Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kapalı Kafa Zıpkında İp Kesmeya Son
Aytekin kardeşimin sorusuna cevap olarak bu icadımı belirtmek isteği duydumSmile

gayet basit 1-2 modifiye ile işi halledebiliyorum, kapalı kafa zıpkını açık kafaya çevirerekSmile

Uygulanışına gelince; küçük bir demir testeresi veya kıl testere yardımıyla kapalı kafayı gövdeye sıfır olacak şekilde kesip, ince bir zımpara ile çapağını alıyorsunuz. kesme işi zor gibi gözüksede umduğunuzdan çok daha kolay. daha sonra galvanizli veya paslanmaz çelik bir teli "u" biçimde kıvırıp uçlarının geldiği yeri, telin kalınlığına göre kapalı kafanın kestiğiniz yerinde uygun yerlere açacağınız deliklere japonlayıp takıyorsunuz. yalnız işte burada ince ayar gerekiyor, eğer açık kafa bir zıpkında misinanın geçtiği konumu inceleyip teli ona göre yerleştirirseniz "ki oradaki konum çok önemli" mükemmel sonuç alırsınız. daha sonra ters "u" şeklinde kafaya batan teli, galvanizini zedelememeye özen göstererek hafif kıvıra bilirseniz misinanın kaymasınıda önlemiş olursunuz, burada da telin galvanizinin zedelenmemesine azami dikkat gerekiyor, yoksa zedelenen tel paslanır bir halta yaramaz.

eğer daha ayrıntı isteyen olursa daha ayrıntılı bilgi ve foto verebilirim. rastgele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
Bul
Zıpkıncı arkadaşlar hadi buyrun..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
muhakkak iyi bişeydir ama en anlamadım hiç bir şeyRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:muhakkak iyi bişeydir ama en anlamadım hiç bir şeyRose

vallah da iyi bişey billaha da iyi bişeySmile ama deneyip denememekte serbestsiniz, teklif var ısrar yokSmile
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
Bul
serdar abi buna ne gerek varki kalın misina bağlı zaten zıpkınlarda arada bir değiştirmek daha kolay.bu şekilde orjinal zıpkın bozulduğu zaman daha başka olumsuz sonuçlar doğabilir diye aklımdan geçiyor.
Bul
serdar abi bilgiler süper,kafayı keske fikri süper ama ben resimlere bakarken başka bir şey geldi aklıma..kafa kesilip çemberi takmadan başka bir şekilde şişi sabitleyeceğim inşallah olur bakalım..resimler çok faydalı oldu valla ellerine sağlık abi...paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
ben anlamadım ama aytekin anlamış...zaten o anladı ise olay tamamdır heheheheh
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı
Bul
hehehe nasıl yani Smilesen gel bu taraflara da zıpkınla bir dolaştırıyim ben seni sende anlarsın,denizin içini bir gör,keşfet..ondan sonra eskişehiri bırakıp burda zıpkıncı olursun Smile
Bul
ANTALYALI07 yazdı:hehehe nasıl yani Smilesen gel bu taraflara da zıpkınla bir dolaştırıyim ben seni sende anlarsın,denizin içini bir gör,keşfet..ondan sonra eskişehiri bırakıp burda zıpkıncı olursun Smile

aytekin ben daha yüzmeyi öğrenemedim sen beni deniz altında gezdirmeye kalkıon...ben bi dalarsam kimse çıkaramaz valla heheheheh
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı
Bul
serdar abi resime dikkatli baktım ve yapmaya çalıştığım aklıma gelen şeyle senin zaten yapmış olduğun aynı ..şimdi gördüm.şişin takılma ihtimali yok...tamamdır abi aynen deneyeceğim,saygılar,tekrar teşekkürler..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kafa kamerası bucalıfikret 19 3,064 12-01-2015, 11:49
Son Yorum: bucalıfikret

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi