28-05-2009, 16:30
Serdar fideyi nereden temin ettin,?Bir adet denemek için dikmek isterim,büyük ağaç saksısın var herhalde bunun işinde olur.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
![[Resim: 24az5mo.gif]](http://i29.tinypic.com/24az5mo.gif)
Her derde deva PEPİNO
|
28-05-2009, 16:30
Serdar fideyi nereden temin ettin,?Bir adet denemek için dikmek isterim,büyük ağaç saksısın var herhalde bunun işinde olur.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
![]()
28-05-2009, 16:59
Hayırlı olsun , Allah muvaffak etsin
![]() Bu subtropik meyveleri 2 yıl önce bir araştırmıştım.Ülkemizde yetişme şartlarını bulmak zor olsa da bazı bölgelerin yerel havası ( mikroklima) uygun olabiliyor.Hatta bitki o yerin iklimine göre kendini biraz başkalaştırabiliyor da.İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.Getirisi güzel meyvelerdendir.Ben de zaten ticari amaçlı bir araştırma yapmıştım ![]() ![]() Yalnız çok sıkıcı olan uzmanlar var ülkemizde ve onlar piyasanın talep dengesini çok bozuyorlar.Mesela biri çıkıyor "yıllardır bünyemizin alıştığı , genlerimizin ( DNA ) de tanıdığı gıdaları tüketmek sağlık açısından daha iyidir diyor .Zaten genelde bu tarz muhabbetler kanser gibi zor hastalıklar üzerinden dönüyor.Bu tarz bilgilendirmeler çok can sıkıcı boyutlara ulaşıyor.Halbuki milli yemeğimiz olarak bildiğimiz "kuru fasulye" bile ülkemize 18.yy.da gelmiş.Sanki bu tropik veya subtropik meyveler diğerlerinden farklı vitaminler ya da vitaminler içeriyormuş gibi ahkam kesiyorlar.Sonuçta her meyvede farklı miktarlarda olsa da kalsiyum , potasyum ya da C vitamini (askorbik asit ) meyvesine göre faklı bir kimyasal yapıda değil ![]() Neyse sonuçta yeniliklere ve yeni lezzetlere alışmakta fayda var.Zaten küresel ısınma iklimleri değiştiriyor.Zamanla buna mecburuz kalabiliriz ![]() Kolay Gelsin ...
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
28-05-2009, 17:04
araphüso26 yazdı:hayırlı olsun yücelim.. görünüş kavun yazıdada kavun gibi tüketilebilir diyor tadı nasıl merak ettim Kelek yerde kelek be Arab'ım ![]() ![]()
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
28-05-2009, 22:05
LeVrEkCi yazdı:hayırlısı olsun yücel güzel olmuş sende üretiyormusun bunları bahçede? evet nihatbey ekiyoruz yücelde bu işe tam bilinçli başladı hayırlısıyla maksülü görelim bendede ekili 20 kök var merak ediyoruz bakalım nasıl olacak inşallah hayırlısı olur
ERDEK TURAN KÖYDEN SELAMLAR
29-05-2009, 16:48
turna yazdı:Serdar fideyi nereden temin ettin,?Bir adet denemek için dikmek isterim,büyük ağaç saksısın var herhalde bunun işinde olur. Üstad; Hepsini diktim, yerlerine köksaldılar, ama sizin için biraz çelik alabilirim, bunlarda çelikten üretim en kolay ve en verimlisi, yalnız biraz beklemeniz gegerekecek, çelik alınca sizinle irtibata geçerim. İlker; Hani köydeki (Ortabereket) bahçenin fotoğraflarını koymuştum ya oraya diktim, eğer yerin varsa sana da temin edebilirim çeliklerden. Pepinonun yetiştirme şartlarından bahsedeyim biraz; İlk ve en önemlisi, hava sıcaklığı gece +5 derecenin altına düşmeyecek, gündüz sıcaklığı da 20-25 derecenin üstüne çıkmayacak (çıkarsa da serinletme veya gölgeleme yapılacak). Devamlı güneş gören ve hava akımının olduğu yerde olacak. Güneş gören kapalı balkonlarda, hava güzel olduğu saatlerde hava akımını sağlamak şartı ile büyük saksılarda yetiştirilebilir. Böceklenme konusunda yeşil yaprak biti ve kırmızı örümcek belalıları, onlarla savaşım konusunda bilgi kazanılacak ![]() Bu şartlar sağlanabilirse, 3-5 yıl ürün almak mümkün, hatta soğuklama ihtiyacı olmadan yaz kış devamlı meyva alınabilir. İkinci yıldan sonra ürün verimi açısından gerileme olduğu ve çelikleme yöntemi ile gençleştirilmesi tavsiye ediliyor. Başka sorular olursa da zaman zaman foruma giriyorum, cevaplamaya çalışırım. Foruma zaman zaman giriyorum, çünkü; balık tutmaya eskisi kadar zaman ayıramıyorum, misal; bu sezon daha siftah yapmadım ![]()
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA (1967, Tokat)
30-05-2009, 09:44
BalıkcıSerdar yazdı:Ege kardeşim, inşallah başarılı olurda ürün alabilirsem sana da tattırırım teşekkür ederim serdar abi.. ![]()
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
01-06-2009, 11:45
Serdar ilgine şimdiden çok teşekkürler.Kırmızı örümcek malesef arap ülkelerinden ithal edilen tüm bitkilerde mevcut,Alanya da ziraatciler bu konu üzerinde çok iyi mücadele veriyorlar,çünkü Türkiyede en fazla kırmızı örümce Alanya da var,bu da oraya alel acele açılışı yapılan turistik otellerin bahçe peyzajında kullanılmak üzere ithal palmiye ağaçlarından geliyor. (Alanya da arap ülkelerinden ithal edilen palmiyenin dışında palmiye tüm çabalara rağmen yetiştirilemiyor.)
F.Mehmet koray 1948 Ank.
![]()
beraber yetiştirdigimiz pepinolar verime başlaadı
meyveleri görünc ![]() ![]() ![]() ![]() sogan tarlasının yanınada ektim verime başladı ![]()
28-06-2009, 21:40
Bugün 29-06-2009 İzmir Eski Foça Organizasyonunda Yalçın abi getirmişti.Sayesinde tatma fırsatımız oldu. Bol sulu bir meyva gibi geldi bana. Tadı da bi değişik. Net olarak şu tat diyemem ama çeşitli meyva aromalarını hissettim. Yararlarına da diyecek yok. Bundan sonra temin etmek lazım Yalçın abiden.
![]()
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
28-06-2009, 23:05
bahadır beni dahada meraklandırdın nasıl meyvaymış bu kendimiz yetiştirdigimiz için sorun olmayacak
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Soğan, her derde deva | erdekli yücel | 43 | 5,963 |
25-04-2010, 19:11 Son Yorum: tedirgin SaZaN |
|
Balık her derde deva | LeVrEkCi | 16 | 4,273 |
11-05-2007, 15:57 Son Yorum: LeVrEkCi |