Adam baligi sadece karin doyuran bir yiyecek oldugunu düsünen odunun biri. Balik kücükmüs yavruymus disiymis yumurtlama zamaniymis bu odunlar icin hepsi bos. Anlamak imkansiz. Arkadaslarin dedigi gibi egitim sart ve balik avi artik kontrol altina alinmali. Avrupadaki gibi olsa tutsun bakalim o odun. Ben almanyada yasiyorum ve balik avi yapabilmek icin bayagi bir ugras verdim. Balik avi icin once izin kartin olacak. Izin karti almak icin yaklasik 200 sorulu bir sinava girip basarili olman gerekiyor. Bu sorular baliklarin cinsleri, avlanma zamanlari, hastaliklari, cevre korunmasi, kullanilan malzemeler ve yasalarla alakali gibi bircok konudan olabiliyor. Izin karti yaklasik 100-120 euro ciarinda. Daha sonra av yapabilmek icin gunluk, haftalik veya yillik olarak izin kartlari gerekiyor. Tabi onlarda para. Fakat bu paralar Serkan abinin tespit ettigi ODUN lar gibilerinin pesine düsmek icin ve av yapilan bölgeye cinsine göre yeni baliklarin eklenmesi icin harcaniyor. Fakat bizde ne yazikki eline oltasini alan baliga cikabiliyor. Bu isin önüne gecilmesi lazim. Duyarsiz insanimiz cok malesef...
Katil diyecemde az gelir :(
|
05-08-2012, 03:20
MaVrUşGiL yazdı:Dediğim gibi net bir resim çekemedim çünki zorlarsam ciddi sıkıntıya kalabilirdim o pis kovanın içinde en az 30 tane yaprak vardı Aynı şey geçen hafta benimde başıma geldi bir vatandaş istavrite salladı çektiki aynı mavruşgil in bahsettiği ölçüde en fazla 5 cm boyunda yaprak 3 tane vatandaş bekledimki tekrar geri atsın ama o kovasına atınca bende kendisine onların şuan için kendisine hiç bir şekilde yaramıyacağını ama tekrar suya atarsan en fazla 15 gün sonra daha verimli boyutlara ulaşacağını ve bu şekildede denizlerimizin balıksız kalmıyacağını herzaman trollere kusur bulurken bu hataları bizim yapmamamız gerektiğini söylesemde adam bana onun yaptığı şeyin beni ilgilendirmeyeceğini ve onları tutup en azından evde onu bekleyen kedisine vereceğini ve bu denizlerde onun tuttuğu 3 tane yaprakla neslin sona ermiyeceğini ifade etti ses tonum biraz yükselmiş olacak ki etraftakilerinde kendisine baskısıyla kovasını suya boşaltıp takımlarını topladı ve gitti.Herzaman bu tarz insanları uyarmak ve göz yummamak lazım olduğunu düşünüyor ve mavruşgil i tebrik ediyorum davranışından dolayı.
05-08-2012, 20:50
Maalesef ki maalesef. Ülkemizde en çok zarar görenler çevresine duyarlı olanlardır. O kadar duyarsız, o kadar aldırmazlık içindeler ki siz daima suçlu oluyorsunuz. Çoluğuna, çocuğuna, kadınına, ormanına gözünü kırpmadan zarar verebilen bu pislikler maalesef büyük çoğunlukta
![]() ![]()
05-08-2012, 23:25
yanlız ne var biliyormusunuz bu yanlışları yapanlarda eski balıkçılar bizden falan çok eski yaşlı başlı kişiler ama sonuç=eğitim ve kültür sanırım.Amacım burada kimseyi yadırgamak değil sakın yanlış anlaşılmıyayım ama maalesef kendini eğitememiş insanlar çok var ben balıkçıyım sadece tutarım ne çıkarsa çıksın onuda yerim işde bu zihniyet yanlış bence.
05-08-2012, 23:27
bill74 yazdı:Adam baligi sadece karin doyuran bir yiyecek oldugunu düsünen odunun biri. Balik kücükmüs yavruymus disiymis yumurtlama zamaniymis bu odunlar icin hepsi bos. Anlamak imkansiz. Arkadaslarin dedigi gibi egitim sart ve balik avi artik kontrol altina alinmali. Avrupadaki gibi olsa tutsun bakalim o odun. Ben almanyada yasiyorum ve balik avi yapabilmek icin bayagi bir ugras verdim. Balik avi icin once izin kartin olacak. Izin karti almak icin yaklasik 200 sorulu bir sinava girip basarili olman gerekiyor. Bu sorular baliklarin cinsleri, avlanma zamanlari, hastaliklari, cevre korunmasi, kullanilan malzemeler ve yasalarla alakali gibi bircok konudan olabiliyor. Izin karti yaklasik 100-120 euro ciarinda. Daha sonra av yapabilmek icin gunluk, haftalik veya yillik olarak izin kartlari gerekiyor. Tabi onlarda para. Fakat bu paralar Serkan abinin tespit ettigi ODUN lar gibilerinin pesine düsmek icin ve av yapilan bölgeye cinsine göre yeni baliklarin eklenmesi icin harcaniyor. Fakat bizde ne yazikki eline oltasini alan baliga cikabiliyor. Bu isin önüne gecilmesi lazim. Duyarsiz insanimiz cok malesef... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
05-08-2012, 23:37
oguzcanagca yazdı:yanlız ne var biliyormusunuz bu yanlışları yapanlarda eski balıkçılar bizden falan çok eski yaşlı başlı kişiler ama sonuç=eğitim ve kültür sanırım.Amacım burada kimseyi yadırgamak değil sakın yanlış anlaşılmıyayım ama maalesef kendini eğitememiş insanlar çok var ben balıkçıyım sadece tutarım ne çıkarsa çıksın onuda yerim işde bu zihniyet yanlış bence. oğuzhan ne yazıkki bu kültür,bu bilinç yaşla olamıyor hatta bazılarında hiç olamıyor.eskiler çok daha duyarsız ne yazıkki.
05-08-2012, 23:42
onu diyorum abi zaten okumak falan değil kendini yetiştirmesi önemli olan insanların ki senelerce bu hobi nin içinde olan insanların bizlerden(kendimi örnek veriyorum daha çok yeniyim)daha bilinçli ve bu konuda daha bilgili olup bizleri yönlendirmeleri lazım diye düşünüyorum..
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...
05-08-2012, 23:50
şundan emin olun ki memlekette tebliğden,balık yasaklarından haberi olmayan binlerce insan var ve bu insanlar kendilerinin yasak yolla avlanıklarını bile bilmeden ve vicdanlarıda sızlamadan akşama kadar kovalar doldurmaları sözkonusu,serkanla tarabyada görmüştük adam varil boyutlarında bidonla gelmişti düşünün halimizi.
bence sahillere 500 metre arayla uyarı tabeleları asılmalı ve bu tabelalarda belgesiz av yapmak yasaktır uyarısı yazmalı. evrakını almaya gelene tebliğ okutturulup imza alınmalı,sonrada sıkı bir denetleme ve ihbar değerlendirmeyle cezalar kesilmeli.bu böyle olursa bir süre sonra o kovalara o yapraklar girememeye başlayacaktır. bunu yapmak o kadar kolay ki aslında.
05-08-2012, 23:59
oguzcanagca yazdı:kolay ama kim yapacak??? yaptırmak için elimizen geleni yapalım,öncelikle tarım bakanlıgına yazalım bakalım ya söner gider bizler kızmaya sinir olmaya devam ederiz yada tutar birilerine mantıklı gelir başarılı olursa ne güzel oldu deriz, zamanında kuzenim amerikada 50 metre arayla sokaktaki sabit küllükleri görmüş bende bunu sarıyer belediyesine email atmıştım,neden sarıyerde bu uygulama yok demiştim,aradan 3 ay geçmiş ve belediye yeni uygulamamız reklamı yaparak sarıyere 50 metre arayla çöp üstünede küllük koydu ![]() biz yazalım sağa sola email ile fax ile atalım ya tutarsa diye dua edelim ![]() ben yarın bir email hazırlar gönderilecilecek yerlerin adreslerini bulur yollarım burayada eklerim el altında kolayda olursa duyarlı herkes gönderecektir.ya tutarsa ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi