Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AĞ VE KAÇAK AVCILIĞA SAVAŞ
LÜTFEN okuyun...

Merhabalar
Bu konuda çok hassas olduğumdan cevap yazabilmek adına üye oldum.

Balık neslini ve neslin kalitesini devam ettirmek istiyorsak birinci şart denizlerimizi temiz tutmak. İkincisi denetleme; bunu yaparken tutanı degil satanı denetleyeceksin. Pazarlanamayan ürün yakalanmaz. Yani her balık tutanın basına denetleyici koymanıza gerek yok.

Diğer bir paragrafta da şunu vurgulamak isterim 500 kişinin eline 10 lu çapari verseniz 5 000 kanca yapar 2 dakikada bir atıp cekebilseler ve her kanca dolu gelse dakikada 2 500 balık eder. Bir kraça 50 gr gelse 125 kg eder. 24 saat boyunca olta sallasalar 180 ton eder. Bu rakam limitler en üstten hesaplanarak elde ediliyor ve ne kadar yüksek diyosanız yanılıyorsunuz. Gırgırlar hamsi zamanı 200 ton yakalayamadıkları GÜN az yakaladık diyolar. Attıkları her torbalama ağda bir sürüyü tamamen tekneye alıyorlar.

Özetlemek gerekirse olta/zıpkın balıkcısı hiç bir balıgın neslini tüketemez. Savaşacaksak satıcılardan başlamalıyız. Nasılmı, limitler altında balık gördüğünüzde belediyeye şurada lmitler altında balık satılıyor diye YAZILI şikayette bulunun. Bir tepki vermezlerse bir dilekceyle onceki dilekcenize cevap isteyin.

Bunlar belki daha once yazıldı çizildi söylendi, bumuydu soyleyecegin diyenleriniz olabilir onlardan özür dilerim.
Ama yazmak istediğim 3 konu daha var. Onlarla da kafanızı şişirip ondan sonra susacağım Smile
Bul
Hoşgeldin izzet ( taby ),

Sen biyolog olduğunu beyan etmişşin,,,

neden üç konu daha yazıp susacaksınki,,, ?

lütfen bilgilerini klavyenin ahengine bırak ki bizlerde bilmediğimiz husuları öğrenelim,,,

buralara kadar gelmişşin,,

paylaşmışşın,,,

teşekkür,,,

Ben de sana bir konuda katılıyorum,,,

tutandan ziyade, satanlar ile ilgili yaptırımlar daha farklı olmalı,,,

konu açılmışken bir teknik ayrıntı daha

giresun'da nasıl bilmem ama,,,

istanbul valiliğine verilen dilekçeler kesinlikle takip edilmekte ve sonuçlandırılmakta,,,

ilgili birime yaptırımları daha etkin,,,

ben her zaman bu yolu tercih ediyorum,,,

tekrar hoşgeldin,,,
izzet bet hoş geldin hoş bir yere geldin niyazi bey haklı Rose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
izzet kardeşim bunun hesabını yapan merci yok sen kaçlı çapari saldın bunuda soran yok sen hamsiden bahsediyon karadenizde
,,,ben yalovada marmarada bi gün balık tutuyom haberi limanda bol balık var oluyo benim meramı ağlar çeviriyo güvenlik geliyo motorda bi çay bi neskafe içiyo rast gele diyo
benim balığım nerde o zman üç konu yazma devam et birlik olalım dirlik olalım bu denizler bizim çocuğumuza torunumuza da bi şeyler bırakalım.kaçma öyle kardeşim aramıza hoş geldin sefalar getirdin senin gibi arkadaşlarada ihtiyacımız var
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Bende sizin gibi çok sinirlendim fakat yapacak bir şey yok.Bizim insanımızın temeli zayıf benim babam göstermemiş söylememiş buna benzer noksanlıklar.Duyarlılığına teşekkürler
Bul
izzet bey bencede 3 konuyla kalmayın buyurun devam edin kurallarımıza uygun herşeyi tartışabiliriz yorumlayabiliriz zaten amacımız burada balık ve balıkçılık konuşmak ağ ve kaçak avcılıkla savaşmak adına bizler elimizden geleni burada paylaşıyor gerekli yerlere yazılar yazıp takibini yapmaya çalışıyoruz gerisi artık yapmayanların sorunu diyoruz ne yazıkki elimizden gelenle yetiniyoruz.
duyarlılıgınız için teşekkürler sizin aramızda herdaim olmanızı isteriz saygılar.
Bul
izzzet bey yorumunuza tamamen katılıyor ve katılımlarınızın devamlı olmasını diliyorum
Bul
paylaşımınız icin teşekkürler,cok haklısınız bu konularda cok duyarlı olmalıyız ki bilnclenelim ve cevremizdekileri de blinclendirelim,yaksaklar da bence deişiklikler yapılması lazım ,tutulmaması lazım ki satılmasın,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul
Selam arkadaşlar bu konu yu açan mahir benim uzun süredir siteye giriş yapmadığım dan dolayı giriş bilgilerimi unutmuştum yeniden üye olmak zorunda kaldım tabi üye ismim avcı01 olarak değişti.konuya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim
Bul
evet arkadaşlar birlik olalım ama nasıl fikri olan yazsın lütfen bu ağlar,hayaletmidir nedir bilmiyorum rahatlıkla satılmasın öncelikle satandan başlayalım bu malzemeleri satan dükkan sahipleri bilsin ki kendi ayaklarına sıkıyorlar ileride birtane malzeme satamayacaklar neden çünkü balık ve onu avcısı kalmayacak.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi