Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kraça Yemlikdir, Yemeklik Değil !!!
Arkadaşlar, bugünlerde muazzam bir kraça katliamına şahit olmaktayım. Bilmem katılırmısınız ama, bütün kıyılarla kilolarca kraça katliamı yapılmaktadır. Arkadaşlar eğer kraçaları yem yapmakta kullanıyorsak eyvallah çok fazla bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Ama daha fazlasını tutup kovaları 3-5 kilo kraça ile doldurursak 2-3 sene sonra onu da bulamaz, sadece forum sitelerindeki av maceraları ile yetinmek zorunda kalırız. Sizlerden ricam lütfen yemlik ihtiyacımızı karşılamak amacıyla tutalım, başka tutmayalım. Yarın büyüsün ve iri istavrit olsun bakın ozaman hem tutması hemde yemesi daha zevkli olacaktır.Bazen okuyorum kraça maceralarını, adam yazmış; 800 tane kraça tuttum diye, şahsen ben 1 tane çinekop tutsam 800 kraçaya değer diye düşünmekteyim.Herzaman tekne ile avlananları eleştiririz buradan, yok trolmuş, yok ağlarla katliam yapıyorlarmış diye, fakat busefer kıyı avcıları suçlu. Çünkü ben hiç tekne ile kraça avlayana rastlamadım şimdiye kadar, tezgahlardada pek fazla görmedim açıkcası. Şimdi şöyle bir hesap yapalım. Sadece hafta sonu boğazda kıyı avcılığı yapan 2-3 bin kişi vardır. Bunların hepsi ortalama 2 kg kraça tutsa. 6.000 kg (6 ton ) balık eder. 1 ayda 24 ton kraça. Bu basit bir hesap, belki daha fazla belki biraz daha az. Ama bu bir gerçek, amatör ruha sığmayan kıyı balıkçılığı sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz yavaş yavaş. Bana katılırsınız veya katılmazsınız, umarım çok fazla kraça tutarken bu yazıyı hatırlayıpda ava bir son veren çıkarsa içimizden o bile yeter. Kalın sağlıcakla. Bol avlar ( ama kraça değil ) .
Bul
...............
Bul
Söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Gerçekten bizim balık tuttuğumuz yerde şu ana kıraçadan başka bir şey yok. Onun için pazarları balığa çıkmıyorum. Şu an kıraça o kadar aşırı derecede her yerde tutulamıyor. Tüm sahillerde var. Buna ıssız sahillerde dahil. Yani her yeri düşündüğümüz zaman aşırı derecede avlanmıyor.belli başlı bir kaç noktadan av veriyor. Yani 15-20 tutanda var 2-3 kilo tutanda var hiç tutulmayan yerlerde var.Hiç tutulmayan yerler çok fazla. Bana göre en büyük sorun gırgır motorları ne varsa alyorlar.Çocukken kıraça çok tutardık zevkli gelirdi ama Şu an ne tutması zevkli ne de yemesi. Çinekopa yem olarak tutulmasında sorun zaten yok.
Bul
mrs303 yazdı:Arkadaşlar, bugünlerde muazzam bir kraça katliamına şahit olmaktayım. Bilmem katılırmısınız ama, bütün kıyılarla kilolarca kraça katliamı yapılmaktadır. Arkadaşlar eğer kraçaları yem yapmakta kullanıyorsak eyvallah çok fazla bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Ama daha fazlasını tutup kovaları 3-5 kilo kraça ile doldurursak 2-3 sene sonra onu da bulamaz, sadece forum sitelerindeki av maceraları ile yetinmek zorunda kalırız. Sizlerden ricam lütfen yemlik ihtiyacımızı karşılamak amacıyla tutalım, başka tutmayalım. Yarın büyüsün ve iri istavrit olsun bakın ozaman hem tutması hemde yemesi daha zevkli olacaktır.Bazen okuyorum kraça maceralarını, adam yazmış; 800 tane kraça tuttum diye, şahsen ben 1 tane çinekop tutsam 800 kraçaya değer diye düşünmekteyim.Herzaman tekne ile avlananları eleştiririz buradan, yok trolmuş, yok ağlarla katliam yapıyorlarmış diye, fakat busefer kıyı avcıları suçlu. Çünkü ben hiç tekne ile kraça avlayana rastlamadım şimdiye kadar, tezgahlardada pek fazla görmedim açıkcası. Şimdi şöyle bir hesap yapalım. Sadece hafta sonu boğazda kıyı avcılığı yapan 2-3 bin kişi vardır. Bunların hepsi ortalama 2 kg kraça tutsa. 6.000 kg (6 ton ) balık eder. 1 ayda 24 ton kraça. Bu basit bir hesap, belki daha fazla belki biraz daha az. Ama bu bir gerçek, amatör ruha sığmayan kıyı balıkçılığı sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz yavaş yavaş. Bana katılırsınız veya katılmazsınız, umarım çok fazla kraça tutarken bu yazıyı hatırlayıpda ava bir son veren çıkarsa içimizden o bile yeter. Kalın sağlıcakla. Bol avlar ( ama kraça değil ) .

Bu yanlızca boğazdakı hesabın ya diyer taraflarını yazsan hesaplasak neler cıkar bilinmez arkadaşlar..........
Bul
bence hesaba kitaba gerek yok en makul olanı yemlik haricinde tutmayacaksın o kadar.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balıkçının sıkıntısı metre değil mazotmuş nihatkr 8 2,055 06-09-2012, 19:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Balıkçılar Palamuttan Umutlu Değil LeVrEkCi 17 2,629 23-08-2007, 22:24
Son Yorum: aahmet
  Türk Denizcisi Artık Sahipsiz Değil AFALA 2 2,210 25-04-2007, 21:43
Son Yorum: eşref sürek
  Çaça ve kraça ksedes 4 2,243 13-05-2006, 23:05
Son Yorum: AFALA

Hızlı Menü: