Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
köpek balığı
istavritci yazdı:bu camgöz denilen balık sosu ise ben kafama göre yaptım çünki bende ilk defa yedim
kattığım malzemeler.
3 adet maydanoz(dal olarak)
3 ufak parça yeşil nane ve tere otu
2 diş sarımsak
kara biber
acı pul biber
kimyon (çok az)
1 kaşık yoğurt
1 kaşık çiçek yağı
1 kaşık acı biber salçası
yeterli miktarda tuz
bunları güzelce blendırdan çektikten sonra kuşbaşı olarak hazılanmış balıkla güzelce harmanlanır yaklaşık iki saat böyle bekler daha sonra çöp şişlere geçirilip ızgarada pişmeye hazır hale getirilir.yanlız ben aralara ufak kesilmiş domatesler koydum öbür sefere kuşbaşı kesilmiş patlıcanda koyacam hepinize afiyet olsun.Gulumse

mehmet ali abi çok sağol aynen yazdım tarifi patlıcan ve domatesle beraber Gulumse
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
valla görüntü çok güzel ben yerim
Mesut EKİCİ
YOZGAT
1974
Bul
ilker köpekbalığı iste sen marmarada 10 kulaçın üstüne git fleto istavritle dipten gece topla istediğin kadar köpek balığı.aç kalmayız yani.
bu köpekbalığının tulum çıkartıp sosunu yapıp terbiye etmek hassas noktasıdır mehmet ali abi sizde harika yapmışsınız ellerinize sağlık.
fakat sanırım bir ince noktası daha olabilir,benim bir almancı komşum var o yapar ama hiç denememiştim ondan bi tarif alırım bakalım başka bir hassas nokta püf noktası varmıymış öğrenir bildiririm.
ellerinize emeğinize sağlık sayın balıkçı abilerim.Seerf
Bul
Hakikaten de soslu terbiye konusu çok önemli.Tariflerden sonra camgöz'e gideriz artıkBobo.Ama eti yemeden önce bayağı bi sağlam altyapı hazırlamam gerekir herhaldeSeerf.Bir de deniz çocuğuz hesapta.Daha tadına bile bakmadımHadiordan
Bul
güzel paylaşım teşekkürler boşuna dememişler denizden babam çıksa yerim diye bende çok tuttum ama tadına bakmamıştım artık balık menüsüne bunuda ekleriz afiyet olsun.AlkisSeerf
Bul
Arkadaşlar denizden babam çıksa yerim diyoruz ama ,çoğumuzun köpekbalığı tecrübesi olmaması düşüncesiyle eski 37/2 sirküleri ve yeni 1/2 tebliği inceledim,her köpekbalığının avı serbest değil. Sularımızda yaşayan ''Büyük camgöz köpekbalığı- Carcharhinus Plumbeus'' avlanması yasak türler arasında geçiyor. Nasıl ayırt edeceğiz bilemiyorum ama bir fotosunu aşağıya koydum.Bir de '' Güneşlenen köpekbalığı'' diye bir tür var onun da resmini buldum ama buraya koymaya gerek duymadım.Boyun kısmı körüklü gibi,boğum boğum..
(Resim Florida Museum of Natural History' den alıntıdır.)

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Mehmet Abi tamam da peki bu lezzetli olan cinsi hangisi acaba ? Büyük Camgöz ise hiç fantezi yapmaya gerek kalmayacak o zamanSmile.
Bul
thunderbolt yazdı:Mehmet Abi tamam da peki bu lezzetli olan cinsi hangisi acaba ? Büyük Camgöz ise hiç fantezi yapmaya gerek kalmayacak o zamanSmile.
Köpekbalığı türünü tanımlama konusunda hiç tecrübem ve yeteneğim yok.Ara sıra mezgit avımızda 50-60 cm.likler denk gelir.Türüne falan hiç bakmadan denize iade ederim ,türünden de anlamam zaten.Ama camgöz yavrusu olabilir diye düşünüyorum.Çünki camgöz Marmara'da sıkça görülen bir tür..
Bul
Lakerda yazdı:Köpekbalığı türünü tanımlama konusunda hiç tecrübem ve yeteneğim yok.Ara sıra mezgit avımızda 50-60 cm.likler denk gelir.Türüne falan hiç bakmadan denize iade ederim ,türünden de anlamam zaten.Ama camgöz yavrusu olabilir diye düşünüyorum.Çünki camgöz Marmara'da sıkça görülen bir tür..
mehmet bey o sert derinin altında muazzam bir et var deriye bakarsan kösele gibi sadece bir omurga var kaburga kılçıkları çok az ve saçteli kalınlığında gerisi lop et o eti gören bu köpek balığı kesinlikle demez.Gulumse
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
istavritci yazdı:mehmet bey o sert derinin altında muazzam bir et var deriye bakarsan kösele gibi sadece bir omurga var kaburga kılçıkları çok az ve saçteli kalınlığında gerisi lop et o eti gören bu köpek balığı kesinlikle demez.Gulumse
Şüphesiz M.Ali Bey, fotolardan belli zaten.İmrenmemek elde değil.Süper görüntüler.Ama o güzelliği veren de sizin sosunuz herhalde..Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  çıplak balığı bucalıfikret 20 5,254 25-09-2013, 21:49
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Akşam Balığı Bunlar xfisher 34 4,431 01-01-2013, 00:15
Son Yorum: xfisher
  Boğaz'da At-çek Lüfer balığı avı ® FuRkAn * 34 6,475 06-11-2012, 12:43
Son Yorum: H.A.R.U.N
  2009 yılın ilk balığı KARAGÖZ mariner8 38 5,791 07-01-2009, 14:06
Son Yorum: naxos 5
  köpru balıgı cilingoz 31 5,124 01-09-2008, 23:05