Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sazan yakalamada en verimli yöntem
arkadaşlar ben sazana gittiğimde sazanın en klasik yemini yani mısır kullanıyorum.mısırı kaynatıp (irileşip üstündeki zar çatlayana kadar)içine de vanilya poşetlerini aktarıyorum(tercihe kalmış)aralarından iğneye takacak olduğum irice mısırları alıp üstlerindeki kabuğu soyuyorum(yoksa suda mısır bekledikce sarı rngini kaybedecek ve kararacaktır)sonra bu mısırlardan 2 yada 3er adet birbirlerine dikkat çekmeyecek ince bir dikiş ipiyle bağlıyorum.maksat mısırların bir arada daha fazla dikkat çekmesi.sonra bu mısırları bağladığım iple iğneye bağlıyor yada iğneye takıştırıyorum ama iğnenin1-2 yada 3 cm altına gelecek şekilde.maksat balık mısırı ağzına aldığında ağzına ilk etapta iğnenin dokunmaması.böylece balık vakumlayarak mısırı yuttuğunda iğneyi de mısırın peşinden otomatikman yutmuş olacaktır.sistem bu.
gezer kurşun tek iğne.en önemli unsurlardan biri daha:yemlemek.eğer kıyıdan yemleme sapanıyla yada elle falan yemleme yapacaksak(yani elimizdeki mısırları oltayı atacağımız yere serpiştireceksek)mısırların düştüğü uzaklığa iğneyi düşürmek.eğer bot varsa botla suya girer,daha uzağı yemleyebiliriz.bu durumda oltalarımızı daha uzağa göndereceğiz.
sopaların avansını açacağız.ve ses yapmadan bekleyeceğiz.her yarım-1 yada 1buçuk saatte bir balığı doyurmayacak ve sadece oraya çekecek kadar yemleme yapacağız.ve her zaman tetikte bekleyeceğiz
oltaya balık takıldığında da kepçeye sokup balığı dışarıya öyle alacağız.evet bu işi bu kadar Smile
Bul
Paylaşımın için teşekkürler
Bul
abi saol bilgilendirdiğin icin
Bul
teşekkürler iyi taktik
Bul
...........
Bul
paylaşım için teşekkürler. bende sazan için vanilyalı, yumurtalı ve renklendiricili hamur kullanıyorum randımanlı oluyor.
Bul
sağol sazan herşeye atılır.Hiç bilmediğim halde ilk gidişimde 12-13 yaşlarındaydım dip oltasına düştü.Hemen abime bağırdım.İpi birşey çekiyor diye oda çek dışarı dedi.Çektim ilk balığım sazan olmuştu,ardına bir tane daha yakaladım.Hoşuma gitti balık yakalamak devamlı büyüklerimle gitmeye başlamıştım.Somun ekmeğin içini yem olarak kullanırdık.
Bul
bilgiler için teşekkürler. sazan balığı yakalamak oldukca zevkli oluyor şamadıralı olta ile yakalamak en güzeli benim için. sazanlar bulundukları göl,baraj,ırmak gibi sularda bulundukları bölgeler göre yem ayırımı yapabiliyor. sizin mısırları kaynatıp vanilya torbasında bekletmenizde oldukca geçerli olacağını düşünüyorum.verdiğiniz bilgiler için sağolun ilk fırsatta deniyeceğim.selamlar rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  salihli demirköprü barajı sazan avı biber10 31 10,396 30-06-2008, 13:31
Son Yorum: biber10
  aynalı sazan yeri söylermisiniz?? maceratorr 3 1,799 17-08-2007, 10:48
Son Yorum: maceratorr
  sazan avı yasin 5 1,971 03-08-2007, 11:25
Son Yorum: yasin
  arkadaşlar ömerli barajı civarı sazan avıyla ilgili ekselans3458 4 2,537 28-04-2007, 12:39
Son Yorum: Marjan
  sazan oltası ahmedow 8 3,705 20-03-2007, 20:04
Son Yorum: zinpiri

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi