01-06-2008, 22:28
orhan abi imreniyorum sana.ellerine sağlık.avlanacak ne varsa avlıyorsun.kalamarında tadını unuttuk.nevalede tam.afiyet olsun.
kalamarcılar buraya
|
01-06-2008, 22:28
orhan abi imreniyorum sana.ellerine sağlık.avlanacak ne varsa avlıyorsun.kalamarında tadını unuttuk.nevalede tam.afiyet olsun.
01-06-2008, 23:00
H.A.R.U.N yazdı:Orhan abi şu vurma işini bir aydınlatsan elimize alıp yere taşamı çarpıyoruz yoksa sopa alıp dövüyormuyuz Harun ahtapotu sert ve düzgün bir zemine vuruyorum,benim orda yürüme yol taşları bu iş için uygun ahtapotun büyüklüğüne göre 30-40 kez ahtapotun kollarını değiştirerek devam ediliyor.sonra ahtapotu aynı zeminde hamur yoğurur gibi elimle ezmeye başladığımda köpük salmaya başlıyor arada üstüne su dökerek köpüğü uzaklaştırıp köpük azalıncaya kadar devam ediyor işlem sonununda ahtapotun vantuzlarının derisinin bir kısmı dökülüyor daha sonra üstünü örtecek kadar su bir tatlı kaşığı karbonat konup iki saat kadar kısık ateşte pişiriliyor.Ocaktan aldıktan sonra kalan deri ve vantuzlar temizlenir.
Bornova - izmir
01-06-2008, 23:04
orhanekmekci yazdı:Harun ahtapotu sert ve düzgün bir zemine vuruyorum,benim orda yürüme yol taşları bu iş için uygun ahtapotun büyüklüğüne göre 30-40 kez ahtapotun kollarını değiştirerek devam ediliyor.sonra ahtapotu aynı zeminde hamur yoğurur gibi elimle ezmeye başladığımda köpük salmaya başlıyor arada üstüne su dökerek köpüğü uzaklaştırıp köpük azalıncaya kadar devam ediyor işlem sonununda ahtapotun vantuzlarının derisinin bir kısmı dökülüyor daha sonra üstünü örtecek kadar su bir tatlı kaşığı karbonat konup iki saat kadar kısık ateşte pişiriliyor.Ocaktan aldıktan sonra kalan deri ve vantuzlar temizlenir. ya abi ne zor işmiş bu ya adam onu yimeye kıyamayacak ![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
01-06-2008, 23:05
orhan abi be, ne o öyle kalamarlar mis gibi yanında bira, oldumu ya olmaz abi olmaz kuraldır mister rocky balboa daha iyi olurdu gerçi tercih senin yarasın abi saygılarla bol balık dileklerimle
01-06-2008, 23:13
araphüso26 yazdı:ya abi ne zor işmiş bu ya adam onu yimeye kıyamayacak Ne diyosun hemşom sağ omuzum hala ağrıyor, lezzetide bir başka oluyor yorulduğuna değio.
Bornova - izmir
01-06-2008, 23:23
orhan abi süpersin diyorum tek kelimeyle
![]() ![]() ![]() ![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
01-06-2008, 23:25
o zaman organizasyona getirin birer parça tadına bakalım
![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
Atatürk olmasaydı
01-06-2008, 23:27
hüso abim sen iste yeter lafımı olur kalamarın
![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
01-06-2008, 23:28
Zahmetlide olsa değer
Salataya makarnaya heryere kullan bizim marmarada bol olsa etin kıymanın olduğu her yere kullanırdım aslında salatası güzel olurdu sabah öğle akşam 3 ögün varmı bundan iyi diyet yiyeceği
01-06-2008, 23:29
fish or die yazdı:hüso abim sen iste yeter lafımı olur kalamarın eyvallah kardeşim sağolasın imtihanlar nası geçti? şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
Atatürk olmasaydı
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Uzun oltacilar buraya!!!!! | AFALA | 10 | 2,568 |
18-09-2008, 16:31 Son Yorum: cilingoz |