Dostum, elbette ben eleştirdim önce. Şimdi de senin yanıtını eleştiriyorum. Gereksiz yere alınıyorsun. Amaç bağcıyı dövmek değil, balık yemek!
Diyorum ki:
Bir işe girişiyorsak sorumluluğunu da taşımalıyız. "Ben bir iş attım ortaya, gerisini halledin!" demek olmaz! Ama sen:
Alıntı:organizazyona gelince organizasyon benim veya site yöneticilerinin sorumluluğu olan bir organizasyon değildir ben veya diğer yöneticiler orada olabilecek olumlu yada olumsuz hiçbirşeyden sorumlu değiliz bunu açıklamıştım zaten.
diyebiliyorsun. Ve sonunda da "İPTAL!" diyebiliyorsun. Olayı başlatan sensin ve İptal diyebilme yetkisini kendinde buluyorsan, sorumluluklarına da tabi olmalısın.
Düşünce güzel ama, sonuç beklenen olmamış olabilir. Diyebilirdiniz ki: "Beklenen katılım gerçekleşmedi, buluşma iptal edilmiştir!" Hiçbir eleştirim olmazdı!
Alıntı:siz benim msn imi eklemediniz bie demekki direk iptal yazısını okuyup bana hüküm giydirdiniz.
Evet, aynen öyle oldu. Mesajımda da yazmıştım, adresimi uluorta ifşa etmek pek alışkanlığım değildir. Bunca kötü niyetli vatandaş adres toplamak için bin türlü atraksiyon yaparken, farklı birşey de beklenmemeli bence. Ama açıkçası, ben olsam "giydirmek" fiilini kullanmazdım! Çünkü amacın ne olduğu açıkça belirtildi.
Alıntı:daha öncede sizinle bunu yaşadık kendinizin haklı olduğunuzu yazmışsınız neye göre kime göre haklısınız bunu anlamadım,benim kimseye saldırmaya ihtiyacım yok ben lafımı kimseden esirgemeyen bir karaktere sahibim doğru bildiğimi yazarım herkes bilir bunu.tekne konusundada yanılmıyorsam katamaran kanat olayında ısrarcı oldunuz sonra fikrinizi değiştirdiniz demkki bazen haksızda olabiliyorsunuz bu konudada bana yazmış olduğunuz cevap biraz saldırır nitelikteydi hesap sorar nitelikteydi,burada ne ben birine nede başkası başkasına hesap sormaz buna kimse izin vermez gerekde duymayız buna biz bir aile gibi düşünüyoruz birbirimizi.
Atıfta bulunduğum konu bu değildi, fikir değiştirmişliğim de yok! Yanlış konular üzerine hüküm kuruyorsun. Tekne konusunda fikrim değişmedi. Kanat dediğiniz yapının amacı farklı. Sallantı engellemeyle ilgisi olduğunu sanmam. Zaten bir virgül koydum konuya orada, deneriz, sonuçlarını paylaşırız diye. Elbette o profilin ne için geliştirildiği konusunda kısa bir araştırmayla birkaç link vermek daha az zaman kaybettirebilirdi, ama dediğim gibi ben konuya sadece bir virgül koydum denemelerden sonra canlandırmak üzere. Sözettiğim başka konuydu.
Hala "hesap sorma" tamlamasında ısrarlısın. Amacın asla bu tamlamayla birlikte anılamayacağını, kendimde bu haddi bulmadığımı da belirtmiştim. Hesap sorabileceğim kişi sayısı bellidir ve tamamı yakın çevremdedir. Hesap sormak için çok daha ciddi eylemler gereklidir. Bu çerçeveye sizin girmeniz olanaksız!
Dikkat çekmek istediğim (Madem hala anlaşılmadı, açmam gerek!) toplumumuzun gereksiz yerde aşırı tepki verdiğidir! (Son mesajım çerçevesinde.)
* Yol verme-vermeme konusunda tartışan ve bıçaklanan-vurulan vatandaşlar,
* "Ne bakıyon lan!" kavgaları,
* Gürültü nedeniyle çıkan tartışmada cinayete kurban gidenler,
* "Ne bekliyon burda!" tepkisiyle darp edilenler, vs. vs.
aynı konu kapsamındadır. Bir birikim ve bilinç seviyesinden sözedildi. Bunun getirdiği sorumluluktan sözedildi. Bu toplumsal bir sorumluluktur ve bu toplumun daha dingin, hedeflerinin farkında ve bu hedeflere yönelik çaba içinde bireylerin yaratılmasında sorumluluk sahibi olduğunun bilincinde olmaktır. Bak nerden nereye geldik!
Türkiye bir bütündür, parçalanamaz! Bayrağımızın şanla dalgalanması için herşeyi yaparız, can vermek dahil! Değil mi? Aynı fikirdeyim.
Peki bu memleketin en büyük sorununun ne olduğunu biliyor muyuz?
Bir organizasyon düzenlemek sorumluluk gerektirir! Bu msn'de bir toplantı düzenlemek olsa bile! Yüzlerce işçiyi "Fabrika kuruyorum, gelin çalışın!" diye aylarca meşgul edip, ortaya fabrika çıkmayınca, "De hade evinize!" demekten farkı yok "İptal!" demenin!
Benim eleştirdiğim anlayıştır, üsluptur! Ben böyle bir üslubu haketmediğim inancındayım ve eleştirdim.
Hâlâ diyorum ki: Haklıyım!