Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İlk Rapala Deneyimim Yarın!!!
Hep doğal yem ve çapariye avlanan biri olarak. Sitede rapalacılığa karşı bir sempati duymaya başladım. Yarın inşallah Eminönü Karaköy civarlarında deneme yapacağım. İlk olarak yozuri crystal minnow ile atışlar yapacağım. Bir şey rastgelirse rapor veririm. Deneyimli abilerden kıyıdan atış için tavsiyeler bekliyorum. Kaç gram kurşun takıyım. Kurşunu rapaladan ne kadar uzağa gibi bilgiler istiyorum... Teşekkürler rastgele...

Aşağıdakine benziyor.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ilk denemense yozuriyle deneme bence yazık pahalı sonucta alışana kadar ucuz bi rapala denemende fayda var kursundan ne kadar uzaga takacagın konusunda ozan en iyi yardımcı olur rastgele kolay gelsin
Bul
Çımariva yazdı:Hep doğal yem ve çapariye avlanan biri olarak. Sitede rapalacılığa karşı bir sempati duymaya başladım. Yarın inşallah Eminönü Karaköy civarlarında deneme yapacağım. İlk olarak yozuri crystal minnow ile atışlar yapacağım. Bir şey rastgelirse rapor veririm. Deneyimli abilerden kıyıdan atış için tavsiyeler bekliyorum. Kaç gram kurşun takıyım. Kurşunu rapaladan ne kadar uzağa gibi bilgiler istiyorum... Teşekkürler rastgele...

Aşağıdakine benziyor.

Ben kurşunu (rapalada veya kaşıkta) 1,5-2 kulaç kadar sonraya takarım,kıstırma kurşun kullanırım.Ağirliği inmek istediğinsderinliğe göre ayarlarsın.Ben burda 20 gr kullanıyorum.
Bul
dostum sana rapalla denemende başarılar diliyorum.
bende ibrahim abi gibi 1-1,5 kulaç sonrasına takarım kıyıdan atacaksam 20-30gr kurşun sandaldan kıyıya doğru atacaksam 10-20gr kurşun kullanırım ama atacağın derinliğe görede kurşun ağırlığı farkeder.
Bul
rapala palamut için ilk önce princess m/F) kulllan daha fazla iş yapar sanırım.

sevgiler
arkadaşım sana kolay gelsin,ilk rapala avında başarılar dilerim.....sonuçlardan haberlerini bekliyorum.....
Bul
Degerli Arkadaslarim

Yazilanlardan anladigim kadari ile rapala ile yapilan avlanmada,rapaladan sonra kursun takilma olayi var ?
Bu konuya biraz aciklik getirseniz cok iyi olacak.
Zira rapala ile avlanmanin rapalanin cinsine ve uc kismina monte edilmis kasigin sekline göre degisiyor (benim bildigim)
Rapala :
- Su yüzeyine yakin gelen
- Orta suda gezeliyerek gelen
- Derin suda gezeliyerek gelen
diye gruplara ayriliyor.

Simdi benim anliyamadigim bu kursun niye takiliyor ?
-Rapalayi daha ileriye atmak icinmi ?
-Rapalayi daha derinden cekmek icinmi?

Bilgi dagarcigimizi genisletelim.

Görüsmek üzere...
Adanali
Bul
sevgili arkadaşım bu rapala hafif yani atmaya atamazsın,çekmeye çekemezsin kurşun takmazsan.tabi 30 gr ağırlığında falan kurşunsuz atılanı da var ama.kurşun balıktan önde gelir.1 buçuk 2 kulaç kadar ve rapalanın batmasına yarar.sonra senin çekiş hızına ve kurşunun ağırlığına göre rapalayı belli bir seviyede suyun içinde yüzen balık misali çekiyor olursun.şimdi anladınmı?bu arada şayet oltandaki misinan kalınsa 50lik kurşun kullanabilirsin de.dilersen sıyırtma kullan.sana kalmış..
Bul
kardeş rapala genelde tekneden sürterek bir avlanma tekniği dir zaman zaman kıyıdanda kullanılır fakat zamanlamanı iyhi yapamaz isen risklidir.(dibe taktırma) bir b ilenle ilk denemeni yapmanı tavsiye ederim.
Bul
Bugün denemeyi yaptım. Rapala yemedi... Dibe takma diye bir sorun zaten olmaz çünkü 12 senedir aynı yerlerde avlanıyorum. Dibin şekli falan gözümün önüne geliyo Smile Sonra çapariye döndüm iri istavrit, kıraça karışık geldi (1kg kadar). Yaprakta vardı ama seyrekti. İstavritler sürekli hareket halindeydi. Peşinde çinekop olabilir. Çünkü çapari bir doluyo , bir daha ki atışta boş geliyo. Yani ortası yok ya tam doluyo ya da hiç gelmiyo. Herkes bu şekilde avlandı.

Bu sene havalar sıcak deniz sıcaklığı da fazla düşmedi. Balıkta henüz kıyılardan çekilmedi. Normalde bizim oralarda kıyıda aralığa kadar balık kalmaz. Kasım dedin mi bir şey bulmak zor olur. Bugün İstanbul un iki yakası da olduğu gibi kıraçacıların akınına uğradı... Bu sene ki gibi kıraca bolluğu da uzun zamandır olmadı. Hayırdır inşallah...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  rapala tavsiyesi maceratorr 17 2,249 20-10-2015, 01:12
Son Yorum: demdem
  Ilginc rapala Albatros-gr 74 11,403 27-01-2013, 20:40
Son Yorum: Umit KsK
  rapala yardım nesemmelek 15 3,850 29-08-2011, 17:25
Son Yorum: murki
  cam rapala senol_444 28 8,604 06-02-2011, 20:11
Son Yorum: sevimli34
  EL YAPIMI RAPALA Boğaziçi 13 6,357 11-12-2010, 15:11