Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercan avlarım, kullandığım takımlar, yemler ve uygulamalarım.
yycolak yazdı:maydanozdanda sivriceye selamlar abicim.en fanatik takipcilerindenim,her raporunu titizlikle okuyorum.değerli bilgileri uygulamada nasıl yerine getiririm bilemiyorum ama en azından kayıtlarda kalsın.bir gün mutlaka işe yarayacaktır.teşekkürler orhan abicim.76

Bu güzel övgülerin için çok teşekkürler Yalçın kardeşim, daha ziyade uygulamalarımdan bahsederek hazırladığım raporlarım ile biraz olsun paylaşımlarda faydam dokunur diye düşünüyorum eğer benim de bir faydam olursa ben de kendimi mutlu hissedeceğim.Gulumse
Sevgiler hoşça kal.Gulumse
Orhan Küçükbiçmen 1950 İstanbul-Karagümrük
Bul
Muhteşem güzel bir gündü benim için.Akşama Orhan baba usulü yeşilleSeerfSeerf gitti,Mercan'lar.Birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık,ağabeyimle.Ellerinden öpüyorum.Sevgilerimi gönderiyorum.AlkisAlkisAlkis
Bul
Cahit Acun yazdı:Muhteşem güzel bir gündü benim için.Akşama Orhan baba usulü yeşilleSeerfSeerf gitti,Mercan'lar.Birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık,ağabeyimle.Ellerinden öpüyorum.Sevgilerimi gönderiyorum.AlkisAlkisAlkis

Ben de seninle mercan avlarken çok zevk aldığımı unutamam,Siyirdim
hele balıklar gelirken onların kafa atışlarında ne kadar bağırarak şamata yaptığımızı hele akşam üzeri onları ızgaranın veya tavanın üzerinde pişirilirken attığımız tek...tek ler unutulurmu valla özledim sizler o zaman al Burak kardeşimide geli teknede üçümüz olalım, eski ve güzel günlerimizi tekrar yaşayalım, sevgiler , selamlar hoşça kalın.GulumseSeerf

[Resim: 33xkk5k.jpg]

[Resim: 23ihua0.jpg]
Bul
9 Mayıs 2011 Kırmızı meranlar ve güzel av günlüğü.

Tekenemiz ile limandan ayrılıyoruz, Conta kaptan ile bu günkü avımızın planını konuşuyoruz, çaparide gerçekten kolyoz ve uekumru yok, sırtıda palamut ve toriklte son günlerde alamadık, durum böyleyken tel altarnatif mercan avı kalıyor, yem olrak diğer balıkçı arkadaşların ağlarından çıkan biraz tirsi balığımız var, o zaman tirsiden yem yaparak mercan avımızı yapmaya karar verdik, yeni hazırladığımız takımlarımızı çıkarttık, Cont Kaptan tirsileri floto çıkararak çok güzel sülük yemler hazırladı, ben de yapmış olduğum, mercan takımlarımı çıkarttım.

Mercan takımımı şu şekilde hazırladım,
İğneler, 2/0 VMC Fransız,
Beden ve köstekler 0.35 Flora carbon yozuri,
Köstek boyu 12 cm,
İki köstak arası 26 cm.
Köstek sayısı 3
Kurşun ağırlığı 200 gr,
Avlak yeri derinliğimiz, 80 metre,
Hava durumu , gün doğusundan hafif esen bir rüzgar,
Yemimiz tirsi balığından floto şerit yem taze ve kanlı.

Takımlarımızı denizin dibine indirerek çok güzel bir mercan avı gerçekleştirdik, bu arada oltamıza takılan kolyozlarda bizleri çok şaşıttı,
onlardan bazılarını yem olarak kestik,Bu av için değişik 6 kerteriz denedik, çok güzel mercanlarla çok güzel bir av günü yaşadık,
Muhammer ustanın orada Mecan ve kolyoz tavada kapama yaptık, inalımaz jezzetli bir balı yedik,
anlatılması çok zor, mutlaka Sivrice De yaşamak lazım, sevgiler, hoşçakalın.SmileSmileSmile

[Resim: 2liaij9.jpg]

[Resim: ev6khi.jpg]

[Resim: 2cdablg.jpg]

[Resim: 2ic36vr.jpg]

[Resim: 25jv69l.jpg]

[Resim: 1znquzp.jpg]
Bul
2 Haziran 2011 Çok eski bir merada Güzel Mercanlar.

Sivrice'ye ilk geldiğim günlerde denizlerimiz çok bereketliydi, eknem ile yapmış olduğumuz mercan avlarını hiç unutamam, arada sırada yanıma gelen kardeşim Rıdvan ile balığa çıkardık, Rıdvan'da mercan avını çok severdi, sabah erkenden, daha evvel hazırlanmış sardalyalarımızı veya çaparide aldığımız kolyozlardan hemen yem yapıp devamlı çifter, çifter mercanları çekerdik, aklıma o anlar geldi, Conta kaptana bak kardeşim ile avlandığımız meraya gidelim dedim , oda- tamam o zaman dedi, fakat o taşı sadece kerterizle bulmak zorundaydık. zira arada 14 sene geçmiş ve o zamanlar CPS falan hak getire,Smile sadece caminin minaresi, fenerin kafası veya okulun binası diye bulurduk, biraz nostaji yapalım dedik ve eski mercan taşına takımlarımızı indirdik, takımlar iner inmez hemen mercanlar gelmeye başladı, arada sırada kupezler ve küçük mercanlarda geliyor, küçükleri tekrar denize bazıları dibe giderek gözden kayboluyorlar, bazılarınıda martılar ne yazıkki kapıyor, işte böyle sevgili ağabeyim Conta kaptan ile gene güzel bir mercan avı gerçekleştirdik, ne kadar güzel denizde olmak, balık avlamak ve dostlarınla beraber sevincini mutluluğunu paylaşmak, bundan daha güzel bir şey varmıdır, bu şekilde bir yaşam için tanrıya çok teşekkür ederim, aynı zamanda
emkliliğimi Sivrice'de geçirmekle çok doğru bir karar vermişim.
Sivrice'nin denizini, balıklarını, doğasını, insanlarını çok seviyorum.
Her şey gönlünüzce olsun, sevgiler, hoşçakalın. Smile

[Resim: 15rmhdg.jpg]

[Resim: 2aenz84.jpg]

[Resim: 9as8dx.jpg]

[Resim: rr5c40.jpg]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,493 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 7 1,628 16-09-2013, 10:50
Son Yorum: ANTALYALI07
  Çaparide Uskumru, Kolyoz, avlarım, yöntemlerim, uygulamalarım. Torik Orhanbaba 46 6,685 06-12-2012, 14:41
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Barakuda Avlarım, Kullandığım Rapalalar ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 48 9,209 04-12-2012, 13:28
  Sinarit Avlarım, kullandığım yemlerim ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 38 7,616 27-11-2012, 09:58
  Hem kıyı hem Tekne ile olan avlarım sessizkuşçu 24 3,383 15-11-2012, 23:31
Son Yorum: sessizkuşçu
  16.09.2012 Aliağa-Yediveren Avlağında,Mercan Geçidi Sargoz35 21 3,996 25-09-2012, 11:22
Son Yorum: cranium
  Altaylı Ercan Çeker MERCAN ALTAYLI 70 6,523 27-04-2012, 20:29
Son Yorum: ALTAYLI
  ALANYADA Lekeli Mercan Avım. rauf 18 3,306 09-04-2012, 19:57
Son Yorum: ALTAYLI
  27/11/2011 Albatros-gr Bir sepet mercan Albatros-gr 48 7,933 01-12-2011, 22:36
Son Yorum: Albatros-gr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi