Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
diğer forumlar hakkında
Yakın zamanda yutdışında yaşamakta olan bir kardeşimden şu sözü duydum

- Uygar ülkelerde Trofe balık tutup evde yediğini söylemek ayıp karşılanmaya başladı ..

şeklinde idi yanlış dogru bilmem ama sözüne güvenilir bir kişi olduguna inanıyorum .. Gulumse
Bul
medeniyet budur be abi,tebliğe madde koyacaksın 5 kg üstü balığı tutmak yasak diyeceksin bak o zaman nasıl yakala bırak avları artmaya başlıyor.bizde 5kg üstü tutan haklı olarak vede hakkı olarak trofeyi tuttum diyerek ilgi bekliyor teşekkür ve tebrik bekliyor.
balıkların eskiye dönebilmesi için bence amatör olsun ticari olsun çok büyük radikal kararlar alınıp uygulanması için çok büyük kontrol mekanizması kuruldumu bence çok kısa 2 sene içinde çok ama çok balık olur,zaten balık bollaşıncada tut bıraklar çoğalmaya başlar.
Bul
LeVrEkCi yazdı:medeniyet budur be abi,tebliğe madde koyacaksın 5 kg üstü balığı tutmak yasak diyeceksin bak o zaman nasıl yakala bırak avları artmaya başlıyor.bizde 5kg üstü tutan haklı olarak vede hakkı olarak trofeyi tuttum diyerek ilgi bekliyor teşekkür ve tebrik bekliyor.
balıkların eskiye dönebilmesi için bence amatör olsun ticari olsun çok büyük radikal kararlar alınıp uygulanması için çok büyük kontrol mekanizması kuruldumu bence çok kısa 2 sene içinde çok ama çok balık olur,zaten balık bollaşıncada tut bıraklar çoğalmaya başlar.

Sevgili Nihat bu işlerin limit koymakla baglantısı olmaz , olamaz zaten millet in bir kısmı tınlamıyor,, kanunları ezip geçiyor.. önemli olan adamın kafasında olacak , o bahsettiğin 5 -10 km limite gerek yok , tutan yine tutar resimlemez.. ..o ''Hakkı '' oldugu için değil kafa yapısının gereği salmıyor balıgı..

yakala bırak olayının artması diye bir olayın olacagını hiç sanmıyorum ..
Bul
LeVrEkCi yazdı:muvaffak abi o işi yapan kişi sayısı azdır,
1-yakala sal işini hava olsun vayy şak şak şak densin diye yapanlar,
2-gerçekten iyi niyetli bu işi forumlara örnek olsun diye yapanlar,
olarak ikiye ayrılırlar.ve bunu genelde 1. seçenek için yapıyorlar.
ben yakaladığım balığı salmam çünkü zaten balık yok,dünyada bu işler yapılabilir çünkü o kadar çok balık varki,adamlar bir açılıyor dünyanın balığını tutuyorlar ayrıca vakitleri var imkanları var bol bol tutup salabiliyorlar,ayrıca para verip av yapılan yerler var.
tabii birde tv sponsorlar var.benimde vaktim olsun emekli olayım bana biri sponsor olsun akşama kadar tutup tutup salayım o zaman bende salarım.GulumseSeerf
kimse bu işe soyundum demesin yani 2 balık salmakla bu işler olmaz,madem ciddi doğayı koruyansın o zaman her tuttugunu salacaksın hepsine video çekip yayınlayacaksın yoksa beni 1-2 balık salınması pek ikna etmiyor.

nihat abi ben tutsal avcılığının hertürlüsünü destekliyorum.ister şov olsun,ister kalbinden geçerek yapsın.
yiyeceği balığı tutup eve getiren adamlara boynum kıldan ince ( belirli bir yerde popülasyonu azalmış balığı,kanuni hakkım diyenler hariç ).
bende tuttuklarımın bir kısmını çocuklarıma getiriyorum.ama küçük veya büyük saldıklarım getirdiklerimden çok fazla.çünkü hemen hemen her hafta sonu mutlaka kafa dağıtmak için olta atarım.
fakat belirli bir kitle var ki bu amatörlerin içinde adam hergün balıkta.şimdi allah aşkına soruyorum.1 aile hergün 5 kg veya üstü balık yiyebilirmi.3 gün yesen bıkarsın.20 gün yiyemezsin.20 gün sonra tekrar bi 3 gün yiyebilirsin.
ben şahsen samsunda (sarıkanat ) lüfer ( hanım ve çocuklar en çok onu seviyor ) göç etmeden önce 4-5 defa son avlarımı yapıp yaklaşık 15 kg balığı buzluğa atıyorum.3 ayda zor bitiriyoruz.
şimdi benim mantığım hergün 5 kg yedim diyen adamı anlamıyor ve inanmıyorumda.her hafta 1 tane 50 kg balık tutup yiyen adamıda anlamıyorum ve inanmıyorum.
onun için imkanı olan,bölgesinde olan,çok ve büyük avlanabilen insanlar bir kısmını bırakmalı.özelliklede usta/üstad ünvanı almış kişiler yol gösterici olup bunu özendirmeli.
üstadsan ölç boyunu bırak yaşasın,yavrulasın.
büyüklerin salındığını gören insanlardan mutlaka bir kısmı örnek alacaktır.eskiler örnek almasa yeniler alacaktır.
salsın;yapsın şovunu.üstadta deriz.kralda.ağada.paşada.
fikrim budur.Gulumse
Bul
kengin yazdı:nihat abi ben tutsal avcılığının hertürlüsünü destekliyorum.ister şov olsun,ister kalbinden geçerek yapsın.
yiyeceği balığı tutup eve getiren adamlara boynum kıldan ince ( belirli bir yerde popülasyonu azalmış balığı,kanuni hakkım diyenler hariç ).
bende tuttuklarımın bir kısmını çocuklarıma getiriyorum.ama küçük veya büyük saldıklarım getirdiklerimden çok fazla.çünkü hemen hemen her hafta sonu mutlaka kafa dağıtmak için olta atarım.
fakat belirli bir kitle var ki bu amatörlerin içinde adam hergün balıkta.şimdi allah aşkına soruyorum.1 aile hergün 5 kg veya üstü balık yiyebilirmi.3 gün yesen bıkarsın.20 gün yiyemezsin.20 gün sonra tekrar bi 3 gün yiyebilirsin.
ben şahsen samsunda (sarıkanat ) lüfer ( hanım ve çocuklar en çok onu seviyor ) göç etmeden önce 4-5 defa son avlarımı yapıp yaklaşık 15 kg balığı buzluğa atıyorum.3 ayda zor bitiriyoruz.
şimdi benim mantığım hergün 5 kg yedim diyen adamı anlamıyor ve inanmıyorumda.her hafta 1 tane 50 kg balık tutup yiyen adamıda anlamıyorum ve inanmıyorum.
onun için imkanı olan,bölgesinde olan,çok ve büyük avlanabilen insanlar bir kısmını bırakmalı.özelliklede usta/üstad ünvanı almış kişiler yol gösterici olup bunu özendirmeli.
büyüklerin salındığını gören insanlardan mutlaka bir kısmı örnek alacaktır.eskiler örnek almasa yeniler alacaktır.
fikrim budur.Gulumse

Güzel Fikir ..SmileAlkis
Bul
kengin yazdı:nihat abi ben tutsal avcılığının hertürlüsünü destekliyorum.ister şov olsun,ister kalbinden geçerek yapsın.
fikrim budur.Gulumse

Benim hocayı bırakacam seni tutacam bundan sonraAlkis
Bul
Hayırlı olsun
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
Alkis
LeVrEkCi yazdı:üzgünüm vedat abi seninle hiç anlaşamadık anlaşabileceğimizide sanmıyorum bu nedenle bunu kabul etmemiz gibi bir düşüncemiz olamaz,tabi kişisel olarak değil bu anlaşamama tamamen balıkçılıkla ilgili olaraktır.yolun açık olsun abi başarılar.
Alkis
Bul
Forum, belirli bir konuda konuşmak ve tartışmak üzere düzenlenmiş toplantı alanı olarak tanımlana bilir.

Ülkemizde Amatör Balıkçılık üzerine 50 yi aşkın forum vardır..
Bu forumların kimi bir forumun bölünmesi ile, kimi ise kendiliğinden bir gurup tarafından oluşturulmuştur..
Forum kurmak çok zor bir olay değildir..
Balık Dostları gibi kendi VDS sunucusu olan lisanslı Vb e sahip bir forumun aylık maliyeti 150 lira civarındadır.
Rekabet piyasası olduğundan bu rakam daha aşağı da olabili
Önemli olan bir amaç doğrultusunda yayın hayatını yükselen grafik ile sürdürebilmektir..

Bazı çevreler forum dünyasının artık işlevini tamamladığını, sosyal paylaşım platformlarının daha revaçta olduğunu söylemektedir. Kendi fikirleridir saygı duyarım..
Ancak kullanım kolaylığı ve bilgi ve konuların çok daha düzenli olması, aradığınız bir konuya çabuk ulaşma, otokontrol, konu ve zaman hakimiyeti gibi konularda forum üstünlüğünü de kabul etmek gerekir..

Sırf forum yönetim şekillerine yada kişilere muhalefet için tüm forumları aynı katagoride görüp tümünü birden karalama eylemi etik değildir..

Ortada forum küskünleri yada madurları gibi bir gurup oluşmuş ve her fırsatta forumları eleştirir bir hal almışlardır.. Tüm bu söylemlerin paralelinde hergün tüm forumlara bakmaktanda geri kalmamaktadırlar.

Zaman zaman farklı kullanıcı adları ile forumlara girip, içlerindeki kızgınlıkları dökme eylemi de yapmaktadırlar. Bu da zaman zaman ortamı germekte ve bakın gördünüz mü ye kadar giden çocukça hareketlere dönüşmektedir..

Forumlar hakkında sıkıntıları dile getirmek üzere bir başlık açmıştık. Hatta ziyaretçilerin de özgürce yazabilmeleri için herkese yazma hakkı tanıdık. Ancak o gün forumda olanlar hatırlayacaktır. Aşırı yüklenme olduğu için forum kilitlenmiş ve yayını geçici süre durdurmak zorunda kalmışızdır.

Bunu açıkladığımız halde yine o malum çeveler bizi sahtekarlıkla suçlamış, milleti kandırdığımızı beyan etmişlerdir.

El insaf..

Bumudur yapıcı eleştiri..??

Konu hala orada, üyelik ücretsiz, madem kendi adınla yazma cesaretin yok, alırsın sahte bir üyelik neyse eteklerindeki taş dökersin.

Kimse sana sen kimsin arkadaş diye sormayacak..

Ama nerde..??

Öküz altında buzağı aramaktan mantık çizgilerini şaşırmışlar..

Ancak kendi duvar yazılarında dertlerini anlatmaya çalışırlar.

Yanıt gelmez, destek görmez bir süre sonra da konularını kaldırırlar..

Bu konular hakkında ayrıca bir yazım olacak.. Çok can sıkılacak belki ama tek tek isimlerle ve belgelerle birilerinin tekerine çomak sokmanın zamanı geldi..

Asıl konumuza ise;

Forumların artık bir düzene girmesi yönünde yapılan ön çalışmalardır..

Öncelikle yukarıda bahsettiğim 50 kusur forumu 2 ye ayırmamız lazım..

Ulusal forumlar ve Yerel forumlar..

Bunu da dünya skalası olan Alexa Verilerine göre yapmak en mantıklısı..
Gerçi diğer analiz sistemleri de sonuçta aynı verilere ulaştırıyor..

Alexa sitesine girip arama bölümüne forum adlarını yazarsanız o forum hakkında Türkiye ve dünya sıralamalarını alırsınız..

Bu na göre Ülkemizdeki sıralamada 5000 ve altı sıraya sahip forumları ulusal, diğerlerini yerel forum olarak görebiliriz.

Buna göre de
Amatör Balıkçılık Forumları Listesi İlk 10

Mesaj sayım link vermeye müsait olmadığından ilgili linki veremiyorum..
Alexa - Top Sites by Category: World/Türkçe/Eğlence ve Yaşam/Doğa Etkinlikleri/Balıkçılık

Bu listedeki ilk 7-8 forumu ulusal, listede yeri olmayan forumlarımızı da yerel forum olarak değerlendirmek lazım..

Her iki gurp forumlar kendi doğrultularında yayın hayatlarını sürdürmekte ve günlük giriş, üye sayısı, özgün içerik, yenilenme ve site hızı, gibi teknik veri analizlari ile sıralamalada ki yerleri belirlenmektedir.

Bunun dışarıdan manüplasyonu mümkün değildir.

Çünki reklam ve sponsor firmaları site değerlerini bu verilere göre sorgulamaktadır..

Siz bir konuda fikir belirtmek istediğinizde alexa sıralamanızı soraralar..

Tabiki tecihinize göre, biz kendi halimizde arkadaşlarımızla muhabbet edeceğimiz, eğlenebileceğimiz bir ortam yarattık diyebilirsiniz..

O zaman ona göre davranacaksınız..

Kulvarınızdan dışarıya çıkmayacaksınız..

Zaman içinde gelişir Alexa sıralamanızı düşürebilirseniz, daha global konularda söz sahibi olursunuz..

Bu paragrafın nereye yazıldığının cevabı çeşitli çevrelerden nasılsa gelir..

Balık dostları forumu olarak bir atılım başlattık.
Diğer forumlara bir çağırımız oldu, sağolsunlar ilgi gösteren forumlar işbirliği içine hemen girdiler..

Burada ki amacımız şudur..

Amatör Olta balıkçılığı na biz forumlar olarak daha iyi nasıl katkı sağlayabiliriz..

Birbirimizi nasıl destekleriz, nasıl daha geniş kitlelere ulaşırız..

Yaptığı bir eylemi ancak kısıtlı üye sayısına sahip bir forum daha geniş kitleye nasıl ulaştıracak..?

Yada bölgesel de olsa acil bir kan ihtiyacını çok daha çabuk çok kişiye nasıl duyuracak..

Bunlar en basit örnekler..

Ve de çoğaltılabilir..

Teknik olarak Balık Dostları platformu elinde bulunan 24 000 kayıtlı mail adresine 20 dakika içinde ulaşabilir..

Yeterki mail ederesleri güncel olsun..

Bu önemli bir şeydir..

Günlük girişi 50 üye civarı olabilen bir yerel formumuz bu tür bir ihtiyaca yetmeyebilir..

Bir diğer konu güvenlik ve yasalara uyum..

Foruma yapılan hertürlü giriş kayıt altındadır..

Biz ulusal bir forum olarak hertürlü aldırı ve tacize açık şekilde yayın yapıyoruz..

Bazı art niyetli çevreler türlü şekillerle forumlara giriş yapıp huzur ve düzeni bozucu davranışlar sergilemektedirler.

Her ne kadar ıp kayıtları mevcutsa da modem fişini çıkarıp takmak bile bir çok izi yok edebiliyor.

Bu sebeple bir başka forum yönetimi ile bilgi alışverişi yapmak bazen de olsa sorunu halledecektir..

Tabiki yasaların elverdiği ölçüde..

Tebliğe aykırı bir av Balık Dostlarında eleştirilip tebliğ dışına alınıyor ise diğer forumlarında buna uyması lazımdır..

Tersi durumda rapor sahibi kim olursa olsun diğer forumların verdiği bir karara Balık Dostları şimdiden uyacağını duyurur..

Yapılacak ve halen yapılmakta olan şudur..

Öncelikle bir İsim bulunacak..

Forumlar Arası Dayanışma (FAD) olabilir..

Her yerel forum bir ulusal forumla işbirliğine girmelidir..

Ulusal forumlar da ayrıca kendi aralarında bir birlik oluşturabilir..

Örneğin Balıkçıadası admini Sayın Melih Gülan ile Hem kişisel arkadaşlığımız hem forum sorunları danışmışlıklarımız vardır..

Keza Balıksevdam admini Sevgili Hamdi Kocabıyık ile de sorunlarımızı oluştukça görüşürüz..

Üyelik şartnamesi hazırlanacak..

Arzu eden forumlar (temsilci yöneticiler) kabul ederlerse bu sisteme girecekler.

Balık dostları platformu her foruma forum adına bir kullanıcı adı verecek..

Bu kullanıcı adları üyelerden farklı renge sahip olacak..

Forumda sadece diğer forum yöneticilerinin görebilecekleri ayrı bir bölüm açılacak ve görülen sıkıntı ve olaylar orada tartışılıp karara bağlanacak..

Diğer forumlar da aynı şekilde davranabilecek.

İmzaların da bağlı oldukları forum linklerini kullanabilecekler...

Bu sisteme giren forumlar FAD içinde olduklarını ana sayfada belirtecekler..

"Bu Form FAD üyesidir " gibi..

Şimdi bu çerçevede olayı tartışmaya açıyorum..

Saygı çerçevesinde hertürlü eleştiriye açığız..

"Ben neden yerel forumum" gibi bir tartışma ortamına gerek yok..

Rast ve kolay gelsin..
Bülent Sepetçioğlu
1960 - iZMİR
Bul
bülent abi iş arası hızlıca okudum sonra ayrıntıya bakacağım,forumlar
2000 li yıllardan bu yana olan forumlar ve son 2 yılın forumları olarak ayrılmış durumda,eski köklü forumlardan bir anlık heves (haklı olabilirler)uğruna yada anlaşamayarak uzaklaştırılanların kurdukları forumlar var.
bu kadar çok forum arasından ciddi bu işte emek sarfeden üyesi gerçek olanlarla bu iş yapılavbilinir.araya taş koyan birçok insan çıkar hep beraber ezer geçilinir ancak facebook tan atar tutar hale gelirler.
senin yapmayı düşündüğün (FAD) oluşumu bence olması gereken fakat kabul görmesi zaman alacak bir oluşumdur.maddi manevi çıkarı olmayan forum için herşeyi yapmış bitirmiş ununu elemiş eleğini asmış düşüncesindeki biz forum emeklileri için heyecan verici bir oluşum.hayırlısı olsun kolay gelsin.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  server ödemeleri hakkında. LeVrEkCi 30 2,891 07-10-2016, 16:42
Son Yorum: LeVrEkCi
  logo çalışmaları ve seçimleri hakkında LeVrEkCi 7 1,685 17-04-2012, 10:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  yeni uygulama hakkında LeVrEkCi 67 6,035 14-04-2012, 09:43
Son Yorum: örümcekadam
  ***yoklama konuları hakkında*** LeVrEkCi 0 869 11-04-2012, 12:45
Son Yorum: LeVrEkCi
  Önemli Turanköy Hakkında HAŞİM77 33 5,621 13-02-2012, 17:18