Yorumları: 2,512
Konuları: 82
orhan bey kalamarlar gerçekten güzel ama ne varki bizlere biraz uzak marmarada pek yok yada bizim dutma şansımız yok ama yeme şansımız var benim sizden isteğim kalamarın temizlemenin mutlaka bir püf noktası vardır ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız hatta fotoğraf çekerekte olur çok memnun olurum bu sitede bir konu adı altındada olabilir .kalamar temizleme pişirme gibi afiyet olsun.rast gelsin.
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
BAYTAR yazdı:Klasik oltalar sözkonusu olunca senin takımla avlanmak en iyisi gibi görünüyor abi. Benimki farklı bişey. Sonucuna bakmadan yazmak istemiyorum. Hem mavi, hem yeşil, hem kırmızı olacak.
Farklı olta uygulamanızın sonucunu merakla bekleyeceğim,size iyi avlar bol şanslar.Rasgele.
Bornova - izmir
istavritci yazdı:orhan bey kalamarlar gerçekten güzel ama ne varki bizlere biraz uzak marmarada pek yok yada bizim dutma şansımız yok ama yeme şansımız var benim sizden isteğim kalamarın temizlemenin mutlaka bir püf noktası vardır ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız hatta fotoğraf çekerekte olur çok memnun olurum bu sitede bir konu adı altındada olabilir .kalamar temizleme pişirme gibi afiyet olsun.rast gelsin.
M.Ali bey anladığım kadar kalamarı seven çok fakat temizleme ve pişirme konusunda katılım yok,nasipse haftaya yakalarsam fotoyla kendi bildiğim usulde anlatmaya çalışırım.Saygılarımla rasgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
orhanekmekci yazdı:M.Ali bey anladığım kadar kalamarı seven çok fakat temizleme ve pişirme konusunda katılım yok,nasipse haftaya yakalarsam fotoyla kendi bildiğim usulde anlatmaya çalışırım.Saygılarımla rasgele.
Orhan abi ne temizleme biliriz nede pişirme belkide pişirmeyi yapabilirim herhalde una bulayıp yağda kızartıyorsun
Bizim bu konuda zayıf olma sebebimiz böyle bir av şansımızın olmayışı kalamarı ya lokantada yedik yada marketten kutu içinde hazır aldık (onuda hiç almadım ya)
Yinede temizleme ve pişirme konusunda aydınlanmakta fayda var belki yunuslar gibi deniz anaları gibi kalamarlarda marmaraya akın eder bellimi olur
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
H.A.R.U.N yazdı:Orhan abi ne temizleme biliriz nede pişirme belkide pişirmeyi yapabilirim herhalde una bulayıp yağda kızartıyorsun
Bizim bu konuda zayıf olma sebebimiz böyle bir av şansımızın olmayışı kalamarı ya lokantada yedik yada marketten kutu içinde hazır aldık (onuda hiç almadım ya)
Yinede temizleme ve pişirme konusunda aydınlanmakta fayda var belki yunuslar gibi deniz anaları gibi kalamarlarda marmaraya akın eder bellimi olur
Kalamarı direk çözdürüp una bulayınca pek olmuyor. 2 saat marine etmek gerekiyor. ben 2 saat kala soda+1 tatlı kaşığı şeker+1 çay kaşığı karbonat ve birazda limon suyundan oluşan solüsyonda bekletiyorum. sonra una bulayıp kızartıyorum. yumuşacık oluyor. yanında taratorla beraber.
balikoltasi yazdı:Kalamarı direk çözdürüp una bulayınca pek olmuyor. 2 saat marine etmek gerekiyor. ben 2 saat kala soda+1 tatlı kaşığı şeker+1 çay kaşığı karbonat ve birazda limon suyundan oluşan solüsyonda bekletiyorum. sonra una bulayıp kızartıyorum. yumuşacık oluyor. yanında taratorla beraber.
Birol dondurucudan çıkan kalamarların hazırlanması aşamasında ben önce tuzla iyice ovuyorum 20Dk kadar bekledikden sonra kalamarları yıkayıp suyununun süzülmesinden sonra anlattığın karışımla yine iyice ovup limon ilavesi yaparak beklemeye bırakıyorum kızartmaya geçmeden kalamarları çırptığım bir adet yumurta sarısına batırdıktan sonra unluyorum.Saygılarımla.
Bornova - izmir
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
orhanekmekci yazdı:Birol dondurucudan çıkan kalamarların hazırlanması aşamasında ben önce tuzla iyice ovuyorum 20Dk kadar bekledikden sonra kalamarları yıkayıp suyununun süzülmesinden sonra anlattığın karışımla yine iyice ovup limon ilavesi yaparak beklemeye bırakıyorum kızartmaya geçmeden kalamarları çırptığım bir adet yumurta sarısına batırdıktan sonra unluyorum.Saygılarımla.
Bende niye bu kalamarın tuzu az diyordum

tuz sertleştirir diye korkuyordum koymaya. ama sizin yöntemi kayıt ediyorum şimdi. artık tuz ve yumurtada ilave edeceğim. Teşekkürler bilgiler için.
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
orhanekmekci yazdı:M.Ali bey anladığım kadar kalamarı seven çok fakat temizleme ve pişirme konusunda katılım yok,nasipse haftaya yakalarsam fotoyla kendi bildiğim usulde anlatmaya çalışırım.Saygılarımla rasgele.
orhan bey gerçekten severim .ama yediğim avı kendim temizlemek ve pişirmek gibi bir hobim var.kalamar yakalamadım ama belki birgün oda olur inşallah, öğretirsen ben dahil çok kişi memnun olacaktır. harun sırada bekliyor mesela

ilginize çok teşekkür ederim.
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ereğlide bir kere denk geldi bacanakla balıktayız kalamar çapariye denk geldi bu nedir derken sudan çıkar çıkmaz bir su fışkırttı hortum gibi bi an ne oluyor dedik baktık içinde su görünüyor aynı şişe gibi hareket ediyor çok gülmüştük.
sonrasında 2-3 kez denk geldi demekki bizim oralarda var ama hiç özel kalamar tutmaya çalışmadık şimdiye kadar inşallah bu sene denerim.
sen bi boş zamanında bir konu açsan sadece kalamar üzerine olsa başlık kalamar olsa tutması oltası yemeğinin hazırlanışı her yönüyle çok güzel olur.
kolay gelsin rastgele.teşekkürler.
LeVrEkCi yazdı:ereğlide bir kere denk geldi bacanakla balıktayız kalamar çapariye denk geldi bu nedir derken sudan çıkar çıkmaz bir su fışkırttı hortum gibi bi an ne oluyor dedik baktık içinde su görünüyor aynı şişe gibi hareket ediyor çok gülmüştük.
sonrasında 2-3 kez denk geldi demekki bizim oralarda var ama hiç özel kalamar tutmaya çalışmadık şimdiye kadar inşallah bu sene denerim.
sen bi boş zamanında bir konu açsan sadece kalamar üzerine olsa başlık kalamar olsa tutması oltası yemeğinin hazırlanışı her yönüyle çok güzel olur.
kolay gelsin rastgele.teşekkürler.
Şanslıymışsın Nihatım o püskürttüğü mürekkepde olabilirdi,capariye geldiyse rapalası(maymun)ile bolca yakalayabilirsin.Burada konu ahtapotla çakışdı bunları ayırarak ayrı,ayrı başlık altında toplayalım.Saygılarımla.
Bornova - izmir