20-04-2007, 15:33
Ceazdan önce bilinçlenmek gerekli fakat bizler balık nesli tükenince bilinçleneğiz galiba
serpe ağı kullanılması
|
20-04-2007, 15:33
Ceazdan önce bilinçlenmek gerekli fakat bizler balık nesli tükenince bilinçleneğiz galiba
20-04-2007, 15:39
Fisherman yazdı:Ceazdan önce bilinçlenmek gerekli fakat bizler balık nesli tükenince bilinçleneğiz galibaoktay bey cezalar olunca insanlar ogle cabuk bilincleniyorki hic tahmin edemessiniz ,bir gun icinde herseyin bil;incine variyorlar ,cunku cezalar ulkesinde yasiyorum ,hergun kufur ediyom buranin sistemine ama adamlarda hakli kendilerince ,
20-04-2007, 15:39
yasaklar,varsa bizler uyarak,örnek olmalıyız,uymayan kişleride uyarıları dikkate almassa yerel kolluk kuvvetlerine haber vermek bizim insanlık borcumuz,ayrıca gelecek nesiller içinde son derece önemli bence,gerekli bilgiler oktay ve ilker abinin gösterdiği sirkulerde mevcut,eğer yasak ise bizde uymalıyız bence........böyleliklede serpme atmayı öğrenmesekte olur,diye düşünüyorum....
20-04-2007, 15:47
MABER yazdı:yasaklar,varsa bizler uyarak,örnek olmalıyız,uymayan kişleride uyarıları dikkate almassa yerel kolluk kuvvetlerine haber vermek bizim insanlık borcumuz,ayrıca gelecek nesiller içinde son derece önemli bence,gerekli bilgiler oktay ve ilker abinin gösterdiği sirkulerde mevcut,eğer yasak ise bizde uymalıyız bence........böyleliklede serpme atmayı öğrenmesekte olur,diye düşünüyorum.... gerekenlerı yazmış yukarıya dostum bravo.....
20-04-2007, 15:47
bahri ozmen yazdı:Fisherman yazdı:Ceazdan önce bilinçlenmek gerekli fakat bizler balık nesli tükenince bilinçleneğiz galibaoktay bey cezalar olunca insanlar ogle cabuk bilincleniyorki hic tahmin edemessiniz ,bir gun icinde herseyin bil;incine variyorlar ,cunku cezalar ulkesinde yasiyorum ,hergun kufur ediyom buranin sistemine ama adamlarda hakli kendilerince , Avustralya da cezalar ve yaptırımlar ağır galiba sanırım denetlemelerde düzenli
20-04-2007, 15:53
[quote=MABER]
yasaklar,varsa bizler uyarak,örnek olmalıyız,uymayan kişleride uyarıları dikkate almassa yerel kolluk kuvvetlerine haber vermek bizi insanlık borcumuz,ayrıca gelecek nesiller içinde son derece önemli bence,gerekli bilgiler oktay ve ilker abinin gösterdiği sirkulerde mevcut,eğer yasak ise bizde uymalıyız bence........böyleliklede serpme atmayı öğrenmesekte olur,diye düşünüyorum.... [/quot keske 70 milyon kisi bu dusuncede olsa ,o zaman sorun cikmaz,yasalarin cogunu karsi cikan kisiler cogu bilincli yaparlar bu dogrudur ,bir sepme icin degil diger konulardada ,ben bile biliyorum tivirinin yasak oldugunu burdan avusturalya dan ,sitelerde gordugum kadariyla herkeste biliyor ,ama gordugum kadariylada o kadar da kullaniliyor ,cezalar cok gerekli
20-04-2007, 15:55
Fisherman yazdı:sayin abim yuruyen rabot olduk dedimya ,gerisini siz tahmin edinbahri ozmen yazdı:Fisherman yazdı:Ceazdan önce bilinçlenmek gerekli fakat bizler balık nesli tükenince bilinçleneğiz galibaoktay bey cezalar olunca insanlar ogle cabuk bilincleniyorki hic tahmin edemessiniz ,bir gun icinde herseyin bil;incine variyorlar ,cunku cezalar ulkesinde yasiyorum ,hergun kufur ediyom buranin sistemine ama adamlarda hakli kendilerince ,
20-04-2007, 15:57
ilginç bir şey söyleyeyim.ben serpme ağ zamanında çok kullandım.derelerde çaylarda çok balık tuttuk.ama yasak falan o zamanlar nerde.
ben serpme ağı bide bıldırcın avında kullandım.süper oluyor.nasılmı.biçerdöverler tarlaya girip hasat yaptıktan sonra buğdayla samanı ayırır.sonra tarlanın her tarafına öbek öbek samanı koyar.bıldırcın buralara girer.Ben ava giderken serpme ağda götürürdüm.Köpek saman yığınlarına ferma verir.ve sessizce yaklaşıp ağı o yığının üstüne atardım.bazen daha atmadan kaçar bazende ben erken davranırdım ve bıldırcını canlı canlı tutardım.nasıl ama.
20-04-2007, 16:01
biz sirküler destekli hareket etmeye çalışıyoruz onun için bu sirküler tarım bakanlığı tarafından yayımlanıyor ve uygulatılmaya çalışılıyor .guzel yurdumda koskoca denizcilik müsteşarlık vasıtasıyla yurutulmeye çalışıyor oysakı 3 tarafı denizler ile kaplı olan yurduma bir denizcilik bakanlığı yakışmazmı o zaman herşey dahada guzel olur denetımde bakanlık kanalıyla uygulamalarda onun için denetimin olmadığı yerde başıboşluk vardır. bunu çözümü ise eğitimden geçer sadece ve sadece eğitim. arkadaşlar kullanmayın but tur gereçlerı bizlerde burada kullanılmamasını ıstediğimiz olaylara daha duyarlı olalım reis. orada kı videoyuda olmazsa kaldıralım derım ben. daha hayırlı olacaktır umarım. gonderen arkadaşım konunun sizinle bir alakası yoktur. biliyorum bılgilendirme amaçlı gondermişsiniz ama biz bu tur durumlara musaade edersek kendı formatımızdan taviz vermiş oluruz. kolay gelsın.
Dünya yıkılacak da olsa, bırak adalet yerini bulsun
20-04-2007, 16:15
bende bir hikaye anlatayim,bundan yaklasik 4 sene once golde koprunun tepesinde karagoz yakalardik bir kac arkadas,aksam 10 vakitleri bir kiz bir erkek kolkola yanimiza geldi ,sirtlarinda sirt cantasi ,25 yaslarinda
yanimizda basladilar bizle konusmaya nasil cikiyormu balik filan otekisi kovaya bakiyor ,arkadaslara caktirmadan goz kirptim fisildadim ,basladilar gulmeye ,olurmu ogle sey diye , ben kurnaz davrandim ,yakaladiklarimin buyukluklerini olcuyordum ,yanimdaki arkadas kulak asmayan kovaya atmakla cezayi yimesi bir oldu ,kimliklerini cikardilar arkadasa ehliyetini sordu ,arkadasta kurnazya vermek istemedi ,polis cagirdilar ,kucuk balik yakalamaktan ve balik ehliyeti bulunmamaktan yapilan denetlemelerden nerdeyse avusturalya nin ana yasasini ogrencem ,hako abi olsada anlatsa,onun anlatimi daha iyibenden |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|