Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Burdur Gölü ve Gölümüzde Yaşayan Tek Çeşit Balığımız Aphanius Burdurikus(resİm)
bucalıfikret yazdı:alper paylaşım için teşekkürler.Alkis
ben teşekkür ederim fikret abiSeerf
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
rusan yazdı:Abi mento rufa , burdurikus gibi daha bir çok bize özgü balık var fakat nedense kıymetini yurt dısındakıler bızden daha ıyı bılıyorlar.
çok doğru ruşan kardeşim kıymetini bilemediğimiz şeyleri hep tamanen kaybediyoruz umarım bu da öyle olmaz
Bul
Krizoberill yazdı:Bilgilerin için teşekürler. Alkis
ben teşekkür ederim ahmet abiGulumse
Bul
araphüso26 yazdı:insanların midesinin bozulup istifra etmesi geldi aklıma belkide bu doğa katlamını yapanların yüzüne tükürmüştür...inşallah o balıklarda bir şey olmaz teşekkürler alper
doğa mutlak aldığını iki katı olarak geri verir iyi ya da kötü ben teşekkür ederim hüseyin abicim
Bul
brösi yazdı:çok güzel bilgi teşekkürler alper
ben teşekkür ederim hayati abiGulumse
Bul
rusan yazdı:Bu balıkların bir de ilginç bir özelliği var. Koloni de baskın olmayan erkekler , baskın olan erkek tarafından dövülmemek için dişi rengine bürünüyorlar
çok güzel bilgiler ruşanım eğer bu balık hakkında bildiklerinin tümünü paylaşırsan sevinirim dediğim gibi yusufun akvaryumu chiclid den burdurikusa döndüreceğiz, şimdiden sağolAlkisSeerf
Bul
kasap100 yazdı:Paylaşım için teşekkürler.Gerçekten ilginçAlkis
ben teşekkür ederim bahadır abiGulumse
Bul
aahmet yazdı:alper baylaşım için teşekkürler.
sizlerle paylaşmak çok güzel ben size teşekkür ederimGulumseSeerf
Bul
alperburdur yazdı:çok güzel bilgiler ruşanım eğer bu balık hakkında bildiklerinin tümünü paylaşırsan sevinirim dediğim gibi yusufun akvaryumu chiclid den burdurikusa döndüreceğiz, şimdiden sağolAlkisSeerf

Abi bu konuda elimden gelen herşeyi yaparım. Aslında ilk başlarda onların akvaryuma olan adaptasyonu kolay olacaktır. ama uzun vadede sorunlar çıkmaya başlayacaktır. Öncelıkle balıkları toplayacağınız yerin ısı derecesini ölçmeniz lazım. Akvaryum suyunu da aynı ısı seviyesinde sabitleyin. İlk baska akvaryumun suyunu tamamiyle golden alacagınız su ıle doldurun. Fıltre sıstemı olarak pıpo fıltre uygun olabılır dıye dusunuyorum.Akvaryumun dekoru ıcınde golden alacagınız kum ve kayalar cok guzel olur. Boylece dogal ortamlarından pek farkı kalmamıs olur.balıklar hakkında daha detaylı bılgıler edınıp sızınle paylasacagım ama akvaryuma koyarken aynı bu yolu ızlemenızı onerırım.
Uzun vadede sorunlar cıkabılır dedım cunku asıl onemlı olan burdur golunun ph derecesı ve burdurdakı cesme suyununun ph derecesı. Bana bunlar hakkında bılgı verırsen cok ıyı olur.
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Abi bu konuda elimden gelen herşeyi yaparım. Aslında ilk başlarda onların akvaryuma olan adaptasyonu kolay olacaktır. ama uzun vadede sorunlar çıkmaya başlayacaktır. Öncelıkle balıkları toplayacağınız yerin ısı derecesini ölçmeniz lazım. Akvaryum suyunu da aynı ısı seviyesinde sabitleyin. İlk baska akvaryumun suyunu tamamiyle golden alacagınız su ıle doldurun. Fıltre sıstemı olarak pıpo fıltre uygun olabılır dıye dusunuyorum.Akvaryumun dekoru ıcınde golden alacagınız kum ve kayalar cok guzel olur. Boylece dogal ortamlarından pek farkı kalmamıs olur.balıklar hakkında daha detaylı bılgıler edınıp sızınle paylasacagım ama akvaryuma koyarken aynı bu yolu ızlemenızı onerırım.
Uzun vadede sorunlar cıkabılır dedım cunku asıl onemlı olan burdur golunun ph derecesı ve burdurdakı cesme suyununun ph derecesı. Bana bunlar hakkında bılgı verırsen cok ıyı olur.
abim ikinci kez sana geç cevap yazıyorum ama sorun benim b. sayarın iki gün içinde ikinci kez formatlanışı virüsm yüzünden neyse ben sana bu bilgileri ulaştıracağım özel msj dan ama daha önce etrflı bir araştırma yapmam lazım ve buradaki bu işin piri ile görüşmem lazım teşekkür ederim ben sana kesinlikle dönücem sağol kardeşimGulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  KARACA ÖREN Baraj gölü(video) rauf 14 3,475 26-01-2012, 14:26
Son Yorum: yycolak
  Bir kaç resim daha erdekli yücel 30 5,295 01-01-2010, 00:02
Son Yorum: erdekli
  Ağlasun deresinden güzel iki görüntü nasipse bu pazar Burdur ekibi olarak oradayız yusufburdur 30 6,102 17-02-2009, 01:27
Son Yorum: adem77
  gökpınar gölü,şuğul (Sivas/Gürün) MaVrUşGiL 18 9,313 16-12-2007, 15:00
Son Yorum: Ege
  marmara gölü Ege 21 4,743 26-05-2007, 09:25
Son Yorum: Marjan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi