Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MERCANIM geldi.
Benim emektarın sabotajcısı bulundu Ateşleme bobinionun yüzünden denizdende avdanda soğumuştum ama yinede emin değildim zira arkadaşım cumhurla beraber 4 defa söküp tamirciye götürmüştüm motoru.Baktım hava müsait derin su takımlarını gözden gecirip 6-11-2008 sabah saat6:00 da motorun ipine asıldım rııııırrrr oh be taktım vitese yarım yol hedef lekeli mercan merası.yolada sırtıyıda saldım bu sefer kan palamutundan 4 adet olsun zaten hedef o değil yem yaparım en azından dedim
[Resim: palamutkanxr6.png]
45 dakika sonra kerterizdeyim deniz tahta gibi cok hafif poyraz var görüş acık nem yok
[Resim: q7zt5.jpg]
Takım suya salındı derinlik 450 metre 650 gıram kurşun 5 dakikayı buldu diplemesi 5 köstekli bir takın bir vuruş tasmalama bir vuruş daha yine tasma biraz bekledikten sonra cıkrığı sarmaya başladık evet hatırı sayılır bir ağırlık 5 dakka sürdü tekneye getirmek işte üc adet lekeli mercan veya diğer ismiyle Mandagöz mercanlar.
[Resim: 18235870eu1.png]
Av iyi gidiyor motor ben istemessem stop etmiyor harika.
[Resim: grnt003ph5.jpg]
Balıklar iri her biri 300gr veya biraz daha fazla olabilir saat 11 gibi balık kesti birde sıcak bastıki tenteyide cıkarmıştık ava son verip limanın yolunu tuttum İşte hasılat 4 kilo kadar var.Parmağa bakmayın aslında parmak kücük balık büyük
[Resim: yenijl1.png]
[Resim: w598.png]
Dururmuyum cuma günü 7-11-2008 sabahı tekrar cıktım yine aynı saat aynı yer ama bu sefer balıklar biraz kücük el kadar ama adet fazla toplamda 4kg da cuma günü aldım.ya cumartesi alışmış kudurmuştan beter derlerya aynı hesap 3.800 gr da cumartesi aldım ama bu sefer 14:00 a kadar oltayı salladık resimlerini cekmeye unuttum kafaya az biraz güneş gecmiş neden bu olsa gerek. av günleri böyle arka arkaya olunca bende toplamda konu acıyım dedim..
[Resim: ynpu6.png]
Şu corbalık lipsosuda ekleyimde buda bana kapak olsun.
[Resim: lipsosud6.png]
rauf abi balığıda tekneyide denizide özlediğin anlatımından belli olmuş denizden uzak kalmak zor abi motora sevindim elimiz ayagımız denizde onlar.balıklara bayıldım yalnız bereketli olsun rastgele.
zevkle okudum ve resimlere baktım emeğine sağlık AlkisSeerfGulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:rauf abi balığıda tekneyide denizide özlediğin anlatımından belli olmuş denizden uzak kalmak zor abi motora sevindim elimiz ayagımız denizde onlar.balıklara bayıldım yalnız bereketli olsun rastgele.
zevkle okudum ve resimlere baktım emeğine sağlık AlkisSeerfGulumse
Nihatcım teşekkürler denizden ayrı kalmam yalnız motor arızası değildi bide tekne orta kata su almaya başlamıştı oda ayrı hikaye hic bir şekilde bir yerlere vurduğumu hatırlamıyordum ama su alıyordu bir haftada 20 litreye yakın su boşaltıyordum tabi sonunda cekip cıkarıp eve götürdük ve arızayı bulduk bunun hikayesinide tekne bölümünde ayrıca resşimleriyle anlatıcam inanılıcak gibi bir şey değil ama oda benim başıma geldi.tabi bu arızalar esnasında kuzu balığı ve lambuka sezonu cekip gittiSnifsinfsağlık malık olsun ne yapalım kader utansınSmile
rauf abi raporlarını özlemişis eline sağlık afiyet olsun rast gele.
Bul
bucalıfikret yazdı:rauf abi raporlarını özlemişis eline sağlık afiyet olsun rast gele.
Sağ ol fikret bazan aynı balık avlarını iceren konuları bilerek yazmıyorum bu konu uzunca zamandır ilk defa cıktığım icin yazıyorum .aslında benim konularımda arkadaşlara teknik olarak bişiler verebilmek icin hazırlanmış olmalı verdiğim ara bu yüzden selamlar.
tebrikler rauf abi.afiyetle.yine döktürmüşsün
Bul
Rauf Abi tebrikler , sessiz ve derinden alıyorsun mercanları Alkis Afiyet şeker olsun Seerf Senin çıkrığı göremedim , özletme abi kendini Wink Saygılar...
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
rauf abi rastgeleAlkis tebrik ederim71
Bul
ozoca51 yazdı:tebrikler rauf abi.afiyetle.yine döktürmüşsün
Eyvallah Özgür sağ ol neler yapıyosun.
rauf abi hem sizi hemde raporlarınızı özlemişim .hoş geldin sayın abim..450 mt de balık avı yanlış anlama tatlısu avcısı olarak aklım almıyor..gözümle mutlaka görmem lazım anlamam için.. hemde vuruş almak mesafe o kadar uzakki vuruşları hissetmek eminimki değişik bir haz.
ilk resimdeki kan palamudu demişsin emin ol abi ilk defa duydum kan palamudu.. lipsos ise ilk defa gördüm çok tatlı renkleri var senin raporla birlikte deniz balıkçılığında ne kadar bilgisiz olduğumu tekrar anladım ...motor ve kayıkta tamir olduğuna göre raporlarınızı daha sık görürürüz inşallah tebrikler rauf abiAlkisAlkisRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  03 Kasım 2013 '' 90 +3 '' Alyanaklar Uzatmalarda Geldi. Sargoz35 12 2,180 05-12-2013, 00:10
Son Yorum: bucalıfikret
  Geldi bahar ayları,gevşer gönül yayları... ishak BALLICA 37 6,453 10-03-2013, 12:38
Son Yorum: ishak BALLICA
  Torik geldi. 3 Kasım 2012 Torik Orhanbaba 36 6,096 09-11-2012, 08:34
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Deniz anayla aram düzeldi Mırmırlar geldi Cihan Deniz 51 4,614 16-06-2012, 13:24
Son Yorum: Cihan Deniz
  Aklıma korkunç bi cin fikir geldi. SinekOltasi 35 6,076 11-09-2011, 04:48
Son Yorum: bucalı
  Boğaz Resimleri Yeni Geldi. ufuktan26 23 5,249 13-12-2010, 12:12
Son Yorum: LeVrEkCi
  20-03-2010 Levrekçi Yalova ya Geldi. doktor 29 4,758 25-03-2010, 18:03
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  tavalıklar geldi bucalıfikret 26 4,107 19-07-2009, 08:27
Son Yorum: yycolak
  sonunda bahar bizim buralarada geldi baris_tutuk 14 2,721 04-05-2009, 10:34
Son Yorum: b.kral
  kalkan beklerken bu arkadaş geldi BALIK and OZAN 4 2,724 11-09-2006, 15:53