Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mİdye
nihatkr yazdı:Sevgili Cengizhan,

İstanbul hatta marmara denizi etrafındaki hiçbir ilde midye ve ürünlerini kimse yediremez bana. İnanın bu midyelerin %90 miktarının nereden çıkartıldığını gözlerimle görüyorum. Her sabah 6'da 3-4 tekne bir iskeleye yanasıp ayaklarını yolmaya başlıyorlar. O midyelerin üzerlerini yıkanmadan önce görseniz zaten içindekini aklınızdan bile geçirmezsiniz.

Sonuçta midye suyu süzerek beslenen bir canlı. Varın siz düşünün.

Nihatım haklısın bundan sonra midye istnabulkda yenmez Smile
Bul
hus213 yazdı:sen istanbul kartaldan bahsettin bende izmirden aynı konu için bahsedeyim izmirde gümrük denilen bir yer vardır.Eskiden balık hali burada idi şimdi oraya ''KONAK PİYER''isminde güzel bir alış veriş yeri yapıldı ama kısmen o nostaljik konumu korundu. Şimdi buradan başlamak kaydıyla üçkuyular yani inciraltı girişidir üçkuyular denilen semt bu güzegah yaklaşık 5 km cıvarında burası olduğu gibi sahil şeridi eskiden de şimdi de fakat eskiden bu şerit çoğu yerleri kumsal küçük birçok tahta iskeleler ile dolu idi işte şimdi sizin söylediğiniz gibi bu tahta iskelelerin ayakları kısmen el büyüklüğünde midyeler ile dolu idi o zamanki ekonominin durumu malum bizde afacanlıkta hat safhada hemen pantolonlar aşağıya 15-20 tane midye 3 tana büyük taş üzerine paslı bir teneke teneke iyice kızardımı bir sopa parçasıyla alınıp tuzlu suya batırıp çıkardınmı kısman pastan eser kalmaz tekrar tenekeyi yanan ateşin üzerine midyeleride üstüne 5 dakika sonra senin ellerini bağlasınlar beni koyversinler ekonominin o günlerde kısıklı gibi görünmesine rağmen hiç kimse geçim sıkıntısı yoktu bu gün ele geçen hakikaten iki kişilik bir aile için yeterli demek isterim ama kazanılan paranın bereketi yok biz yaştaki insanların o günleri özledim demek çok küçük kalır insan nelerini vermek ister o zamanı tekrar yaşamak için ama gemi kaçtı şimdi o yerleri gezerek eskileri yad ediyoruz AlkisAlkisAlkisGulumseGulumseGulumse

Hüseyin abi,

Eskiye kim özlem duymuyorki. Ben bukadar çok gezerim, anadoluda gitmedik yer bırakmadım. ama izmire sadece 1 defa gelebildim. O nedenle izmiri pek bilmiyorum. Ama giden herkeste bir hayranlık uyandırdığı kesin. 2 defa çeşmeye geldim oralar çok güzeldi. Ama izimir göremedim. Kısmet seneye inşallah.
Bul
hasansenturk72 yazdı:Nihatım haklısın bundan sonra midye istnabulkda yenmez Smile

Tersanede çalışınca denize yakın oluyorsun Smile sonra da sana restaurantlarda, büfelerde dürümcülerde satılan deniz ürünlerinin nasıl elde edildiğinide öğrenmiş oluyorsun Smile
Bul
nihatkr yazdı:Tersanede çalışınca denize yakın oluyorsun Smile sonra da sana restaurantlarda, büfelerde dürümcülerde satılan deniz ürünlerinin nasıl elde edildiğinide öğrenmiş oluyorsun Smile

Nihat abi, bende bana yakın ambarlı limanında iskele ayaklarında toplanmasını görmüştüm Hi ne demek istediğin çok iyi anlıyorum.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Nihat abi, bende bana yakın ambarlı limanında iskele ayaklarında toplanmasını görmüştüm Hi ne demek istediğin çok iyi anlıyorum.

Serkan ozaman sende yemeyenlerdensin Smile Seerf
Bul
nihatkr yazdı:Serkan ozaman sende yemeyenlerdensin Smile Seerf

Abi maalesef elimden geldiği kadar uzak durmaya çalışıyorum Snifsinf
ama iğneada ya gidince acısını çıkarıyorum, çünki kendim çıkarıp kendim kızartıyorum.Smile
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Abi maalesef elimden geldiği kadar uzak durmaya çalışıyorum Snifsinf
ama iğneada ya gidince acısını çıkarıyorum, çünki kendim çıkarıp kendim kızartıyorum.Smile

Biz kendimiz çıkartamıyoruz malesef. Zira bunu yapacak zamanımız yok. ama istanbul dışına gidince Akdeniz Ege oralarda her nekadar kolay elde edilecek yerlerden çıkartıldığını düşünsemde buradakinden temiz olduğu düşüncesiyle yiyiyorum.
Bul
izmirde karaburun midyesi kavramı var.keşke o kavram gerçek olabilseHappyizmirin şuanki midyesi mardin midyeHappymidyeciliği mardinden göçmüş vatandaşlar yapar burada ve kaleye çuvallarla gelir.orada belli şartlarda işlenir.açık konuşmak gerekirse bende midyeye bayılmama karşın çok tüketemiyorum.çünkü hijyenik değil buradada.anca bildiğimiz yerlerden(bir elin parmaklarını geçmez)yemeye çalışıyoruz.fakat izmirin kendi midyesi yani tabiri caizse harbi midyesi muhteşemdir.çeşmede birkaç yerde,mordoğanda ve karaburunda gönül rahatlığıyla yenilebiliniyor.şöyle kuş üzümlü,çam fıstıklı bol karabiberli enfes enfesssssssssssssHappyHappy
Bul
katılıyorum abi mardinliler midye sektörünü eline almış durumda izmirde kadife kalede belli şartlarda kötü şartlarda işleniyor çok az yerde var yenilerbilir midye istediğin her an yiyemiyorsun o yüzden Sad ama istediğinde de göz görmeyince gönül katlanıyo be abi hele hafif çakırsan umursamıyorsun Smile ama yinede her yerden yememeye çalışıyoruz Nayirolamaz
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi