Yorumları: 14
Konuları: 4
Ben balıkçılığa merak saralı bir ay kadar oluyor. Yani kış başlamıştı. Bir kez sazan için göle gittim, ama soğukta pek yemlenmezmiş dediler. Nitekim avcumuzu yaladık. Bunları şunun için anlattım: Acaba alabalık da kışın soğuk havalarda avlanmaz mı? Yoksa bu balık için mevsim farketmez mi? Farketmezse bölge (Kelkit) itibariyle kaşık mı daha uygundur, dip oltası mı, yoksa şamandıralı mı? Bi bilen kardeşim yardımcı olursa sevinirim. Yeni hevesya, havaların ısınmasını beklemek istemiyorum, sabırsızlanıyorum. Valla kaşık atıyım diye düşük atarlı bi kamışla ufak bi makine bile aldım.
Bu arada bunu balıklar bölümüne mi yazmalıydım bilemedim. Önce dere alası alt forumunu açtım ama sadece balık tanıtılmış, üzerine muhabbet edilmemiş. hani teknik de bilmediğimden buraya yazdım.
teşekkürler
Yorumları: 845
Konuları: 15
arkadaşım gittğin akarsuyun suyun kıyısındaki taşların altında akrebe benzer böcekler olur ismini bilen arkadaşlar vardır o böceğe daha çok geldiğini biliyorum birde tüy kullanabilirsin. alabalık soğuk suyu ve sessiz yerleri çok sever
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
valla sayin arkadaslarim benim tv tecrubelerimden dayanarak burada adamlar ozel kamislari var bu bocege benziyen tuylerle atip cekiyorlar suyun icinden adamlar misineyi ogle cekiyorlar ki suyun uzerinde gercek bocek gibi gozukuyor saygilarimla
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Bu yönteme sinek oltacılığı deniyo. Makina yerine makara kullanılıyo. Misina ele kement gibi dolanıp kamışın ağırlığı kullanılarak ileri atılıyor. Ağırlık kullanılmıyor. Ucunda da sineğe benzer bir tüylü iğne var.O zor bir iş yeni başlayanlara uygun değil. Ama alabalığa özel rapala yapıyorlar benim bildiğim. Birde soğuk ve sessiz suları sever , arkadaşın dediği gibi.
Suyun akışkan olması da lazım. Bildiğim durgun suda pek yakalanmıyor.
Yorumları: 111
Konuları: 6
kaantin yazdı:Ben balıkçılığa merak saralı bir ay kadar oluyor. Yani kış başlamıştı. Bir kez sazan için göle gittim, ama soğukta pek yemlenmezmiş dediler. Nitekim avcumuzu yaladık. Bunları şunun için anlattım: Acaba alabalık da kışın soğuk havalarda avlanmaz mı? Yoksa bu balık için mevsim farketmez mi? Farketmezse bölge (Kelkit) itibariyle kaşık mı daha uygundur, dip oltası mı, yoksa şamandıralı mı? Bi bilen kardeşim yardımcı olursa sevinirim. Yeni hevesya, havaların ısınmasını beklemek istemiyorum, sabırsızlanıyorum. Valla kaşık atıyım diye düşük atarlı bi kamışla ufak bi makine bile aldım.
Bu arada bunu balıklar bölümüne mi yazmalıydım bilemedim. Önce dere alası alt forumunu açtım ama sadece balık tanıtılmış, üzerine muhabbet edilmemiş. hani teknik de bilmediğimden buraya yazdım.
teşekkürler
kaantin Degerli Arkadasim
Alabalik konusunu biraz ac,yani baligi tutacagin yer nasil bir yer,göletmi ,akarsumu,nasil bir yer ?
Yazarsan seve seve yardimci olurum,zira bu konu benim ihtisas alanima giriyor.
Genelde yukarda Arkadaslarda yazmislar Alabalik soguk suyu sever,fakat ona göre avlanma teknigi vardir.
Mesela su soguklugu 16 ° nin altina indiginde alabaligi su üzeri bir avlanma sekli ile avlayamazsin zira balik asagiya gider yani orta suda gezinir,eger suda bulanik bir su ise avlanma iyi olmaz.
Su sicakligi 10 ° nin altina indiginde ise Alabalik tamamen tabana iner yani sazan gibi tabanda gezer,onun icinde ayri bir yöntem vardir.
Yani senin anliyacagin kisin da Alabalik avi yapilir.
Görüsmek üzere...
Adanali
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
bahri ozmen yazdı:valla sayin arkadaslarim benim tv tecrubelerimden dayanarak burada adamlar ozel kamislari var bu bocege benziyen tuylerle atip cekiyorlar suyun icinden adamlar misineyi ogle cekiyorlar ki suyun uzerinde gercek bocek gibi gozukuyor saygilarimla
Bahrinin bahsettiği FLY yemler.Çok özel kamışlar ile çok özel bir atış tekniği gerektiren bir tatlısu av şekli.Fakat kesinlikle çok özel bir ustalık gerektiriyor,o konuda özellikle çalışılmayı gerektiren bir yöntem.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
kaantin arkadaşım,dostlarımızın bahsettiği fly fishing takımları ustalığı zaman gerektiren malzemeler,ayrıca fiyat olarakta biraz pahalı ve sadece tatlısuda kullanabileceğin bir takım olduğunu biliyorum.......bence sen av meranda alabalık olduğunu biliyorsan çok sessiz olman gerekiyor...ihtiyaç duyduğun malzemeler;
asso 0,16 double strengh misina.
mustad 515 n serisi 6 yada 7 no iğne....
yem olarakta denizde ve tatlısuda yaşayan bizim buralarda yanıç dediğimiz karidesin küçüğü...
kurşunsuz olarak yanıçlı takımı eğer akıntı varsa akıntıya doğru bırakman yeterli olacaktır....
gerisi sana kalmış,sessiz bir av yaptığın sürece balık alabilirsin........
tabi bu konuda deneyimli ustalarımızın biligilerinide almayı unutma....
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
ben ec sen ibrahim abiye sor o sana anlatsın
Yorumları: 14
Konuları: 4
Bilgiler için teşekkürler. Adanalı Asaf abi konuyu biraz aç demiş. Ben Kelkit'te (Yeşilırmağın bir kolu) avlanmayı düşünüyorum. Sert akışlı, berrak bi ırmak. Ayrıca fly avcıığı konusunda da bişeyler okumuştum da, o iş bana biraz bol gelir, daha normal olta atmayı bilmiyorum. İlerde inşaallah. Hepinize saygılar, selamlar
Yorumları: 7
Konuları: 0
nisan ayında yedi göllere gittim 0 numara mepsle 3 tane alabalık yakaladım saygılar