Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balik buzluga girince...
en güzel yöntem temizlemeden koymak 2-3 sene önce epey büyük bir balıkçı teknesi iskeleye yanaşmıştı balık tuttuğumuz yerden ve yaklaşık 700 kasa hamsi çıkarmışlardı ve oradaki herkese yaklaşık 15-20 kişi vardı torbalarla belki 10 ar kilo balık dağıtmışlardı ve teknenin kaptanıda aynı tavsiyede bulunmuştu hiç ellemeden dondurucuya koyun diye.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Konuda dikkatimi çeken bir şey genelde herkez kendi yakalamakta olduğu türleri söylemiş gibi. Bence hamsi asla buzluğa girmemeli, aynı gün taze taze yenmeli, elimizdeki balık ne tür olursa olsun ve ne boy olursa olsun asla temizlenmeden buzluga girmeli. (en azından benim yaptığım bir kayık tabağa dizerek buzdolabı poşeti ile iyice paket yaparak buzlukta üstüne bir şey gelmeyecek şekilde yerleştirmek)
Bul
arkadaslar hepımızden ayrı ayrı cevap geldı benım yaptığımda balıktan gelınce balıkları bıderın kaba koyup ıcınede su koyuyorum ustunu strec posetleyıp buzdolabının altındakı rafa koyuyorum ınanın daha dun bırakmısım gıbı cıkıyor tavsıye ederım
Bul
iyide harun abi buzun içindemi saklıyorsun balıkları no frosttamı buzdolabındamı?ne kadar süre muhafaza ediyorsun
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
evet harun abi bn de duymuştum öle balıkları öle saklamayı.gerçekten de ii oluyor ama dediğimiz gibi balığın ilk günkü gibi taze şekli olmuyor ama tadı da bozulmuyor.herkese tavsiye ederim....
Bul
murkican yazdı:Konuda dikkatimi çeken bir şey genelde herkez kendi yakalamakta olduğu türleri söylemiş gibi. Bence hamsi asla buzluğa girmemeli, aynı gün taze taze yenmeli, elimizdeki balık ne tür olursa olsun ve ne boy olursa olsun asla temizlenmeden buzluga girmeli. (en azından benim yaptığım bir kayık tabağa dizerek buzdolabı poşeti ile iyice paket yaparak buzlukta üstüne bir şey gelmeyecek şekilde yerleştirmek)
hamsi buzlaga konmaz doğru ama yazın haziran ayında hamsi yemek gibiside yoktur bunun için ben deneme yaptım dolaba 1 kg temizlenmiş,1 kg temizlenmemiş 1 kg da soslu hasi koydum.soslu hamsiyi açar açmaz çöpe attım temizlenmemiş ama tazeyken dondurulmuş büyük boy hamsi güzel oldu en güzelide temizlenmiş hamsi oldu tabiki taze hamsinin yerini tutamadı
Bul
LeVrEkCi yazdı:hamsi buzlaga konmaz doğru ama yazın haziran ayında hamsi yemek gibiside yoktur bunun için ben deneme yaptım dolaba 1 kg temizlenmiş,1 kg temizlenmemiş 1 kg da soslu hasi koydum.soslu hamsiyi açar açmaz çöpe attım temizlenmemiş ama tazeyken dondurulmuş büyük boy hamsi güzel oldu en güzelide temizlenmiş hamsi oldu tabiki taze hamsinin yerini tutamadı

Nihat iri hamsiyi bende çinekopa yem yapmak için dondurdum. köprüde inanmazsın at-çek çinekop aldım 3 adet iri dondurulmuş hamsiyle. çinekop beğendiğine göre gerisini sen düşünSiyirdim
fakat hamsi tatlısu değmemiş çakı gibi hamsi olacak.
Bul
Her şeyin tazesi ve zamanında Wink
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
LeVrEkCi yazdı:hamsi buzlaga konmaz doğru ama yazın haziran ayında hamsi yemek gibiside yoktur bunun için ben deneme yaptım dolaba 1 kg temizlenmiş,1 kg temizlenmemiş 1 kg da soslu hasi koydum.soslu hamsiyi açar açmaz çöpe attım temizlenmemiş ama tazeyken dondurulmuş büyük boy hamsi güzel oldu en güzelide temizlenmiş hamsi oldu tabiki taze hamsinin yerini tutamadı
Doğrusu haziran ayında canım istermi diye düşünüp dolaba attıığım olmadı, atacak kadar bol miktarda elimde bulunsa idi, aynen dediğin gibi buzdolabı poşeti ile temizlemeden buzluk en ideali olurdu kanaatindeyim. Çünkü temizleyip yıkadıktan sonra buzluğu koyarsak canımız istediğinde çıkardığımızda bozulma veya gevşeme ihtimali yükselebiliyor.
Bul
Bu konuda bende fikrimi beyan edeyim....Etleri yumusak olan baliklar daha cok lezzetinden kaybeder ,etleri sert olan baliklarda kesin lezzeten kaybeder ama daha az..diye tespitim var ..tesekkurler arkadaslarSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hangi balik daha lezzetlidir? Albatros-gr 91 16,383 30-05-2012, 20:49
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  En çok hangi balık zevklidir ? Bektashi 111 21,240 29-09-2011, 14:48
Son Yorum: muhammed tr
  ilk yakaladığınız balık kaşalot 43 9,782 03-01-2008, 23:01
Son Yorum: Tropheus

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi