Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PİYRAM
bizim yörede böyle bişi icat etmiş işte iki metreye iki metre bir kuyu kazıyorsun içine bol odun atıp odunları yakılmaya hazır bir halde bırakıp kuyunu üst tarafında uzunca bir demir demirde iki adet çengel .çengeldede yukarıdan aşşağıya bakan derisi yüzülüp içi temizlenmiş bir koyun ateş yakılıpda kuyunun üstü kapatılıyor ve 45 dakika ila 1 saat arası kuyunun içinde ateş yavaş yavaş yanıyor sonrasında kuyunu ağzı açılıp koyunu bir güzelce parçalamadan kuyudan çıkarıyorsun bir tepsiye parçalayıp misafirlere ikram ediyorsun of of çocukluğumdan beri yiyemedim gitti:0521: tadı hala damağımda bir fırsat bulsamda ağız tadıyla şöyle bir yesem8995
Bul
OOOOOOO! Benim bildiğim onun adı kuyu kebabı,harika olur.Cahit Üzeri kapatılıp,etrafı çamur sıvanır.Yani bir anlamda düdüklü tencere misali onun için 1 bilemedim 1buçuk saat pişmesi yeter.Ama hadi için rahat olsun sen 2 saat pişir ama dikkat et yakma.
Bul
kokusu buralara kadar geldi teşekkürler kamil abi
Bul
Cahit,benim dedem konyalıdır ama ben pek konya yemek kültürünü bilmem. Benim anlattığım şekil edirnede yapılıyor,bi de çanakkalede arazi şefiyken arazide yapmışlardı.keçi pişirmişlerdi kuyuda.Demek isimler yöre olarak değişiklik gösteriyor.Bu yaz gideriz kamile,alırız bi koyun o pişirsin biz yiyelim,Yanında da 70 likler.ooooooooooohhh. Smile
Bul
eline sağlık  kamil abi. çok güzel tarif ettin yemiş kadar oldum Smile
Bul
Ustam tarifin iyi toplanmak lazım bir araya yapıp yemek lazım kızılırmağın kenarında iyi gider.
Bul
birgün balığa gittiğimizde yapsanda yesek adamım. hemde tadı damağında kalmıştı ya telafi etmiş olursun.
Bul
8989 Abicim nedir bu böyle ya bakın görüyormusunuz neler neler var ülkemizin dört bir yanında ne yemekler icat ediliyor Kamil abi teşekkür ederim bu güzel tarif için şu an azımın su akmak üzere 8989
Bul
aslında her yöre değişik bir ad vermiş ama aynı yemek bu benim çocukluğumdan kaldığı için yapılışı çok garibime gitmişti ilk gördüğümde bir sürü ismi var bu piyramın bunu ortaya çıkartmış olduk bu sayede bir ara bayram ilan etsekde bir günü bir araya gelsek o zaman bu piyram ne yenirdi işte adınıda amatör balıkcı.net bayramı koyardık adınıda bakın balıkcı bayramı bile yaptık sadece günü ve ayı kaldı geriye onuda ortak bir gün yapalım artık aramızda
Bul
Evet.Adı bayrammı olur,seyranmı olur bilmeme ama,bu yaz bir gün yapalım.En uygun yerde herhalde Ankara,tam merkez Gece bin sabah ordasın,ye iç ,gece bin otobüse dön.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi