Yorumları: 593
Konuları: 19
nihatkr yazdı:Sevgili Cengizhan,
İstanbul hatta marmara denizi etrafındaki hiçbir ilde midye ve ürünlerini kimse yediremez bana. İnanın bu midyelerin %90 miktarının nereden çıkartıldığını gözlerimle görüyorum. Her sabah 6'da 3-4 tekne bir iskeleye yanasıp ayaklarını yolmaya başlıyorlar. O midyelerin üzerlerini yıkanmadan önce görseniz zaten içindekini aklınızdan bile geçirmezsiniz.
Sonuçta midye suyu süzerek beslenen bir canlı. Varın siz düşünün.
Nihatım haklısın bundan sonra midye istnabulkda yenmez
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
hasansenturk72 yazdı:Nihatım haklısın bundan sonra midye istnabulkda yenmez 
Tersanede çalışınca denize yakın oluyorsun

sonra da sana restaurantlarda, büfelerde dürümcülerde satılan deniz ürünlerinin nasıl elde edildiğinide öğrenmiş oluyorsun
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
nihatkr yazdı:Tersanede çalışınca denize yakın oluyorsun
sonra da sana restaurantlarda, büfelerde dürümcülerde satılan deniz ürünlerinin nasıl elde edildiğinide öğrenmiş oluyorsun 
Nihat abi, bende bana yakın ambarlı limanında iskele ayaklarında toplanmasını görmüştüm

ne demek istediğin çok iyi anlıyorum.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
MaVrUşGiL yazdı:Abi maalesef elimden geldiği kadar uzak durmaya çalışıyorum 
ama iğneada ya gidince acısını çıkarıyorum, çünki kendim çıkarıp kendim kızartıyorum.
Biz kendimiz çıkartamıyoruz malesef. Zira bunu yapacak zamanımız yok. ama istanbul dışına gidince Akdeniz Ege oralarda her nekadar kolay elde edilecek yerlerden çıkartıldığını düşünsemde buradakinden temiz olduğu düşüncesiyle yiyiyorum.
Yorumları: 261
Konuları: 6
izmirde karaburun midyesi kavramı var.keşke o kavram gerçek olabilse

izmirin şuanki midyesi mardin midye

midyeciliği mardinden göçmüş vatandaşlar yapar burada ve kaleye çuvallarla gelir.orada belli şartlarda işlenir.açık konuşmak gerekirse bende midyeye bayılmama karşın çok tüketemiyorum.çünkü hijyenik değil buradada.anca bildiğimiz yerlerden(bir elin parmaklarını geçmez)yemeye çalışıyoruz.fakat izmirin kendi midyesi yani tabiri caizse harbi midyesi muhteşemdir.çeşmede birkaç yerde,mordoğanda ve karaburunda gönül rahatlığıyla yenilebiliniyor.şöyle kuş üzümlü,çam fıstıklı bol karabiberli enfes enfesssssssssssss

Yorumları: 74
Konuları: 4
katılıyorum abi mardinliler midye sektörünü eline almış durumda izmirde kadife kalede belli şartlarda kötü şartlarda işleniyor çok az yerde var yenilerbilir midye istediğin her an yiyemiyorsun o yüzden

ama istediğinde de göz görmeyince gönül katlanıyo be abi hele hafif çakırsan umursamıyorsun

ama yinede her yerden yememeye çalışıyoruz