Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kıyıda oturarak 1000 metre açıklara sırtı çekmek(teknesiz)
yasal olarak amatör balıkçılara uygunmudur
Bul
arifa yazdı:yasal olarak amatör balıkçılara uygunmudur

Aro öncelikle kişisel bilgilerini doğru düzgün olarak yazarsan (jkjlklk) diye bi meslek henüz duymadım ve yaş bilgini eklersen daha seviyeli bir sohbetimiz olacaktır.

İğne sayısı olarak bir problem yoktur, harici yanlış bulmuş iseniz yazarsanız seviniriz!
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Bu uçurtma tekniği eski yerli kabileri kullanıyor zargana benzeri bir balık için örümcek ağlarını bir sopaya doluncaya kadar doluyor ve çıkartıp misineye bağlıyor ucurtma benzeri bir yapıyla kısa mesafelerde avlanıyorlar daha modern bir kuçuk ucurtmayla rusya ve norveç te kullanılan uçurtma tekniği sadece uçurtma 3.mt beden ve arkasında 5 iğne ile denize salınıyor kurşun yok yemin batmasını yemlerin ağırlığıyla sağlıyorlar ben canlı şahit oldum buyuk balık yakalıyorlar ama ruzgarın net estiği koylarda uygulanmaya müsait bir yöntem denemelerim oldu palamut vs. ama ruzgar değişimleri çok mümkün kılmıyor bu tekniği.
Yakalamaktan daha güzel olan varsa yaşamasına izin vermektir.Alkis
Bul
admin bence 6 iğneyi geçemiyoruz diye anımsıyorum.teadoor kardeş uçurtma tekniğinde rüzgar muhakkak şart ama rüzgara bağımlı olmadan da oltamızı 1000m ye bıraktıracak elektrik motorlu kontiki/torpedo (youtube den arattırın lütfen link veremiyorum) diye adlandırılan aletler var .bunlarla çok rahat bi şekilde oltamızı 1000m kıyıdan uzaklara gönderebiliyoruz .
merak ettiğim bu sistemde avlanmanın yasal olarak sakıncası varmıdır.tşk.
Bul
arif denizlerde çapari kullanımında iğne sınırı yoktur,bunun değişmesi sınır konulması gerektiğini düşünüyorum,özellikle lüfer ve palamut çaparilerine mutlaka sınır getirilmelidir.şu anda öaparide sınır yok istersen 50 iğneli çapari atabilirsin.
Bul
ayrıca admin kardeş mesleğimi ben doğru düzgün olarak düzelttim.kişisel bilgilerimi internet ortamında vermek çokta hoş olmayacaktır ama madem merak ettin 41 yaşındayım ziraat mühendisiyim evli ve 3 çocuk babasıyım ..... yeterlimi . bu arada sizde mesleğinizin DOĞRU DÜZGÜN açılımını yazarsanız daha iyi anlıyabiliriz
Bul
levrekçi ,konuyu açan arkadaşın yaptığı sistemde iğne sayısında yasal olarak sınırlama yok mu .konuyu araştırma amacım (link veremiyorum ama youtube den kontiki torpedo diyebakarsanız)....... bu sistemi yaptım yüzdürme denemelerim güzel sadece misinaya iğneleri baglayıp göndermem kaldı o yüzden iğne sayısını merak ediyorum
Bul
arifa yazdı:ayrıca admin kardeş mesleğimi ben doğru düzgün olarak düzelttim.kişisel bilgilerimi internet ortamında vermek çokta hoş olmayacaktır ama madem merak ettin 41 yaşındayım ziraat mühendisiyim evli ve 3 çocuk babasıyım ..... yeterlimi . bu arada sizde mesleğinizin DOĞRU DÜZGÜN açılımını yazarsanız daha iyi anlıyabiliriz

arif admin dediğin kişi sen ben gibi bir ismi olan kişidir adı serkandır sana gayet beyefendi şekilde isim bilgini girmeni rica etmiş doğrusunu yazın böyle isim olmaz demiş bunda kızacak söylenecek bir durum yok,ayrıca kişisel bilgilerini vermek istemiyorsan hakan yazabilirsin hasan yazabilirsin bu senin insiyatifindedir.biz aile gibi olduk herşeye kırılır darılır durumlarımız yok sende buna uyum sağlarsan ailemizin iyi bir üyesi daha olmuş olur.lütfen yazmadan önce biraz daha düşünerek yazarsan kimse kimseye kırılmadan ve anlayarak yazacaktır.yaşım 41 demişsin ama panelinde yanlış girmişsin adını yanlış girmişsin.eğer bir çekincen varsa değişik isimler girebilirsin.kolay gelsin.
Bul
arifa yazdı:levrekçi ,konuyu açan arkadaşın yaptığı sistemde iğne sayısında yasal olarak sınırlama yok mu .konuyu araştırma amacım (link veremiyorum ama youtube den kontiki torpedo diyebakarsanız)....... bu sistemi yaptım yüzdürme denemelerim güzel sadece misinaya iğneleri baglayıp göndermem kaldı o yüzden iğne sayısını merak ediyorum

tebliğe göre çapari olarak görünen bu sistemde iğne sınırlaması yok.ama bu takımı parakete şeklinde atıp bırakırsan o zaman yasağa girer.
sistem yasak değil ama etik olarak kullanılmaması gerekir.vicdan meselesi yani.Gulumse
Bul
bu arada serkan mali müşavirdir mesleğinin kısaltmasını yazmış bilgin olsun diye açıklayayım dedim.kolay gelsin.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kamışla sırtı H.A.R.U.N 26 5,180 27-09-2007, 20:14
Son Yorum: ozoca51

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi