Selam
Bugün öğlen arkadaşımla beraber boğazda lüferi deniyelim dedik ve baltalimanına gittik. Önce karidesle izmarite attık. İzmarit açıkta ve kıyıda oldukça boldu. istavrit hiç yoktu.hava kararına kadar 1 kg izmarit alıp canlı olarak livarda sakladık. Akşamda havanın kararmasıyla lüfere atmaya başladık. gece 22.30 a kadar dokunan olmadı. Bizde evin yolunu tuttuk. İlk defa lüferi denedik ama kısmet değilmiş. artık 1 hafta sonra tekrar deneriz. zaten lüfer busene oldukça seyrek. resimleri yarın ekleyeceğim.
takım: 0.22-0.16 11 no iğne
75 gr. kurşun
hava bulutlu, deniz çalkantılı ve akıntı yok.
Boğazda lüfer yok kavakdan s.burnuna kadar baktım kimse yok hızlı hareket ediyor balık şu deniz soğusada biraz yavaşlasa
İzmaritlerle tavalık çıkmış yinede
birol baltalimanında seneler önce çok izmarit tutardım,geçen oradan geçerken yine izmarit tutanları gördüm aklım orada kaldı ilk balık yeek istediğimde buraya gelir izmarit tutarım dedim hanımada,nasıl balıklar büyükmü yoksa ufaklıklarmı var?
bereketli olsun afiyet olsun rastgele
LeVrEkCi yazdı:birol baltalimanında seneler önce çok izmarit tutardım,geçen oradan geçerken yine izmarit tutanları gördüm aklım orada kaldı ilk balık yeek istediğimde buraya gelir izmarit tutarım dedim hanımada,nasıl balıklar büyükmü yoksa ufaklıklarmı var?
bereketli olsun afiyet olsun rastgele
Nihat benimde baltalimanı eskiden zevkle izmarit yakaladığım yerdir. önümden koca koca pabuç izmaritleri gelirdi. şuanda izmarit oldukça bol. fakat önünden kancur , ilerden büyükleri geliyor. atar atmaz vuruyor. güzel zevk veriyor. eski günleri anımsadım dün. güzel oldu.
ilk fırsatta orada izmarit tutmaya gidiyorum bu sene tava izmarit çok yedim lezzetli oluyor kolestrole iyi gelmesede hanıma 2 yiyorum diyorum arada pişirirken götürüyorum