Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jig ile av
LeVrEkCi yazdı:nihat birönceki cevabımdada yazdıgım gibi birgün işim gücümden emekli olurda sadece balık tutmaya giderek zaman geçirirsem o zaman gider yemeklik balıgımı tutar diğerlerini tutar videolar salarım gerçi o kadar balık neredeee ama olsun olurda trofeler gelecekse ne yapayım o kadar balıgı 1 tut onu al kendin ye sonrasını zaten satsan amatör tebliğe aykırı buzuga koysan iş güç balık tutmaksa ona buzluk dayanmaz en güzeli balığı tutup resimleyip güzel bir video yapıp salmak sonrada zevkle raporlayıp oturup soruları cevaplamak harika olmazmı GulumseSeerf
E valla güzel olur ama Smile

1) Emekli olma şansımız varmı ?
2) Diyelimki Emekli Olduk, o zaman trofe balık kalırmı?
3) Elbette tut sal sonrada raporla süper olur Smile
Bul
nihatkr yazdı:E valla güzel olur ama Smile

1) Emekli olma şansımız varmı ?
2) Diyelimki Emekli Olduk, o zaman trofe balık kalırmı?
3) Elbette tut sal sonrada raporla süper olur Smile
1-emekli olma şansımız yokSiyirdimbelki yarı emekli olabilirsek ne mutlu bize.
2-trofe balık bence 3-5 seneye kadar hiç kalmayacak hem denizler kirleniyor hem teknoloji profesyonelleri güçlendiriyor hemde amatörler iyice avcı oldular çok zor yani.
3-tutabilirsek raporlar salarız adaş Gulumse
Bul
araphüso26 yazdı:bu tatmin konusunda haklısın. belkide hepimizde aynı hastalık var.. fakat bütün sitelerde bu konu ile bilgiler var.. bence bizim sitedede olmalı buda benim acizane görüşümWinkbirde her türlü avda sonar kullanılması hiç hoşuma gitmiyor..yada nerelerde kullanlıyorsa..balığı bul ağzına at ve tut bence adil değil

Ben bu balık buluculardan pek anlamıyorum. Benim balık bulucularım Smile yaşlı balıkçı abilerim. Smile

Birkere balık bulucu çalıştırsım Smile heryerde balık gösteriyordu ama ben 1 tane tutamadım. Yine yaşlı balıkçıların peşine düştüm. Onlar sayesinde balık tuttumSmile herzaman da boyle oldu. Zaten sevda çok ama oyle ahım şahım bir balık tutmuşluğumda yok.
Bul
LeVrEkCi yazdı:1-emekli olma şansımız yokSiyirdimbelki yarı emekli olabilirsek ne mutlu bize.
2-trofe balık bence 3-5 seneye kadar hiç kalmayacak hem denizler kirleniyor hem teknoloji profesyonelleri güçlendiriyor hemde amatörler iyice avcı oldular çok zor yani.
3-tutabilirsek raporlar salarız adaş Gulumse

Ben zaten birtane trofe tutabilsem Smile rapor paylaşmayı bırak En popüler TV den canlı yayın yapacam Smile ama nerdeeee. En buyuk balığım 48 cm Lüfer Smile
Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Sevgili Üstadım,
Öncelikle tekrar hoş geldiniz. Kendi forumunuzdan tutun da bir çok forumlarda üye olduğunuzu ve katılımlarınızla amatörleri bilgilendirmeye çalıştığınızı biliyorum. (Benim takip ettiğim yaklaşık 1,5 yıldır.) Bundan öncesi; muhakkak ki balıkçılık evveliyatınız gibi, forumculuk adına da vardır.

Sözünüz bence biraz kırıcı olmuş. Açıkçası üzüldüm. Forumumuz yönetiminde sizden ilk söz eden ve buradaki bilgi içerikli katılımlarıyla çok faydalı olabilecek bir üstad olduğunuz mevzuunu açan kişi olarak bu sözü hak ettiğimi sanmıyorum. Benim ve yönetimdeki arkadaşlarımın buradaki kişilere ceza vermek gibi bir hadlerinin olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Size ceza vermek amaçlı bir kaldırma değildir. Durumu Nihat arkadaşım açıklamış zaten. Sanırım sizin tarafınızdan da anlayışla karşılanacaktır.
Ayrıca, sizin hemen hemen tüm yazılarınızı okumuş bir kişi olarak, eğer bir nebze tanıyabildiysem; “ünvanların kişilerin içeriklerini oluşturmayacağını, ancak kişilerin ünvanların içini doldurabileceğini” görüşüne katılacağınızı düşünüyorum. Bu meyanda ünvanın da sizin için bir değer olmadığı kanaatindeyim.

Yukarıda siz zaten her şeyi gayet açık ve net ifade etmişsiniz. Bunun üzerine birkaç söz de şöyle etmek isterim;
Küçüklükten beri balık avlamakla ilgilensem de , son iki yıldır bu keyfi ne, neden, niçinleriyle araştırarak bilinçli bir şekilde yapmak istediğimde araştırmaya başladım. İnternet araştırmalarımda sair forumlarda yazmış olduğunuz konulardaki yazılarınızla sizi tanımaya başladım. İnceledikçe işin tüm teknik ve detaylarına inerek anlatımınız beni açıkçası çok etkiledi. Beni en çok etkileyen yazılarınızdan biri de(beklide kimsenin ilgi duymadığı) “balıkçılıkta kullanılan kıyafetler” ve “ av ile nasıl poz verilmelidir” gibi bu işi gönlüyle yaptığının ıspatı olarak gördüğüm yazılarınızdır. Bu yazılarınız Türkiye’de bir ilktir.(Benim incelemelerimde) Her eline olta alanın balık avcısı sayıldığı Türkiye’de, bu işi farklı yapanların bence biraz farklı olmaları gerekiyor. Hatta bir zorunluluk. O fotoğraflardaki üzüntüm aslında kendi adıma bir üzüntüdür.
Sizi yurtdışında seyretmiş olduğum üstadların videolarındaki gibi görmek istemiştim sadece. “Koca bir trofeyi salarken.” Siz gerek avcılığın incelikleri konusunda, gerek trofe yakalama konusunda kendisini ıspat etmiş bir avcısınız. Bence yeriniz bunları aşmış, geleceğe ve genç nesile örnek davranışlarınızla önderlik etme durumunda olan bir niteliğe bürünmüştür.

Genç ve sizi tanıyan tüm dostların sizi kısır çekişmeler içinde değil yukarıda bahsettiğim önder niteliklerinizle görmek istediğine de eminim. Koca bir trofeyi salarken gene Türkiye’de bir ilke imza atacağınıza inancım sonsuzdur.

Konuyu her zaman olduğu gibi en ince detayıyla anlatacağınıza şüphem yoktur. Anlatımlarınız ve bilgilendirmeleriniz kendi adıma beni mutlu eder. Ayrıca kitabınızı da dört gözle bekleyenlerden biri olduğumu da ifade etmek isterim.
Mimiklerden ve gözlerden yoksun yazılarımız yerine, umarım sizinle bir gün tanışıp yüz yüze sohbet imkanı bulurum. Bu benim için büyük bir keyf olacaktır.
Sevgi ve selamlarımla…

Sevgili Kardeşim Bahadır
Satırlarının tek kelimesine itirazım olamaz.Onları okumak beni rahatlatmıştır.
Teşekkür ederim
Sevgiyle kal
Bul
nihatkr yazdı:Sayıni Vedat AYBAYOĞLU,
Bence bu konuda hiç bir bilgi girişiminde bulunmayın derim. Bırakın balıklar özellikle anaç balıklar bıraz daha uzun yaşasın.

İnsanların hırslarının sonu yok. Üstelik nekadar büyük balık yakalarsa yakalsın, nekadar çok balık yakalarsa yakalasın malesef tatmin duygusuda yok.

Sevgili Nihat
Sanırım yaşına yakın evlat sahibiyim.Balık avıyla yakından yada uzaktan ilgi duyanlara sempati beslediğimide herkes bilir.
Başka forumlardada beni okumuş olabilirsin.Ancak halende beni hiç tanımadığın,anlamadığın yada anlamaya çalışmadığında malum.
O poz verdiğin yerin 400 metre kadar Kuzeyine giderde oradaki tecrübeli avcılara bir sorarsan,sanırım hakkımda bazı bilgiler edinebilirsin.Yada Üsküdardaki balıkcılık malzemesi satanlardanda sorabilirin.Ama böyle yapacağını hiç zannetmiyorum,zira kafadan bana karşı olman hitap tarzındanda belli.
Ancak ben buraya bütün gücümle yazacağım,bakalım karşılık olarak sen birşeyler yazma güç ve kabiliyetini bulacakmısın göreceğiz.
Sana hitaben artık yazmayacak sadece işime bakacağım.Zira iyi niyetinden şiddetle şüphe ediyorum.
Bul
Sevgili Nihat
Yazdıklarını harfiyen okudum.
Ben kimseye rahatsızlık vermek niyetinde değilim.Bazı arkadaşların rahatsızlığı beni üzer.Ünvan peşindede değilim,bir daha birisini tanımadan kulaktan dolma bilgilerle sakın ona köşe falan açma üstadlık falanda verme bak sonuç menfi olabiliyor.
Katılımlarıma başlıyorum.Ancak bu konudaki eksikliği gidermek için,kafadan itirazlarla karşılaşacağımıda sanıyorum.
Cevap vermek kabullenmek mantığı elbette bana göre değil.Kötü niyetlileri değiştirmekte olası değil.Boşuna cevap verme çabasında olduğum yanlışını kabul ediyorum.
Net olarak Madem Jig konusunu açtınız bu konuda bildiklerimi resimlerimi anlatımlarımı istiyormusunuz yoksa istemiyormusunuz lütfen bana bildiriniz.Forumumuzda yer alacak anlatımlarım buraya has olacaktır ve hatta bazı resimlerde yaynlanmamış olacaklardır.
Sevgi ve saygımı sunuyorum
Bul
Vedat Abayoğlu yazdı:Sevgili Nihat
Yazdıklarını harfiyen okudum.
Ben kimseye rahatsızlık vermek niyetinde değilim.Bazı arkadaşların rahatsızlığı beni üzer.Ünvan peşindede değilim,bir daha birisini tanımadan kulaktan dolma bilgilerle sakın ona köşe falan açma üstadlık falanda verme bak sonuç menfi olabiliyor.
Katılımlarıma başlıyorum.Ancak bu konudaki eksikliği gidermek için,kafadan itirazlarla karşılaşacağımıda sanıyorum.
Cevap vermek kabullenmek mantığı elbette bana göre değil.Kötü niyetlileri değiştirmekte olası değil.Boşuna cevap verme çabasında olduğum yanlışını kabul ediyorum.
Net olarak Madem Jig konusunu açtınız bu konuda bildiklerimi resimlerimi anlatımlarımı istiyormusunuz yoksa istemiyormusunuz lütfen bana bildiriniz.Forumumuzda yer alacak anlatımlarım buraya has olacaktır ve hatta bazı resimlerde yaynlanmamış olacaklardır.
Sevgi ve saygımı sunuyorum
senin gibi üstadların paylaşımlarını zevkle takip ederim vedat abi benim sana baştan veya sondan hiç itirazım olmadı zaten, evet haklısın biraz acele ettim bunu bana söyleyenlerde oldu orada hatalı davrandım hatamın farkına varıp seni kırmış oldum,
başta buradaki arkadaşlara sonrada sana haksızlık etmiş oldum buda bana tecrübe oldu (bu yanlış için hem buradaki arkadaşlardan hem senden özür dilerim)sonuçta bende burada her ne kadar adminde olsam forumculuk işleri bana göre ters ve anlamadıgım işlerdir sadece burada çok zaman geçirebildiğim için admin yapmışlar hatalıda davranmış saolsun oktay beyGulumse
paylaşımlarınızı herkes gibi bende zevkle takip ediyorum siz istediğiniz sürece bizce hiç sorun olamaz.
saygılar.
Bul
Vedat Abayoğlu yazdı:Sevgili Nihat
Sanırım yaşına yakın evlat sahibiyim.Balık avıyla yakından yada uzaktan ilgi duyanlara sempati beslediğimide herkes bilir.
Başka forumlardada beni okumuş olabilirsin.Ancak halende beni hiç tanımadığın,anlamadığın yada anlamaya çalışmadığında malum.
O poz verdiğin yerin 400 metre kadar Kuzeyine giderde oradaki tecrübeli avcılara bir sorarsan,sanırım hakkımda bazı bilgiler edinebilirsin.Yada Üsküdardaki balıkcılık malzemesi satanlardanda sorabilirin.Ama böyle yapacağını hiç zannetmiyorum,zira kafadan bana karşı olman hitap tarzındanda belli.
Ancak ben buraya bütün gücümle yazacağım,bakalım karşılık olarak sen birşeyler yazma güç ve kabiliyetini bulacakmısın göreceğiz.
Sana hitaben artık yazmayacak sadece işime bakacağım.Zira iyi niyetinden şiddetle şüphe ediyorum.

Sayın Vedat Aybayoğlu,
Benim yaşımda evlat sahibi olmanıza diyecek tek birşeyim var. Allah Evlatlarınızla size uzun ve mutlu bir ömür versin.
Üsküdar daki Takoğraf sadık abiden kuzguncuktaki Ali abiye kadar herkes beni tanır bende hemen hemen herkesi tanırım. Arada sırada balık tutmayada sohbet etmeyede giderim yanlarına. Ama gidip birini sorma gereğinide duymam. Kaldıki internetten birini sorma gereğini hiç duymam. Eğer kişiyi tanımak istiyorsam direk kendisi ile irtibata geçer ve konuşurum bu kadar medeni cesaretim var. Herkesin icraatı zaten aynasıdır. Ayrıca herkesi anlama becerim olsaydı şu anki konumumdan çok daha yukarılarda olurdum. Ayrıca size karşı olduğumuda nerden çıkardınız, ya raporlarınıza yazılan mesajları tam okumuyorsunuz. Yada işinize gelen kısımlarını aklınızda tutuyorsunuz. İsterseniz yeniden bir gözden geçirin raporlarınızı size karşımıyım değilmiyim sonra tekrar konuşalım.

Yazma kabiliyetim olup olmadığı hakkında yorum yapmışsınız. Artık orasıda sizin anlayışınıza kalmış. Size neden karşı olayım bundan ne gibi bir çıkarım yada beklentim olabilir. Ama inanın her türlü kabiliyetim ve gücüm var. Yani okonuda üzülmenizi istemem.

Siz yazılanları nasıl anlamak istiyorsanız öyle okuyorsunuz.

İlk mesajınızda demişsinizki, ben jig konusunda bilgilendirme yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım bende ona istinaden bilgilendirme yapmayın anaç balıklar biraz daha uzun yaşasın demişim. Sonra ki yazılanları neden üzerinize alındınız, Ayrı bir paragraf ve genelleme var. Ama üzerinize alınıyorsanız tabiki biryerlerde de biraz hırs var demektir Vedat bey abi Smile

İyi niyetimden neden şüphe ettiğinizide açık açık yazarsanız sevinirim. Size karşı bir art niyetimmi var, bende bilmek istiyorum.

Saygılar.
Bul
nihatkr yazdı:Sayın Vedat Aybayoğlu,
Benim yaşımda evlat sahibi olmanıza diyecek tek birşeyim var. Allah Evlatlarınızla size uzun ve mutlu bir ömür versin.
Üsküdar daki Takoğraf sadık abiden kuzguncuktaki Ali abiye kadar herkes beni tanır bende hemen hemen herkesi tanırım. Arada sırada balık tutmayada sohbet etmeyede giderim yanlarına. Ama gidip birini sorma gereğinide duymam. Kaldıki internetten birini sorma gereğini hiç duymam. Eğer kişiyi tanımak istiyorsam direk kendisi ile irtibata geçer ve konuşurum bu kadar medeni cesaretim var. Herkesin icraatı zaten aynasıdır. Ayrıca herkesi anlama becerim olsaydı şu anki konumumdan çok daha yukarılarda olurdum. Ayrıca size karşı olduğumuda nerden çıkardınız, ya raporlarınıza yazılan mesajları tam okumuyorsunuz. Yada işinize gelen kısımlarını aklınızda tutuyorsunuz. İsterseniz yeniden bir gözden geçirin raporlarınızı size karşımıyım değilmiyim sonra tekrar konuşalım.

Yazma kabiliyetim olup olmadığı hakkında yorum yapmışsınız. Artık orasıda sizin anlayışınıza kalmış. Size neden karşı olayım bundan ne gibi bir çıkarım yada beklentim olabilir. Ama inanın her türlü kabiliyetim ve gücüm var. Yani okonuda üzülmenizi istemem.

Siz yazılanları nasıl anlamak istiyorsanız öyle okuyorsunuz.

İlk mesajınızda demişsinizki, ben jig konusunda bilgilendirme yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım bende ona istinaden bilgilendirme yapmayın anaç balıklar biraz daha uzun yaşasın demişim. Sonra ki yazılanları neden üzerinize alındınız, Ayrı bir paragraf ve genelleme var. Ama üzerinize alınıyorsanız tabiki biryerlerde de biraz hırs var demektir Vedat bey abi Smile

İyi niyetimden neden şüphe ettiğinizide açık açık yazarsanız sevinirim. Size karşı bir art niyetimmi var, bende bilmek istiyorum.

Saygılar.

Sadık Devlet Tiyotrolarında çalışmış ve oradan emekli olmuştur.Alinin Lakabı Cambaz Alidir ve benim 30 senelik dostumdur.
Hırs benim gıdamdır.O hissi duymasam bu yaşta köşemde oturur olurdum.
B ak sevgili Nihat,artık kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.Uzun süren çabalarım sonucunda yüzlerce amatör avcıyı yetiştirme mutluluğuna erdim.
Balık avlama konusunda birşeyler sorar olursan seviçle karşılar ve cevap veririrm.
Ancak şunu böyle yapın yada yapmayın denmesine sıcak bakamıyorum.Zira neyin ne olduğunu artık sanırım öğrenmişimdir.
Şimdi paylaşımlarıma başlıyorum.Göreceksiniz onlarda amatör balıkcılık adına yararlı birşeyler olacaktır.
Sevgiler
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi