdi bizimkilerde onu tatbik etmeye çalışıyorlar eyvah eyvah halimiz duman allah kurtarsın bizi.Derdim çok benim yazmaklan bitmez kısa kasiyim bari.
Bul
amman zakir abi elimizi bu işe uzatmayalım ne kolumuz ne bacağımız kurtulur biz balık kısmını tartışalım diğerlerini zaten gün boyu işyerlerimizde sokakta tv de heryerde tartışıp geriliyoruz
Bul
epeydir böyle bi söylenti vardı her an gündeme gelmesi an meselesi bı bakmıssınız sahıller zabıta dolu hiç şaşşırmayın ahhh şu AB nın yuzunden neler gelecek başımıza aslında bi yandan iyi ama öyle al gulum ver gulum olmamalı az da olsa bı eğitim veya kurs ne bileyim bi kıtabcık belki birazdaha ıyı olabılırdı
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Artık Türkiye icsuları ve denizlerinde özallikle boğazlarda balık tutmak yasaklanıyor ve 100 ytl ceza geliyor
Su ürünleri yasasında AB ye Uyum sağlamak maksadıyla değişikliğe gidiliyor
Hükümet değişiklik öngören yasayı TBMM ye gönderdi
Profesyonel ve amatör balık avı yapanlar ceplerinde izin belgesi olmadan av yaptığı taktirde 100 ytl ceza ile karsı karşıya gelecek
Yeni düzenlemelerin neler getirip neler götüreceğini kestirmek hiçde zor değil görünen uygulamaların iyi niyetli olmadığı ortada
Pardon birisi bana bir çimdik atsın ben kendi ülkemdemiyim yoksa rüyadamı
Sad .( Sad

Kaynak :Medyadan derleme

Harun bu kötü haber karşısında biz ne yapmalıyız.Bir müsade almamız yeterlimi acaba yoksa ne yapacağız.Bunda bilgimiz varmı yoksa beklememizmi lazım.
Bul
balıkcızakir yazdı:Harun bu kötü haber karşısında biz ne yapmalıyız.Bir müsade almamız yeterlimi acaba yoksa ne yapacağız.Bunda bilgimiz varmı yoksa beklememizmi lazım.
Biz ne yapmalıyız evet güzel bir soru aslında biz balık tutmaktan başka hiç birşey yapmıyoruz birde bol bol konuşuyoruz birileri birşeyler yapar diye bekleyip duruyoruz oysa o ender çıkan birilerini yanlız bırakmayalım diye bir düşüncemize yok yatıyoruz kalkıyoruz yiyoruz içiyoruz gün 24 saat ay 30 gün geçip gidiyor işte ah ah vah vah diyoruz hepsi bu
Gidin kedini kuyruğuna olağanca ağırlığınızla basın bakalım ne yapacak
Bence acıyı yaşamadan kuyruğumuza bastırmamak lazım
Haa sonuçta ne yapmamız lazım diyorsanız kanun yasalaştıktan sonra göreceğiz ne yapmamız gerektiğini
Bul
ne yapacağız balıkçılık içinmi birilerinin cebi içinmi çıktığı belli olmayan bir kanuna karşı mı geleceğiz?kuzu kuzu gidip belgeleri alıp devam edeceğiz.
balıkçılık için balık için olduğunu düşünüp birde mutlu olmaya çalışacağız.
Bul
Hükümet nerden gelir sağlasam diye bakıyo. Ensesi kalından alamadığı vergi gelirini, ensesi en inceden (nasıl olsa sorun çıkarmaz) almaya çalışıyor. Ab ye uyumda işin uydurmacası. "Düşünsenize sadece İstanbulda amatör avcıların sayısı x 20YTL." Kimin umurunda bilinçsiz avlanma, deniz ürünlerinin katledilmesi vs vs. Önce yasal olmayan avcılığa ceza kessinler daha fazla gelir sağlarlar. Ama olmaaaaaz. Çünkü onların ensesi kalıııııın. Kısacası belge caaaaaaart, eğitim şaaaaaaaaart. Başkada yorum yok...
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Ne güzel herkezin bu konuda bilinçli olması neyin ne amaçla çıkarıldığını bilen insanları görmek bile beni mutlu ediyor sazan avcıları olsada içimizda sazan olmadığını görmek bile ayrı bir güzellik
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Ne güzel herkezin bu konuda bilinçli olması neyin ne amaçla çıkarıldığını bilen insanları görmek bile beni mutlu ediyor sazan avcıları olsada içimizda sazan olmadığını görmek bile ayrı bir güzellik

O hepimizin güzelliği Harun. Bu arada sazan avcıları dedinde yaramı deştin. Bizde av yasağı başladığından beri tık yok. Ancak forumdan seyrediyor, balıkçıdan yiyoruz balıkları. Ağustosu beklerken bi denizmi yapsam acaba diyorum.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Ya arkadaşlar belge alınması belki çok kötü olmayabilir. Bende 7 yıldır belge var iki yılda bir yeniliyorum. Bu sene 15 ytl ama bu paralar ne yazıkkı balık geleceği için harcanmadığı gibi bu belgeler hiç bir eğitim yada kursa tabi tutmadan veriliyor. öncelikle kendi iç tüzüğümüzü öğrenmeliyiz ki bir çoğunu bilmeden bilinçsiz avlanıyoruz. Bir de avrupa yasalarını öğrenmek. vah vah çok ceza yiyebiliriz. yine de hayırlısı olsun.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kuzenimin balık lokantası LeVrEkCi 31 4,957 21-09-2012, 18:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  5 Vinçlik dev balık! maxtar 26 6,766 11-02-2012, 02:27
Son Yorum: araphüso26
  Büyük Balık REKOR KIRILDI tuzunler 35 11,312 04-08-2011, 01:07
Son Yorum: ALTAYLI
  Akciğerli balık, denizde nefes alamaz! LeVrEkCi 13 3,792 03-08-2011, 13:31
Son Yorum: SerenaY66
  Güncel Balık Fiyatları Boğaziçi 137 23,838 27-04-2011, 20:31