Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Hafta başı dedik şantiyeleri kontrol etmeye çıktım,saat 10 gibi bir telefon yemekci Murat kardeş arıyor,abi bügün planın ne diye,hiç bana böyle soru sorulurmu,anında jeton düştü,Bügün bizim balık gönümüz geliyormusun ,hiç hayır denilirmi,Asartepe ile Dikilitaş arasında gidip gelmelerden sonra Asartepe de Karar kılındı,Saat 12 gibi Eryaman kavşağından yoya çıkıldı,yollarda millet piknik halinde,Yol inşaatları bitmiş kaymak gibi yol olmuş.Tabiki ikinci kısmıda var.Neyse bizler Asartepe ye geldik,Of köylü gölün kıyısına kadar her tarafı tarla için sürmiş,kamp kuracak yer bile kalmamış.Akşam saat sekize kadar oradaydık,Allahtan arkadaş yemekci olduğundan nevaleyi getirmiş mangalda hallettik.Etrafıma bakındım benim saydığım 45 kadar turna,malesef en büyüğü 3-4 kadar 30-35 cm civarında,diğerleri bir karış,millet turna tuttum zannediyor.Kafayı at,kuyruğu at geriye ne kaldıki.üstüne üstlük birde hava kararınca yerli halkın gece ağ atması da işin cabası,Ondan sonrada bizler neden balık yok diye dövünüp dururuz.Bu kadar bilinçsiz av ben hayatımda görmedim.Benim kanaatim kara avında olduğu gibi balık avınıda kursa tabi tutup sertefikalı vede balık avı teskeresi ile yapılması derim.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
güzel seyahat olmuş mehmet abi de balık varmı tuttunuzmu balık ondan haber ver .
sizde arıcanız jandarmayı haber verceniz yasak av yapanları abi.saygılar
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 899
Konuları: 26
erden abime katılıyorum öyle durumda jandarmaya bir alo adamlar anında atlıyorlar valla sıkıyorsa bide tutsun o amcam avuç içi kadar turnaları cezayı yedikten sonra
Yorumları: 527
Konuları: 7
mehmet abi ne diyeyim üzelmekten başka malesef zihniyet kötü
karşılaştıgımız olaylar amatör balıkcılık ve doga sporlarıyla alakasını kaybediyor
bedeva gibi hep bana hep bana doymak bilmiyen silkülerlen alakası olmayan bir zihniyet

paylaşım icin teşekkürler
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
mehmet abi güzel gün geçirmişsiniz anlaşılan turna yok ..aynen buralarda öyle daha siftah yapamadık nasip diilmiş köylülere bana kalsa yapacak bişi yok jandarmada hiç bi şey demio

keşke gölün fotolarınıda çekip koysaydın merak ettim nası biryer
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 4,028
Konuları: 157
işte ondan sonra balıkkurudu diyoruz. hayvan üreye üreye bu tür avcılara yetişemiyor. çocuklarımız, torunlarımız bizlerin gördüğü balığı bu gidişle biraz zor görür. Eğitim versen ne olur. insanın içinden gelmesi gerekli.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Nezaman son bulacak bu gibi olaylar anlamak mümkün değil başını at kuyruğu at geriye birşey kalmıyor siz bunu söylerken o turnayı tutan amacı ne sadece bukadar yol geldim tutmuş olayımda ne olursa olsun mantığımı.Herhalde öyle buradan öyle görünüyor
Biz bunlar için ne yapabiliriz bu konuda projeler üretmemiz gerekiyor fikir üretmemiz gerekiyor projelere kaynak bulmamız gerekiyor gurup gurup bu insanların bire bir ayağına gidip resmen yalvarmak görsel sunum yapmak bilinçlendirmek gerekiyor
Başka aklıma birşey gelmiyor
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Mehmet abi en azından bir değişiklik olmuş turna olmasada temiz hava almışsınız, köylüler bunu hep yapıyor dur diyen yok nolcak bunun sonu bilmem...
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
gezinti yapmışsın mehmet abi en azından balık olmasada. harun abi tektek gidilse bile bu zihniyetlrin kafasına ne kadar yerleştirebilirsinki. benmde aklma geln böyle işler yapanların trafikteki gibi ceza puanı vericeksin tekneleri bağlıcaksın yani ağır yaptırımlar getirmek gerek bence.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
maalesef bu tür haberlerle her zaman karşılaşıyoruz.daha dün bizim mahallede yine aynı adam sazan satıyordu.20-30-40 cm lik sazanlar.arabayla yanından geçiyordum.almış sazanı eline temizliyordu.müşterisi de az buz değil yani.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]