Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
diğer forumlar hakkında
ALTAYLI yazdı:Daha önce de yazdığımın arkasındayım. Bir kez daha Aşağıda yazdığımı okuyunuz. Sanırım yoruma bile gerek bırakmıyor.

Forumlar arası yol arkadaşlığı ortak payda ve kurallarda yapılabilir. Ancak sahip olunan kültürel gelişmişlik bir süre sonra hırsların devreye girmesiyle kişisel egolara zemin oluşturuyor ve başlıyor kısır tartışmalar. İşte o zamanda işin özünden uzaklaşılıyor. Teşekkür ediyorum

Sevgili Ercan bahsettiğin kısır tartışma bu sistem kuruldugundan beri var.. ve olacaktırda bu olay yüzünden , bir çok insan gün geliyor forumu terk ediyor ..

Buda aslında çözülmesi gereken bir konu , tabii forumculugun geleceği düşünülüyor ise .. geleceğinden umut var ise .. Gulumse
Bul
Alıntı:yönetici arkadaşlar bizim sitede ve bizim yöneticiler onların sitede imzamıza sitelerimizin linkini yazarak paylaşım yapacağız.

Bu uygulama bir ilk olabilir, iyide olabilir , ama bir konu varki çok dikkat edilmesi gerekir, yönetici kademesindeki bu kişiler , karşı tarafta yazarken , duygularının esiri olmamalı , objektif olmalı ,, yazacakları tek bir hatalı veya olumsuz kelime , kendi forumlarının deplasmanda kötü puan almasına sebep olacaktır..Smile

bu bir abi tavsiyesi olarak algılansın lütfen..Gulumse
Bul
Mufi yazdı:Sevgili Kamil , üye soru sormuş, bence soru olarak değil cevap olarak bişiler yazsan daha iyi olur. Gulumse

Bu başlık açılmış o halde burada , bu uygulamayı daha detaylı incelenmeli daha bir anlaşılır olması açısından maddeler halinde , üyelere - forum sahiplerine artıları belirtilmeli , belki eksileride olabilir onlarda belirtilmeli ..

ilk olarak benim aklıma gelen , şu olabilir mesela bir org. yapılacak ise aynı anda her iki forumda da başlık açılması , katılımın geniş olması , gibi..eger toplantı vs yapılırsa aynı şekilde ortak bildirim yapılması ..

ayrıca uzun yıllar bu işin içinde birisi olarak şuna şahit oldum , bazı insanlar futbol takımı tutar gibi forum ilişkisinde bulunur , umarım bu uygulama bu tür fanatizmi kırar...ancak bu uygulamanın dahada ileri gitmesi , dahada kaynaştırıcı olması gerekir..

Forumlarda , yönetimin- modun vs nin başka ortamlarda olmasının engellenmesi konusunuda anlamış değilim .. buda ayrı bir konu..müsbet - fiziki elle tutulur mantıgı nedir, ? Gulumse

kolay gelsin

muvaffak bey üyeye tam olarak soru sormadım.sadece fikrinizi paylaşırmısınız dedim.
forumlar arası savaşları pek anlayamıyorum.hepsi amaçta baktığında,amatör/sportif balıkçıyı ve doğayı düşünüyoruz yazıyor.bana çok ilginç geliyor.
modlar arası forumların birbirine açık olmasının bir sakıncası olacağını düşünmüyorum açıkçası.buradaki üyeler benim mod olduğum forumu öğrense ne olaca ki abi.burada mutlu olan buradadır zaten.yönetimler birbirine saygı duyduktan sonra,üye ve çıkar korkuları ( birde egolar ) olmadıktan sonra ne olabilir ki.?
yönetici ,mod başka forumda yazamaz,katkı yapamaz,rapor paylaşamaz.bu nasıl bir mantık,epey düşündürücü.canım nerde isterse orda paylaşırım.mod olarak bir çıkarım mı var.yok.rengim değişince içim, kalbim ve düşüncelerim değişiyor mu.yok.mod olunca süpermen mi oluyorum.yok.
amme hizmeti yapıyoruz o kadar.

zamanım yetse bütün forumlarla aynı şeyi yapmaya çalışırım.ama o kadar çok forum var ki abi.hengisine gideceğimi şaşırdım.Snifsinf
belki örnek oluruz diğer forumlarda bizlerle veya kendi aralarında bunu yaparlar.
atışmanın doğaya pek faydası yok abi.tabi hak eden kişileride uzak tutmakta fayda var.buda kaçınılmaz bir son.
hayırlısı olsun.
objektif fikirlerini,eksiklerimizi,olabilecek veya olması gerekenleri yazmanı bekliyorum.
rastgelsin.Gulumse
Bul
Alıntı:forumlar arası savaşları pek anlayamıyorum

Bende anlamıyorum , ama reyting kaygısı veya önde olmak gibi bir neden olabilir ,, sırf bu yüzden bir sürü forum küskünü veya pasif izleyicisi var ..Gulumse

Alıntı:modlar arası forumların birbirine açık olmasının bir sakıncası olacağını düşünmüyorum açıkçası

Katılıyorum , sonuçta mod denen şey de bir insan..Gulumse

Alıntı:yönetici ,mod başka forumda yazamaz,katkı yapamaz,rapor paylaşamaz.bu nasıl bir mantık

Muhtemelen dünya dışı bir mantıktır Happy

Alıntı:mod olunca süpermen mi oluyorum.yok.

Olmuyorsun tabiikii Smile

Alıntı:amme hizmeti yapıyoruz o kadar.

Ahanda bu çok önemli işte burada durup bir mola verelim, bir dibek kahveside iyi gider.. Wink

Moderasyon - modere etmek yabancı kelime , bu vasıftaki insanlar,

1-aklı başında olacak
2-efendi olacak
3-ciddi olacak
4-insan ilişkisi nedir bilecek
5-yapıcı olacak
6-saygı ve sevgi dolu olacak
7-din-dil-ırk-siyaset tutkunu olmayacak
8-alkolik olmayacak
9-insanlarca sevilen - sayılan birisi olacak
10-admin etkisi altında kalmıyacak
11-yaratıcı olacak
12-geleceği düşünecek
vs-vs-vs

burayı bir okumakta fayda var..

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&...TmSuic3QlA

Alıntı:objektif fikirlerini,eksiklerimizi,olabilecek veya olması gerekenleri yazmanı bekliyorum.

Yazdım Gulumse aklıma geldikçe de yazarım .. Smile

Alıntı:rastgelsin.

sanada , ayrıca ilgine teşekkür ederim Gulumse
Bul
Vedat Abayoğlu yazdı:O halde sizlerde benim forumuma site linklerinizi yazaraktan katılabilirsiniz, sevgili Nihat.

....................................forumu sadece birkaç ay içersinde inanmakta zorlanılacak av sunuş raporları,resimleri ve video çekimleriyle huzurunuzda yer etmeye çalışacaktır.

Buradaki gayelerimizden biriiiiside yakala bırak disiplinini inşallah uygulayarak örnek olmaktır.

Sevgiler

üzgünüm vedat abi seninle hiç anlaşamadık anlaşabileceğimizide sanmıyorum bu nedenle bunu kabul etmemiz gibi bir düşüncemiz olamaz,tabi kişisel olarak değil bu anlaşamama tamamen balıkçılıkla ilgili olaraktır.yolun açık olsun abi başarılar.
Bul
[COLOR="Teal"][SIZE="4"]Yakala bırak olayı denice aklıma şu geldi ,

Millet olarak Avrupalıları hep 50 yıl geriden izledik

Geç kalınmadımı bu konuda , yıllar boyu bu sanal alem , koca balıkları insanların elinde gördü ,,lakin yıllar boyu hiç salınan balık görmedik (tek tük istisna hariç) ..

Bizim yapımızda yok ...
.. [/SIZE]
[/COLOR]Sad
Bul
[SIZE="4"]Yakalamak marifet ise , salmakta erdemdir.. [/SIZE]Gulumse

güzel bir laf buldum kendimce,, SmileSmile
Bul
muvaffak abi o işi yapan kişi sayısı azdır,
1-yakala sal işini hava olsun vayy şak şak şak densin diye yapanlar,
2-gerçekten iyi niyetli bu işi forumlara örnek olsun diye yapanlar,
olarak ikiye ayrılırlar.ve bunu genelde 1. seçenek için yapıyorlar.
ben yakaladığım balığı salmam çünkü zaten balık yok,dünyada bu işler yapılabilir çünkü o kadar çok balık varki,adamlar bir açılıyor dünyanın balığını tutuyorlar ayrıca vakitleri var imkanları var bol bol tutup salabiliyorlar,ayrıca para verip av yapılan yerler var.
tabii birde tv sponsorlar var.benimde vaktim olsun emekli olayım bana biri sponsor olsun akşama kadar tutup tutup salayım o zaman bende salarım.GulumseSeerf
kimse bu işe soyundum demesin yani 2 balık salmakla bu işler olmaz,madem ciddi doğayı koruyansın o zaman her tuttugunu salacaksın hepsine video çekip yayınlayacaksın yoksa beni 1-2 balık salınması pek ikna etmiyor.
Bul
Sevgili Nihat , yıllar boyu bu sanalda izledik . aynı şeyi tekrar ediyorum , maddi manevi imkanları olupta her hafta dev balıklar tutupta bir tanesini dahi salmayan avcılar vardı..

diyorum ya bence geç oldu , ha bundan sonra olmazmı ? olur ama işte biz o zihniyeti çok geç algılıyoruz..

benim bahsettiğim balık 1-2 kg lık toplam agırlıgı olan istavrit değil yada izmatit yada 2-3 çupra değil...

50 cm den büyük anaç balıklardan bahsediyorrum ..

bir güzellik yapacaksan bu anaç balıgı salacaksın ,,Gulumse

ki yaptıgın işin dogaya degeri olsun
Bul
Mufi yazdı:Sevgili Nihat , yıllar boyu bu sanalda izledik . aynı şeyi tekrar ediyorum , maddi manevi imkanları olupta her hafta dev balıklar tutupta bir tanesini dahi salmayan avcılar vardı..

diyorum ya bence geç oldu , ha bundan sonra olmazmı ? olur ama işte biz o zihniyeti çok geç algılıyoruz..

benim bahsettiğim balık 1-2 kg lık toplam agırlıgı olan istavrit değil yada izmatit yada 2-3 çupra değil...

50 cm den büyük anaç balıklardan bahsediyorrum ..

bir güzellik yapacaksan bu anaç balıgı salacaksın ,,Gulumse

ki yaptıgın işin dogaya degeri olsun
tabiki abi,zaten ufak balıkları herkes salıyor artık,en azından forumlardaki balık sevdalısı olanlar salıyoruz artık.Seerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  server ödemeleri hakkında. LeVrEkCi 30 2,928 07-10-2016, 16:42
Son Yorum: LeVrEkCi
  logo çalışmaları ve seçimleri hakkında LeVrEkCi 7 1,700 17-04-2012, 10:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  yeni uygulama hakkında LeVrEkCi 67 6,080 14-04-2012, 09:43
Son Yorum: örümcekadam
  ***yoklama konuları hakkında*** LeVrEkCi 0 873 11-04-2012, 12:45
Son Yorum: LeVrEkCi
  Önemli Turanköy Hakkında HAŞİM77 33 5,646 13-02-2012, 17:18