Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ramazan Ayı Kuralları
Bu yazacaklarım belki birilerine göre SAÇMA ,bazılarına görede OLUMLU gelecek.Allah kabuletsin bazılarımız oruç tuttu,Tutamayanların sa mazeretleri vardı.Tutmayanlar "orucunun sevabından azıcıkta bana verirmisin "demediler: en azından bana demediler.Tutanlarsa bazen susuzluktan dilleri damaklarına yapıştı bazen açlıktan midelerine kramplar girdi,onlarada kimse "tutma kardeşim" demedi ;en azından bana diyen olmadı. Aksine ben tutmayan gördüğümde seviniyordum yalanmı söyleyeyim.Ortada 1 ekmek var 10 kişi paylaşacak,5 i gitti yemedi ekmekten hisseme 5 de 1 düşer.bu 5 kişiden 2 si daha giderse hisseme daha fazla ekmek düşer.Tutmayanların (tutsa alacakları) sevabı da tutanlara pay edilmiştir (rabbim en iyisini bilir) diye düşünmekteyim.
İnsanın iradesi o kadar zayıf olamaz olmamalı.karşımdaki sigara içerken" bende orucu bozayım da içeyim",veya buz gibi su içerken "bende isterem" diye düşünmedim düşünemezdim.
Konulmuş kurala da uymak lazım yoksa HAYDAR EMMİ var deniliyor.

Hepiniz sağlıcakla kalın.Rastgele.
Bul
Kimse kimsenin sevabınıda ekmeğinide alamaz hayrettin abi.kim ne yaparsa kendine yapar.tutan hakkını vererek tuttuysa kendine tutar.tutamayan hesabını Allahtan başka kimseye bermez.zaten bunun hesabınıda yapmak kimsenin haddine olamaz.tutmayan gördümmü sevinemem aksine onun adına üzülürüm.sevinmek bencillik olur.insan iradesi zayıf değil buna katılıyorum ama tutamayanlarımda mutlaka vardır bi sebebi.buradaki ramazan kuralları espriden ibarettir maksat gülmek.coddiye alan oldugunu sanmıyorum.
Bul
Bir ramazanda böyle bitti gitti Birdaha ki ramazanı görebileceğimiz şüpheli ALLAH kabul etsin herkezin niyetini...
Bul
Nihat ım bende zaten sonunda Kurallara uyulmalı yazmıştım.Ciddiye alınır alınmaz bilemem.Herneyse iyisi ile kötüsü ile bir ramazan ı daha bitirdik.Allah tan daha nice ramazanlar görmemizi nasip etmesini diliyorum.

RATGELE.
Bul
bir sonraki ramazanda aynı keyif neşe ve sağlıkla ve daha caydırıcı bir haydarla görüşmek dileğiyle efendim.katılımcı dostlar var olsunlar.seviyorum hepinizi.Gulumse
Bul
yycolak yazdı:bir sonraki ramazanda aynı keyif neşe ve sağlıkla ve daha caydırıcı bir haydarla görüşmek dileğiyle efendim.katılımcı dostlar var olsunlar.seviyorum hepinizi.Gulumse

Bizede haydar dayanmıyor beee SiyirdimSiyirdimSiyirdim
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
HAŞİM77 yazdı:Bizede haydar dayanmıyor beee SiyirdimSiyirdimSiyirdim

Abi aman ağzından yel alsın derler ya o misal HiNayirolamaz haydar abiyi organizasyona katılanların hepsi kanlı canlı gördü Happy BAŞGAN bile iki karpuz kabuğunu götürürken aynı benim gibi tir tir titredi Happy aman abim etme Baby
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Hahahaaaaaa dayanmıyormuş.....Smile))))
Bul
Rabbim seneye yeniden Ramazana eriştirmesi dileğimle İnşallah,herkese sağlıklı günler dilerim.
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ramazan ayı yalova tatar 16 1,946 22-06-2015, 10:22
Son Yorum: LeVrEkCi
  Balıkçılığın Özel Kuralları aygroup 23 3,927 26-10-2009, 23:00
Son Yorum: tepeli35

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi