Yorumları: 1,080
Konuları: 68
fikralari okurken aklima gelen turkiye ye izne geldigimde basima gelen olaydir
her iki senede bir tatile gelirim ilk gelislerimde taksicilerle gecen olaylar yuzunden dikkat ettigim konu olarak giyim kiyafet olarak yurt disindan geldigimi belli etmemeye calisirim
yaklasik 4 sene once tatile gelisimde normal bir kot pantolan kisa kol tisort normal ayakkabi turkiye usulu adam tirasimi olmus olarak havalimanina ayak bastim vize islemlerini bitirerek bir taxi yakalayip gayet iyi anlasarak ota gara gittim tabii buradan otobus aramaya koyuldum memlekete gitmek icin numaralara bakarken arkamdan ingilizce afedersin diye muavinden gelen sesle soka ugradim sanki uzerime bir kaynar su dokmuslerdi omrumun 23 senesini turkiyede gecirmis olarak ingiliz tipimde yok neye ugradigima sasirdim arkami donerek kendisi dahasini beceremeyerek elle nereye gider gibisi hareket yapti bende balikesir dedim kendisi no balikesir deyip karsi tarafi gosterdi tabiiki kendisine giderek benle niye ingilizce konustugunu hele arkamdan beni gormesiyle nasil ingilize benzettigini sordum bana cantamin uzerindeki havalanindan bavula yapistirilan kagitlari gosterip ozur diledi o gun anladimki ne yapsam kacar yolum yok
acaba diyorum kendisine o gun sormasaydim omrumun sonuna kadar kafamda bir soru isareti kalirdi nasil anladi diye
Yorumları: 719
Konuları: 31
cahitusta yazdı:dostum birde tersini düşün :
avustralyada sın ve bir yere gitmek için bir araca biniyorsun.avustralyalı birisi sana türkçe <<afedersiniz>> diyor ve el işareti ile ne tarafa gitmek istediğini soruyor.başka da türkçesi yok sadece <<afedersiniz>>. bu olabilir mi sence.?..
sanmıyorum. eğer kaçırıldıysan ve nerede olduğunu bilmiyorsan ve sadece <<excuesme>> diyebilen birisi seninle ingilizce konuşmaya çalışıyorsa bil ki türkiyedesin.
canım ülkemden başka yerde bu olmaz ,olamaz.
akdenizli girişkenliği,türk cesareti ve yaratıcılık gerektirir.
kanın biraz sıcak akması lazım yani...
sevgiler.
sayin cahit bey izne gelisimde hesabima yatirilan parayi kucuk bir kasabada cekerken turk parasi olarak cekilen paradan komisyon alinmamasi gerektigini buna dair yinede komisyon alinmasi ve genel merkezden ogrenmeme dayanarak bile parayi bana geri odemeye ikaz etmeleri bunun yaninda 50 tane liste yapabilecegim sebebler akdeniz giriskenligi turk cesareti ve yaraticiligini gercekten gosterdi umarim niye belli etmek istemedigimi anlamisinizdir
buradada bir bankaya amerikan dolari almaya gitmistim niye almak istedigimi turkiyeye tatile gittigimi soylemistim ve kendilerine turkiyede banka kartini kullanabilirmiyim diye sormustum bana hic bir sey demeden beni orda bekletip 15 dakka gibi 50 sayfa turkiyedeki bankamatiklerin adreslerini gosteren listeyi elime vermesi beni gercekten cok sasirtmisti aradaki varki siz dusunun ama gercekten turkiye nin bu sefiyeye bir gun ulasacagina gercekten eminim saygilarimla
cahitusta yazdı:dostum ben de yıllarca yurtdışında yaşadım ve aradaki eksik -fazla farkları enaz sizin kadar bilirim.
ben kendi adıma genede; suratıma bakarak kızgınlığını ,sevincini , aşkını,nefretini içinden geldiği gibi belli eden bir TÜRK ü, botox yaptırmış gibi yüzünden ne düşündüğü belli olmayan ve hatta yüzündeki ifade ile kalbindeki lerin arasında kilometreler olan bir avrupalı ya tercih ederim.
ha bu benim fikrimdir saygı duyulmasını da beklemem bir avrupalı gibi fikrime saygı duyulması için sahip olduğum imkanları da seferber etmem ve bir örümcek sabrı ile planlarımı yavaş yavaş hayata geçirmem.bildiğimi olduğu gibi söylerim akdenizli girişkenliğimle.sonuçlarına katlanırım bir TÜRK cesareti ile.diyeceklerimi çok düşünmem yaratıcılığıma olan güvenim ile .
çünki bu saydıklarım beni 40 yıldır,TÜRK halkını da 936 yıldır (since 1071) yanıltmadı.bizleri sendeleten sadece yapay kültürlere olan entegrasyonumuzda yaşandı hemde medeniyetlerimizin hepsinde mevcuttur bu entrikalar.biraz araştırmanı tavsiye ederim. bak neler göreceksin.
şimdi bu entegrasyon karmaşasının uyum yasaları devresini seyrediyor ve filim arasında da avrupalı nın en iyi yaptığı entrika marka frigo ları yiyoruz.
devamlı yumruk yiyen bir boksörün hata yüzdesi artar.bazı aksaklıklar tabii ki olacak ama bunları bu ülkede 15 gün yaşayıp eleştirmek bence abesle iştigal.
gel bir 6 ay burada yaşa ,asgari ücret al yada çocuğunu dahi okutamayan bir birokratla yer değiştir.sonra daire ye gidip görevini layıkı ile yap.tam öğrendim derken filim değişiyor.senin heyecanını anlıyorum ama demir i eritip su ile karıştıramazsın.ayrı şeyleri aynı platformda değerlendirmemeni tavsiye ederim.
gene kendi adıma yazıyorum : ben halimden,tarihimden,akdenizliliğimden,cesaretimden,yaratıcılığımdan ve ülkemden memnunum.ve dünyanın yarısını gezdiğim halde TÜRKİYE de yaşamaktan şeref duyuyorum hemde aksaklıklarına rağmen.
sevgiler
sayin cahit abim tabiiki bende turk olduguma ceraretime ve yaraticiligima memnunum bu konumuzun bunlarla bir alakasi olmadigi konusundayim biz sadece fikir tartismasi ve yapilan hatalari ve degerlendirme yapiyoruz sizide boyle algilamanizi isterim konunun icine girirsek cok uzucak en iyisi burada birakalim butun saygilarimla
Yorumları: 200
Konuları: 24
Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısındaki taşı
çıkarmak için ayağını silkeleyen kişiyi elektrik çarptığını
sanan bir başkasının akımdan kurtarmak amacıyla kafasına kürekle vurup öldürmesi.(rize-tunca köyü)
Midesine sinek kaçan bir kişinin sineği öldürmek için odaya sıkar gibi ağzına sheltox isimli ilacı sıkması ve sinekten
beter ölümü.(istanbul-sultanbeyli)
aynı işyerinde biri gündüz biri gece vardiyasında çalışan baba-oğulun motorsikletle eve giderken sert bir virajda karşılaşıp birbirlerine selam vermek isterken çarpışarak
ölmeleri.(konya)
Nüfus sayımı nedeniyle kendisinden başka kimsenin bulunmadığı yolda (üstelik de otoban) sayım görevlisinin bariyerlere çarparak ölümü(tem otoyolu-gebze)
Bir vatandaşın yatağındaki tahtakurusunu öldürmek için yaptığı ilaçlamadan sonra uykuya dakınca tahatakurularıyla
birlikte zehirlenmesi.(bodrum-yalıkavak)
Arkadaşlarıyla iddiaya tutuşup kafasıyla mermer bloku kırmaya çalışan medyatik karatecinin mermer yerine kafasını
kırarak beyin travması sonucu ölmesi.(Istanbul-esenler)
işte yurdum insanı