Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yamashita sahteler hakkinda
thunderbolt yazdı:Yok Abi asla tüylere göre bişey söylemem.Tuzlusu için de olsa daha iyi olduğunu düşünüyorum kuyruktaki tüylerin . Sanırım Rapalanın x-rap modelinde de vardı.Ama o model heryerde beğenilmiyor.Bazı yerlerde çok iş yaptı.Ben sadece solucan veya kurt gövdesini andırdığı için o şekilde yazdım Wink 76
alasilmistir Nedim76
Bul
thunderbolt yazdı:Birol bayağıdır bu sahte avcılığıyla uğraşıyormuşsun .Ben de başlayalı 3 seneyi biraz geçti.İlk aldığım sahteleri satıcılar hep batan tipleri bana satmışlar Mahcup Ben de kıyıdan dibe taktırıp durduğum için bir süre boşuna masraf yapmış oldum Siyirdim Tabi forumlardan öğrendim yüzenleri olduğunu Happy Artık kıyıdan değil batan modeller , asılı kalanlara bile bakmıyorum Baby Hatta elimde eskilerden Rapalanın MU batan modeli var.Tekneden levrek avlayan bir arkadaşımın yüzen modeliyle bile takas yapabilirim . Oyuncak takası düşünenlere duyrulur Smile

Batan tip rapalalar kurşunla atarken sorun yaratır, dibe takma ihtimali yüksek olur. fakat kurşunsuz spin kamışla rapala atarken ben dalan tip (büyük daldırıcılı ekstra dalan değil, normal batan tip rapala) kullanıyorum. çok az daha ağır olduklarından daha ileri atılıyor. asılı kalanlarıda kullanıyorum kurşunsuz at-çekte.
Bul
Görüntüsü çok güzel olmuş , ojenin kokusu balıklara itici gelebilir mi ki ? Ya da zamanla koku gider mi acaba ?

Benim düşük atarlı spin kamışım yok maalesef Baby 50-100 gr. atarlı kamışımı kurşun veya yüzen şeffaf spirolino ile kullanıyordum.Sağolsun spirolinoyu Harun getirmişti . Ancak Küçükkuyu tatilimde gece kullanırken misinamın kamışın ucuna dolandığını farketmemişim ve çaaat... Ya şeffaf yüzenlerinden 30-40 gr.lık yada yine şeffaf ve içine su doldurulan şamandıralardan fazlasıyla lazım olacak bu sene bana Snifsinf

En alttaki sahtenin hemen solungaç altından alt çeneye doğru kırmızıya boyamayı aklından geçirir misin ? Lüferde farketmez ama levrekte kullanacaksan faydası olabilir Wink Sahtelerin gözleri de bayağı gerçekçiymiş Gulumse

Kahverengi tüyü daha çok hangi avda kullanıyorsun ? Faydasını gördüysen denemeye değebilir .
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
thunderbolt yazdı:Görüntüsü çok güzel olmuş , ojenin kokusu balıklara itici gelebilir mi ki ? Ya da zamanla koku gider mi acaba ?

Benim düşük atarlı spin kamışım yok maalesef Baby 50-100 gr. atarlı kamışımı kurşun veya yüzen şeffaf spirolino ile kullanıyordum.Sağolsun spirolinoyu Harun getirmişti . Ancak Küçükkuyu tatilimde gece kullanırken misinamın kamışın ucuna dolandığını farketmemişim ve çaaat... Ya şeffaf yüzenlerinden 30-40 gr.lık yada yine şeffaf ve içine su doldurulan şamandıralardan fazlasıyla lazım olacak bu sene bana Snifsinf

En alttaki sahtenin hemen solungaç altından alt çeneye doğru kırmızıya boyamayı aklından geçirir misin ? Lüferde farketmez ama levrekte kullanacaksan faydası olabilir Wink Sahtelerin gözleri de bayağı gerçekçiymiş Gulumse

Kahverengi tüyü daha çok hangi avda kullanıyorsun ? Faydasını gördüysen denemeye değebilir .

Nedim Bey yeni konu açtım ve resimleri oraya ekledim. sizde yazınızı oraya geçirirseniz ordan cevap vereyim daha düzenli olur .
Bul
[SIZE="4"]Faruk kardeşim selamlar öyle güzel bir konu acmışsınki hala güncelliğini koruyor.4-5 ay önce bu sahteler alanyada malzemeci arkadaşım getirmişti kutunun arkasına baktım lisan japonca bişi anlamadım zira bu sahtenin nasıl kullanılacağını bilmek şart öbür sahtelerden ap ayrı bir form şekli vardı hoşuma gitmesine rağmen almadım.Daha evvelde senin konu gözüme carpmamıştı buda başka bir etken.Gecen gün Antalyadan bir arkadaşım marmaris bozburun söğüt köyünde bu sahteyle yaptığı avlardan bahsetti 500-600 gr lık Kuzu,Turna,Baraküda,İspendek ve Tral aldığından dem vurdu telefon actım montajını nasıl yaptın dedim hic bağladım misinayı öyle cektim dediGulumsesonra devamla misinanın cok gam yaptığından dolayı pırdöndü bağladığını ilave etti.Oda kutunun arkasında yazan yazı ve şekillleri anlamamıştı.Bunun üzerine Google dan arama yaptırdım bu iş böyle deneme yanılma işine bırakılırsa iş uzuyacak işi temelden cözmeliyim diye düşünüyordumkiHiKüt bizim sitenin adresi cıkıverdi ortaya.okuduk,tecrubelerini öğrendik.Amerikayı yeniden keşfetmekten kurtulduk.Bunun icin sana teşekkür ederim bol şanslar rastgelsin.[/SIZE]
rica ederim Rauf abi..senin gibi bir ustada yardimci olabildimse..ne mutlu banaGulumse
sadece bu sahteler gundeme geldiginde,hep aklimdan cikmiyor...bu sahteleri gundeme konularimda bengetirdim..hakikaten cok ispendek tuttum..ve baska baliklar da..melanur,istavrit,kolios v.s.
fakat bu sahtelerden siteden cok ama cok arkadisimiz aldi...bunlardan tutulan bir balik raporu gelmedi...bunlarin alinmasini bir sekilde ben neden oldugumdan,arkadaslarin verdigi paralarin bosuna gittigi dusuncesinin uzuntusunu halen yasiyorum..ciddiyim..
ama sizlerden gelen bu msj sevindirici..ben tesekkur ederim..Seerf
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:rica ederim Rauf abi..senin gibi bir ustada yardimci olabildimse..ne mutlu banaGulumse
sadece bu sahteler gundeme geldiginde,hep aklimdan cikmiyor...bu sahteleri gundeme konularimda bengetirdim..hakikaten cok ispendek tuttum..ve baska baliklar da..melanur,istavrit,kolios v.s.
fakat bu sahtelerden siteden cok ama cok arkadisimiz aldi...bunlardan tutulan bir balik raporu gelmedi...bunlarin alinmasini bir sekilde ben neden oldugumdan,arkadaslarin verdigi paralarin bosuna gittigi dusuncesinin uzuntusunu halen yasiyorum..ciddiyim..
ama sizlerden gelen bu msj sevindirici..ben tesekkur ederim..Seerf
rastgele
Faruk kardeşim yakınmanı anlıyorum ancak!bazı amatör arkadaşlar alışkanlıkları nedeniyle veya cok istedikleri halde ortam oluşmadığından deneme veya av yapmamış olabilirler.Birde Formumuzun üye durumu genelde istanbul ve cevresi arkadaşlar ege ve akdeniz kıyıları gibi sırtı yapma olanakları kısıtlı formda konu acılmamasının nedeni bu olmalı diye düşünüyorum.Ben kısmetse bu ay icinde Marmaris Hisarönü körfezinde 3 aylık bir kamp yapma olalanağım var sanırım bu zaman icinde bu sahte ile yapıpda netice aldığım avlar olursa raporlarım mutlaka olur şimdilik hayırlı günler dilerim sağlıkla kalınız.
aynen rauf abi 1 kez denedim onada denk gelmedi fırsat olsa sık sık denemek lazım,ben rapala düğümüyle bağlıyorum 5-6 kulaç geriye yarım metre arayla 2 fırdöndü takıyorum yamaşhita güzel çalışıyor ama balık almak için zaman harcamak gerekiyor.
Bul
LeVrEkCi yazdı:aynen rauf abi 1 kez denedim onada denk gelmedi fırsat olsa sık sık denemek lazım,ben rapala düğümüyle bağlıyorum 5-6 kulaç geriye yarım metre arayla 2 fırdöndü takıyorum yamaşhita güzel çalışıyor ama balık almak için zaman harcamak gerekiyor.
Nihatcım aynen düşündüğüm gibi bir kac denerme ve vakit olması gerekiyor seninde yaptığın gibi dur bakalım şu depremler falan filan bitsinde senin bölgede bu sahtenin semeresini görmek pek uzak değildir sanırım selamlar.
rauf yazdı:Nihatcım aynen düşündüğüm gibi bir kac denerme ve vakit olması gerekiyor seninde yaptığın gibi dur bakalım şu depremler falan filan bitsinde senin bölgede bu sahtenin semeresini görmek pek uzak değildir sanırım selamlar.

vakit sorunum var rauf abi sadece pazar günleri balıkta olabiliyorum kısmet bakalım şu yamaşhitaları çantamdan çıkartmıyorum ilk gittiğimde senin hatırlatman sayesinde tekrar deneyeceğim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Levrek avinda kullanilan sahteler hangileridir? ercan1977 4 2,000 21-12-2013, 21:08
Son Yorum: orhanekmekci
  Sahte Yem Hakkında Amatör Bilgiler Ruzgar_1 8 4,210 27-05-2011, 18:12
Son Yorum: ufuktan26
  Raglou Hakkında Bilgi balıkoltası 8 6,766 12-07-2007, 20:44
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi