Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercan avlarım, kullandığım takımlar, yemler ve uygulamalarım.
LeVrEkCi yazdı:hiç bitmesin istemediğim bir hikaye okuyor gibiyim,hersatırını zevkle okuyorum resimleri tek tek zevkle inceliyorum,teşekkürler orhanbaba Gulumse

Teşekkürler sevgili Nihat kardeşim bu güzel övgü ve ilgileriniz........beni gaza getiriyor, yemli ve sırtı avlarıma değişik sitillerde ki avlarıma başlayacağım ve inşallah başarılı olur ve genç kardeşlerimize de örnek avlar sunarım, sevgiler.Gulumse
Orhan Küçükbiçmen 1950 İstanbul-Karagümrük
Bul
tahsinmersin yazdı:bu güzel avınızı,değerli bilgilerinizle paylaşmanız çok faydalı olmuş.
hem bu güzel avınız için hemde bu güzel bilgiler için teşekkürler.
ellerinize sağlık.Gulumse

Çok teşekkürler Tahsin kardeşim, elimden geldiğini yapmaya çalışacağım, bundan sonra hayattaki tek hedefim, bizlerden sonra gelecek amatör balıkçı kardeşlerime de birikmiş bilgi ve tebrübelerimi onlara da aktarmak ve faydalı olmak, sevgiler hoşça kalın.Gulumse
Bul
ALTAYLI yazdı:Yine harika bir paylaşımAlkisAlkisAlkis Benim de derin suda favori yemim sardalyadır76 Müşterisi daima vardır

Çok teşekkürler ben de sardalyadan vaz geçmem, yarın sardalya ile 200 metre derinliklerde fangrileri arayacağım.. bakalım deniz ana verecekmi, sevgiler.Gulumse
Bul
mertparlak yazdı:Orhan Amcam, Ustam Avlarının hepsi birbirinden güzel herzaman ve heryerde söylüyorum örnek aldığım üç ustadan birisin sizlerin sayesinde birşeyler öğreniyor ve keyifli avlar gerçekleştiriyorum seninle o güzel meralarda avlanma fırsatıda buldum sağolasın bundan sonrada o güzel meralarda birlikte güzel vakitler geçireceğiz inaşllah sevgi ve saygılarımla ellerinden öpüyorum

Aramıza sen de benim gibi hoş geldin sevgili Mert kardeşim, benim hakkımda çok güzel kelimeler sarfediyorsun, ben de bundan sora bu güzel ilgiye daha fazla layik olabilmek için daha fazla çalışacağım ve küçük de olsa sizlere karrşı her zaman iyi bir örnek olmak için gerekirse üç maymunu oynayacağım, ama dalıma basanın gözünün yaşına bakmam.Gulumse
Sevgiler, hoşça kal.Gulumse
Bul
27 Mart 2010 Mercanlara devam, üç Mercan bir Fangri.

[Resim: dzfoer.jpg]

Mercan avı, yani yemli dip oltası ile yapılan bir balık avı türü.
Bence bu avın en büyük özelliği, sessiz ve sakin bir ortamda, doğa ile başbaşa, ayrıca motoru çalıştırıp doğaya zarar vermeyen bir av, bu avı küçük bir teknedede dört kişi yapabiliyorsunuz, derinlerde olan balıkların oltalarınıza temas etmesi ile hissetiniz anda yukarı doğru bir hamle ile balığı almanız ve balığın gelişini hissetmenizde arrı bir güzel duygu, Mercan avı tekne ile, bizler amatör balıkçılar tarafında iki türlü yapılır, birincisi balığın olduğu merayı tesbit edersiniz, genel olarak büyük bir taşlıktır, demir atarak tekneyi tam taşın üzerinde durmasını ayarlarlamakla avınıza başlarsınız, bu avda çok kişi aynı anda avlanabilir, en güzel tarafı ise çok kişinin yemleri ile denizin dibinde çok balık oluşur ve bazen at çek yaparak çok bereketli mercan avı gerçekleşir.
Mercan avlamanın ikinci türü ise, tekneyi bildiğiniz meraların üzerinde veya mercan taşlarının, üzerinde kendi haline bırakarak, sürüklenmek sureti ile , kurşununuzun dibe deydi, deymedi gibi salarak, meranı aramanızdır, bu arada eğer mercan tık, tık, tık yapmaya başladıysa hemen küçük bir hamle ile balık oltada, ben yalnız başıma bu şekilde avlanıyorum, bu balıklarıda bu şekilde avladım, mercan avında kullanılan yemler, Sardalya, kalamar, sübye, taze kolyoz, mamun , sülünez, boru kurdu, beyaz etli diğer balıklardan elde edilecek şerit yemlerdir.
Bence taze sardalya, taze kalamar, taze kolyoz ve çok taze sülünez en güzel yemlerdir.
Bugün de öğlenleyin denize açıldım, çok güzel bir hava, yemim hazır, taze sardalyaları hazırladım ve mercan avıma başladım, mercanlar gelmetye başladı bu arada bir tanede fangri aldım , fotoğraflarda burunları daha ince olan mercanlar, renkleride biraz daha açık,renkleri daha koyu kırmızımsı, burunları kafası daha küt olan ise Fangri, birde fangrinin gözünün üzerinden gözünün altına kadar gelen çok belirgin bir lekesi var olduğunu fotoğraflardan göreceksiniz, işte böyle bir mercan avını daha tadında bıraktık, sizlerede güzel balık avları dilerim hepiniz hoşçakalın sevgili balıkçı dostlarım.

[Resim: 2iqbmc.jpg]

[Resim: 2e2nxar.jpg]

[img width=450 height=600]http://i44.tinypic.com/etwhlk.jpg[/img]

[img width=450 height=600]http://i39.tinypic.com/2hhok7p.jpg[/img]
En alttaki bir fangri.

[img width=450 height=600]http://i41.tinypic.com/991ddx.jpg[/img]
Fangrinin farkı burada belli oluyor, daha oval bir balık, renkleri çok koyu ve gözünün üzerindek ve altında çok belirgin bir leke görünüyor.

[Resim: so5xqp.jpg]
Bul
çok güzellermiş e abiiiiiii.ellerin dert görmesin.teşekkürler.Alkis
Bul
yycolak yazdı:çok güzellermiş e abiiiiiii.ellerin dert görmesin.teşekkürler.Alkis

Darısı senin başına olsun Yalçın kardeşim, sevgiler.GulumseSeerf
Bul
Torik Orhanbaba yazdı:Darısı senin başına olsun Yalçın kardeşim, sevgiler.GulumseSeerf

amiiiiiiiiiinn...Gulumse
Bul
yycolak yazdı:amiiiiiiiiiinn...Gulumse

Allah kabul etsin, sevgiler.Gulumse
Bul
7 Ağustos 2010 Güzel dostluklrla Mercan avımız. Orhan Askar ve Serdar kardeşim.

Sabah saat 05.00 gelen telefon ile uyandım, telefonda İzmir'den fakat Akçay'da yazlıkta kalan Orhan Askar kardeşim, beni bizim limanda beklediğini söylüyor, hazırlandım ve Limana geldim, Orhan ile ile tanıştık bu arada Serdar kardeşimde geldi ve sabahın karanlığında çalıştırdık motoru ver elini açık denizler, bol bol yem getirmişler, onun için çapariye bakmama kararı aldık, açıklarda mercan taşlarında ilk başta hannosları temizledik, sonra mercanlar gelmeye başladı, Orhan kardeşimin aldığı karagöz çok güzel bir parçaydı, devamlı mercana baktık,çok balık avlayamasakta, yemek için yeterli balığımızı çıkarttık, Mercanlar, bir tane karagöz, bol bol hannoslar, birde kocaman yazılı hannosu aramızda paylaştık, son olarak sırtıda denedik, aşırı sıcak hepimizi yormuştu, üçümüzde denize girdik bence günün en güzel tarafı idi, tertemiz denizimiz hepimize hayat verdi, ben de gene sevgili bir kardeşim Orhan Askar ile tanışmaktan çok memnun oldum, ne diyelim dostluk şahane , balık bahane, bizde önemli olanı yaptık, hep beraber çok güzel bir unutulmaz gün geçirdik, Serdar,Orhan ve benden çok selamlar , sevgiler, hepiniz hoşçakalın.

[Resim: img0299ey.jpg]

[Resim: img0300x.jpg]

[Resim: img0303ru.jpg]

[Resim: img0306c.jpg]

[Resim: img0310wn.jpg]

[Resim: img0317p.jpg]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,490 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 7 1,626 16-09-2013, 10:50
Son Yorum: ANTALYALI07
  Çaparide Uskumru, Kolyoz, avlarım, yöntemlerim, uygulamalarım. Torik Orhanbaba 46 6,683 06-12-2012, 14:41
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Barakuda Avlarım, Kullandığım Rapalalar ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 48 9,205 04-12-2012, 13:28
  Sinarit Avlarım, kullandığım yemlerim ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 38 7,609 27-11-2012, 09:58
  Hem kıyı hem Tekne ile olan avlarım sessizkuşçu 24 3,375 15-11-2012, 23:31
Son Yorum: sessizkuşçu
  16.09.2012 Aliağa-Yediveren Avlağında,Mercan Geçidi Sargoz35 21 3,995 25-09-2012, 11:22
Son Yorum: cranium
  Altaylı Ercan Çeker MERCAN ALTAYLI 70 6,514 27-04-2012, 20:29
Son Yorum: ALTAYLI
  ALANYADA Lekeli Mercan Avım. rauf 18 3,303 09-04-2012, 19:57
Son Yorum: ALTAYLI
  27/11/2011 Albatros-gr Bir sepet mercan Albatros-gr 48 7,932 01-12-2011, 22:36
Son Yorum: Albatros-gr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi