Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
diğer forumlar hakkında
Uzun_ahmet yazdı:Bu konuya çeşitli beyanlarda bulunan yöneticilere sesleniyorum,
Ben bir tatlısu avcısıyım ve koca bir sezonu 5 kg ve üstü trofe tutmak için amatörce olta sallıyorum ve böylesi tutacağım bir trofeyide bana kimse niye geri salmıyorsun diyemez.
Nedeninede gelince 2/2 tebliğe görede yaptığım avcılık yasaldır.
Benim esas dikkatinizi çekmek istediğim konu şu yönde olmalı baştan denizlerimizde trol ve baraj ve göletlerimizde kaçak yollarla ağ atarak avlananlarla ilgili ortak bir çalışmaya girmeniz olacaktır.
Zaten bunu başarabilirseniz benim tutacağım trofe miktarı artacağından otomatikman yakaladığım balığın fazlalığını zaten geri bırakmaya yönelik olacaktır.

Siz işin küçüğüyle uğraşırken büyük vurgunları görmezden geliyorsunuz, lütfen konuyu bu yönüyle ele alarak ortak noktayı bulmaya çalışmanızı arzu ediyorum.

Eğer kırıcı bir üslup kullandı isem şimdiden özür dilerim.
Saygılarımla...
Kullandığın üslupta sorun yok Ahmet fikirlerini güzelce açıklamışsın, tüm arkadaşlardan fikir beyan etmelerini istiyoruz zaten.
Yalnız bu birleşmenin amacı yanlış anlaşılmasın tabiki yasalara ve vicdanımıza aykırı avcılığa karşı güç birliği yapılacak, elimizden geldiğince insanlara sürdürülebilir balıkçılık prensipleri aşılanacak ; sen tabiki özlemle beklediğin trofeyi salmayacaksın senin hakkın bu. Dost forumdan Kamil beyin satırlarını dikkatle incelersen : Diyor ki 2/2 nolu tebliğde örneğin bir avcıya günlük 5 kg. istavrit tanındı diye hergün 5 kg. balığı avlayana karşıyım,bir amatör kendi ihtiyacı kadar avlanmalı hergün 5 kg. istavrit yenmez.Aynı şekilde günde 1 adet trofe hakkı tanınmış diye hergün 15-20 kg.lık aynalı avlanmaz.
Ama yasalara aykırı avcılığa karşı gerekenlerin yapılması-yaptırılması için çaba gösterilmesi fikrine hepimiz katılıyoruz zaten..
Aynen senin de belirttiğin gibi bunda başarılı bir nebze başarılı olunursa popülasyon doğal olarak artacağından gelecekte sen de ihtiyacından fazlasını salacaksın eminim.Mücadele sadece yasa dışı avcılık ile değil su canlılarının doğal yaşam ortamını katleden kirlilikle de yapılmalı..
Bul
arkadaşlar bana özel mesajla,email ile,telefon ile birçok arkadaşımız,dostumuz,değerli abimiz ulaşıp rahatsızlıklarını belirtiyorlar,
sitelerin birleşeceği gibi bir durum oluşmuş gibi görünüyor,
sitelerin birleşmesi gibi bir durum söz konusu değildir sadece amatörbalıkçılıkla ilgili sorunların konuşulması ve ortak hareket edilmesi oluşumudur ve deneme sürecidir.
bu deneme sürecinde bu oluşumdaki forumlardan rahatsız olan farklı anlam hisseden,kendine ters olan durumlarda zaten iptal edilecektir.
ayrıca daha öncede dediğim gibi diğer tüm forumlarda olan tartışma,kavga mesajları bizim siteye asla bulaşmayacaktır bunun için şahsım ve yönetim adına söz verebilirim.
Bul
Uzun_ahmet yazdı:Teşekkür ederim şekerim, naçizane fikrimi beyan ettim.Seerf

ben fikrinden değil kalbinden bahsettim şekerim.Gulumse
Bul
Sevgili Ahmet , sevgili arkadaşlar , herşeyden önce ülkemizde kavram karmaşası olan bu amatör ve sportif balıkçılık nedir olayını açıklıga kavuşturmak lazım , kim sportif avlanır kim amatördür..

TEBLİĞDE ;

MADDE 3 – (1) Genel tanımlar
a) Amatör balıkçı: Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişiyi,
b) Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,
c) Amatör balık avı yarışması: Amatör balıkçılar arasında, amatör balıkçılığı özendirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen ve bu Tebliğde anılan kurallara uygun olarak ödüllü ya da ödülsüz olarak yapılan balık avlama yarışmasını,

olarak geçer acaba yabancı ülkelerde böylemidir,

Benim şahsi düşüncem şudur ,

- Amatör balıkçı , boş zamanını degerlendirmek amacı ile gerçekleştirdiği bir eylemdir balık tutmak , iddiası olmaz , trofe beklemez, ummaz, oltasını atar balık gelirse kısmetinedir..inatçı olmaz, amacı su kenarında olmaktır , üstad veya usta olma çabası gütmez, etik kavram ve kurallar çerçevesinde tutugu balıgı gönül rahatlıgı ile yer ..

- Sportif balıkçı , tutugu balıgı yemez, amacı trofedir ,zaman zaman yarışmalara gider , hayati tehlike almadan dayanma gücünü zorlar, tutgu balıgı salar , hedefleri vardır onun için ugraşır.. maddi gücünü zorlayabilir , vs ama tut bırakçıdır..

Şekil şart ne olursa olsun her iki haldede Ustad-usta olmaz, bu sucul alemde her kimse, her türlü balık konusunda tecrübeli değildir..her türlü avcılıgı yaptım diyemez, Ustad kelimeside anlam itibari ile başka bir şeydir Smile usta dersek belki ama bilinen bir gerçek vardır her ustanın bilmediği başka şeyler de olabilir ..

bu benim düşüncem ve yabancı kaynakların bazılarında bu şekildedir..

bu nedenle Oltacılık kavramı insanlar arasında farklı düşünülmekte..Gulumse

kolay gelsin
Bul
LeVrEkCi yazdı:arkadaşlar bana özel mesajla,email ile,telefon ile birçok arkadaşımız,dostumuz,değerli abimiz ulaşıp rahatsızlıklarını belirtiyorlar,
sitelerin birleşeceği gibi bir durum oluşmuş gibi görünüyor,
sitelerin birleşmesi gibi bir durum söz konusu değildir sadece amatörbalıkçılıkla ilgili sorunların konuşulması ve ortak hareket edilmesi oluşumudur ve deneme sürecidir.
bu deneme sürecinde bu oluşumdaki forumlardan rahatsız olan farklı anlam hisseden,kendine ters olan durumlarda zaten iptal edilecektir.
ayrıca daha öncede dediğim gibi diğer tüm forumlarda olan tartışma,kavga mesajları bizim siteye asla bulaşmayacaktır bunun için şahsım ve yönetim adına söz verebilirim.

ondan hiç kuşkumuz yok zaten nihatcım.Gulumse
Bul
Mufi yazdı:Sevgili Ahmet , sevgili arkadaşlar , herşeyden önce ülkemizde kavram karmaşası olan bu amatör ve sportif balıkçılık nedir olayını açıklıga kavuşturmak lazım , kim sportif avlanır kim amatördür..

TEBLİĞDE ;

MADDE 3 – (1) Genel tanımlar
a) Amatör balıkçı: Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişiyi,
b) Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,
c) Amatör balık avı yarışması: Amatör balıkçılar arasında, amatör balıkçılığı özendirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen ve bu Tebliğde anılan kurallara uygun olarak ödüllü ya da ödülsüz olarak yapılan balık avlama yarışmasını,

olarak geçer acaba yabancı ülkelerde böylemidir,

Benim şahsi düşüncem şudur ,

- Amatör balıkçı , boş zamanını degerlendirmek amacı ile gerçekleştirdiği bir eylemdir balık tutmak , iddiası olmaz , trofe beklemez, ummaz, oltasını atar balık gelirse kısmetinedir..inatçı olmaz, amacı su kenarında olmaktır , üstad veya usta olma çabası gütmez, etik kavram ve kurallar çerçevesinde tutugu balıgı gönül rahatlıgı ile yer ..

- Sportif balıkçı , tutugu balıgı yemez, amacı trofedir ,zaman zaman yarışmalara gider , hayati tehlike almadan dayanma gücünü zorlar, tutgu balıgı salar , hedefleri vardır onun için ugraşır.. maddi gücünü zorlayabilir , vs ama tut bırakçıdır..

Şekil şart ne olursa olsun her iki haldede Ustad-usta olmaz, bu sucul alemde her kimse, her türlü balık konusunda tecrübeli değildir..her türlü avcılıgı yaptım diyemez, Ustad kelimeside anlam itibari ile başka bir şeydir Smile usta dersek belki ama bilinen bir gerçek vardır her ustanın bilmediği başka şeyler de olabilir ..

bu benim düşüncem ve yabancı kaynakların bazılarında bu şekildedir..

bu nedenle Oltacılık kavramı insanlar arasında farklı düşünülmekte..Gulumse

kolay gelsin

AlkisAlkis
teşekkürler muvaffak abi.
müsadenle yazılı olmayan ama türkiyedeki üçüncü tanımı ekleyim abi.
amatör / profesyonel balıkçı: balığı amatör yöntemlerle tutar veya tutturur ben amatörüm der.ama amaç hep daha büyük daha fazladır.eleştirdiğin zamanda beni kıskanıyorsun,git trolle-ağla uğraş.onlar çok büyük zarar veriyor gibi klaşe cevap her zaman hazırdır.fırsatını bulduğu gibi balığı satar.sen nasıl amatörsün satıyorsun dendiği zamanda o kadar yol gittim,benzin harcadım,pahalı olta aldım vs.vs onların parasını çıkartmam gerekiyor der.( çok sıkışırsa sarı kağıdım var benim der.)
birde farklı bir grubu vardır.onlar nadide balık meralarına küçük çaplı turlar düzenler.nadir balıklar için güzel paralar kaldırır.
ama tabi bazı balıklarında resmini çekerek büyük usta/üstad olur.
sponsorluk ve üye reytingleri tavana sıçrar.

kimse üstüne alınmasın.türkiye gerçeğinin ne yazık ki bir kısmı bu.
Bul
kamil bunları herkes biliyor zaten bu nedenle cevap hakkı doğan insanlar şimdi cevap yazacaklardır ama avuçlarını yalarlar Gulumse
bunları hep duyduk gördük bildik zamanında görüştük tartıştık.sıkışınca gel bi yemek yiyelim diyen çay kahve içelim diyenler oldu Siyirdim
sonuç olarak bu tarz insanlara biz taviz vermedik cevap bile vermelerine izin vermeyeceğiz.
bülent abinin dediği gibi palyaçolar var ama burada huzur bozmaya güçleri yetmiyor Seerf
kısaca bu madde bizde yok..
Bul
LeVrEkCi yazdı:kamil bunları herkes biliyor zaten bu nedenle cevap hakkı doğan insanlar şimdi cevap yazacaklardır ama avuçlarını yalarlar Gulumse
bunları hep duyduk gördük bildik zamanında görüştük tartıştık.sıkışınca gel bi yemek yiyelim diyen çay kahve içelim diyenler oldu Siyirdim
sonuç olarak bu tarz insanlara biz taviz vermedik cevap bile vermelerine izin vermeyeceğiz.
bülent abinin dediği gibi palyaçolar var ama burada huzur bozmaya güçleri yetmiyor Seerf
kısaca bu madde bizde yok..

biliyorum nihat abi.
birde şunu açıklığa kavuşturalım.hiçbir forumun diğeriyle birleştiği filan yok.her forumun kendine özgü kuralları ve arkadaş sohbetleri,davranışları devam ediyor.
hiçkimsenin diğer forum üstünde baskı kurup,istediklerini yaptırma gibi bir niyetide yok.ama amaç ortaksa,zararlı hertür haşereye karşı beraber hareket etmek gerekiyor.
sakınca görüldüğü an,forum sahipleri sistemi durdurup eski haline döner.paniklemeye ve panikletmeye hiç gerek yok.
hiçbir faydası olmasa bile her üyenin her forumdan (30 sanıyordum. 50 adet forumdan bahsediliyor.Hi) haberi olur.belki gerçek dostlarını ve huzuru bulur.

kaç gündür dostça kaynaşıp duruyoruz.henüz hiçbir terslik görmedim.
şahsen ben normal üye gibi burada olmaktan zevk almaya başladım.sanırım direk zank diye yazınca sizlere biraz ters geliyor.oda benim kusurum olsun.
burası gayet hoş ve güzel bir forum.Gulumse
Bul
kengin yazdı:biliyorum nihat abi.
birde şunu açıklığa kavuşturalım.hiçbir forumun diğeriyle birleştiği filan yok.her forumun kendine özgü kuralları ve arkadaş sohbetleri,davranışları devam ediyor.
hiçkimsenin diğer forum üstünde baskı kurup,istediklerini yaptırma gibi bir niyetide yok.ama amaç ortaksa,zararlı hertür haşereye karşı beraber hareket etmek gerekiyor.
sakınca görüldüğü an,forum sahipleri sistemi durdurup eski haline döner.paniklemeye ve panikletmeye hiç gerek yok.
hiçbir faydası olmasa bile her üyenin her forumdan (30 sanıyordum. 50 adet forumdan bahsediliyor.Hi) haberi olur.belki gerçek dostlarını ve huzuru bulur.

kaç gündür dostça kaynaşıp duruyoruz.henüz hiçbir terslik görmedim.
şahsen ben normal üye gibi burada olmaktan zevk almaya başladım.sanırım direk zank diye yazınca sizlere biraz ters geliyor.oda benim kusurum olsun.
burası gayet hoş ve güzel bir forum.Gulumse
yok ters gelme durumu yok sadece palyaçolar heveslenmesin diye yazdım GulumseSeerf
Bul
kengin yazdı:AlkisAlkis
teşekkürler muvaffak abi.
müsadenle yazılı olmayan ama türkiyedeki üçüncü tanımı ekleyim abi.
amatör / profesyonel balıkçı: balığı amatör yöntemlerle tutar veya tutturur ben amatörüm der.ama amaç hep daha büyük daha fazladır.eleştirdiğin zamanda beni kıskanıyorsun,git trolle-ağla uğraş.onlar çok büyük zarar veriyor gibi klaşe cevap her zaman hazırdır.fırsatını bulduğu gibi balığı satar.sen nasıl amatörsün satıyorsun dendiği zamanda o kadar yol gittim,benzin harcadım,pahalı olta aldım vs.vs onların parasını çıkartmam gerekiyor der.( çok sıkışırsa sarı kağıdım var benim der.)
birde farklı bir grubu vardır.onlar nadide balık meralarına küçük çaplı turlar düzenler.nadir balıklar için güzel paralar kaldırır.
ama tabi bazı balıklarında resmini çekerek büyük usta/üstad olur.
sponsorluk ve üye reytingleri tavana sıçrar.

kimse üstüne alınmasın.türkiye gerçeğinin ne yazık ki bir kısmı bu.

Bu üçüncü tanımı eklediğine göre sende bunlardan birisisinki benide yanına çekmeye çalışır durumlar içerisindesin,
Öncelikle yazdığım mesajı başka taraflara sürükleme, bana ben trolcülerle ağcılarla uğraşamam de ne demek istediğini anlayayım yok klişe lafmış falan bu kelimeler bir yöneticinin ağzına yakışacak cümleler olmamalı sizi daha dikkatli olmaya davet ediyorum..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  server ödemeleri hakkında. LeVrEkCi 30 2,978 07-10-2016, 16:42
Son Yorum: LeVrEkCi
  logo çalışmaları ve seçimleri hakkında LeVrEkCi 7 1,712 17-04-2012, 10:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  yeni uygulama hakkında LeVrEkCi 67 6,206 14-04-2012, 09:43
Son Yorum: örümcekadam
  ***yoklama konuları hakkında*** LeVrEkCi 0 881 11-04-2012, 12:45
Son Yorum: LeVrEkCi
  Önemli Turanköy Hakkında HAŞİM77 33 5,729 13-02-2012, 17:18
Son Yorum: HAŞİM77