Yakın zamanda sık sık çıkmış olduğumuz palamut avlarımız oldukça başarılı ve verimli geçmiştir.Sürüler denizde seyrek olsa da düzenli arandığı ve planlı gezildiği takdirde çaparileri doldurmak mümkün olmuştur.Benim asıl vurgulamak istediğim ise palamutların renkleridir.
Bu işi yapan arkadaşlarımın hepsinin bileceği gibi palamutlar denizden alındıktan hemen sonra muhteşem fosforlu ve gözalıcı renkte görünmektedir.Hava sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 5-10 dakika sonra bu renkler yokolmakta ve balıklar o tezgahlarda gördüğümüz rengi almaktadırlar.
Ben bu renkleri birazda olsa yakaladığımı düşünerek arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
İşte livardaki palamutlar...Sudan çıkalı daha 30 saniye olmuş....
LeVrEkCi yazdı:ahmet bey tekirdagdanmı tuttunuz balıkları gerçekten renkleride harika avda harika.bereketli olsun rastgele
Nihat Bey...
Balıklar Karadenizin Kırklareli bölgesi balığıdır.Geçtiğimiz ay içinde çapari ile 7-42 metre arası derinlikte olan bölgelerde tekne ile gezinilerek tutulmuşlardır.
Rengi çok güzel yakalamışsınız,bunuda öğrenmiş olduk buna benzer renk değişimi kalamardada oluyor paylaşım için teşekkürler.Palamut avınızda bereketli geçmiş Ahmet bey,afiyet olsun.
ahmet abi çok güzel kareler renkler cidden harika biz hep tezgahtakileri bildiğimiz için bana rengini sorsalar gri falan derdim herhalde güzel av yapmışsınız tebrikler
orhanekmekci yazdı:Rengi çok güzel yakalamışsınız,bunuda öğrenmiş olduk buna benzer renk değişimi kalamardada oluyor paylaşım için teşekkürler.Palamut avınızda bereketli geçmiş Ahmet bey,afiyet olsun.
Orhan Bey...
İlginize teşekkürler.Bu sene her yıl olduğundan çok daha bereketli bir sezon yaşadık ve hala yaşıyoruz.Çok fazla çinakop ve tekir var.Zargana bolluğunu zaten gördük...
Tam olarak anlayamadım ama kalamar da olan renk değişimi dediğiniz ahtapottaki ile aynı ise o çok farklı bir olay.Onlar her istedikleri zaman her istediği rengi oluşturabiliyor.Eğer yanlış anladımsa özür dilerim.Benim bilgim yok kalamar konusunda...
Ahmet Abi çok enteresan bir ayrıntı vermişsiniz , teşekkürler
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
İlginize teşekkürler.Bu sene her yıl olduğundan çok daha bereketli bir sezon yaşadık ve hala yaşıyoruz.Çok fazla çinakop ve tekir var.Zargana bolluğunu zaten gördük...
Tam olarak anlayamadım ama kalamar da olan renk değişimi dediğiniz ahtapottaki ile aynı ise o çok farklı bir olay.Onlar her istedikleri zaman her istediği rengi oluşturabiliyor.Eğer yanlış anladımsa özür dilerim.Benim bilgim yok kalamar konusunda...
Sevgiler...
Kalamardaki renk değişimi ahtapotla benzerlik taşıyor,yalnız öldükten sonrada üst derideki renk pikmentleri işlevine devam ediyor,kalamarda ikinci bir renk değiştiren bölümü karnının üst bölgesinde küçük bir çıkıntı var kalamar ölünceye kadar orada oluşan renkler çok ilginç foto makinamda makro çekim olmadığından görüntülemek çok zor.Saygılarımla,rasgele.