kasap100 yazdı:Faruk abi aşağıdaki kutucuktaki sahtenizi hangi balık avında kullanıyorsunuz?Tekneden mi, kıyıdan at-çek ile mi?
Abi nereden gordun onu...
bir gun Ayhan ile karakoydeki dukkanlardan malzeme aliyoruz...dukkanci bize <<birde bundan alin,acaip levrek tutuyor,suda gelirken,islik caliyor ve baligi cagriyor>>dedi..bizde birer tane aldik..ya bizim burada baliklar isliktan anlamiyor,ya biz balikciliktan anlamiyoruz...aldik iste,bulunsun ,eksik kalmayalimbiri bir sey soylemesin,sazan gibi atiliyoruz
Albatros-gr yazdı:Abi nereden gordun onu...
bir gun Ayhan ile karakoydeki dukkanlardan malzeme aliyoruz...dukkanci bize <<birde bundan alin,acaip levrek tutuyor,suda gelirken,islik caliyor ve baligi cagriyor>>dedi..bizde birer tane aldik..ya bizim burada baliklar isliktan anlamiyor,ya biz balikciliktan anlamiyoruz...aldik iste,bulunsun ,eksik kalmayalimbiri bir sey soylemesin,sazan gibi atiliyoruz
Abi bronz aldığına memnun kalacaksın.Açma yapmıyor ve bakımını iyi yaparsan oksidasyona çok dayanıklı.
Sahte balığa gelince; bende onun levrek için olduğunu ve özellikle kıyıdan at-çek lerde kullanıldığını biliyordum.
Tip olarak yüzey yemleri ailesinden ve popper tipi.
Bügün yeni motora alışamamanın verdiği azizliği yaşadık biraz.Raporlayacağım.
kasap100 yazdı:Abi bronz aldığına memnun kalacaksın.Açma yapmıyor ve bakımını iyi yaparsan oksidasyona çok dayanıklı.
Sahte balığa gelince; bende onun levrek için olduğunu ve özellikle kıyıdan at-çek lerde kullanıldığını biliyordum.
Tip olarak yüzey yemleri ailesinden ve popper tipi.
Bügün yeni motora alışamamanın verdiği azizliği yaşadık biraz.Raporlayacağım.
demek adam dogru soylemis..oylemi?
bu gun ne oldugunu inan cok merak ettim
Albatros-gr yazdı:Abi nereden gordun onu...
Kullanımı ile ilgili ufak bir iki bilgi abi;
Popper'ların gövdelerinin ön kısmında ( kafa kısımlarında ), bir çukurluk bulunur. Her çekilişlerinde, suyun bu çukur kısma girmesi, çarpmasının yarattığı, oluşturduğu özel sesler nedeniyle bu ismi almışlardır ( patlangaç ).[Sizin satıcının ıslık dediği bu olsa gerek] Bunlarla balık avlama teknikleri şöyle özetlenebilir;
İlki, birbiri ardına, aralarına bir saniyelik duraklamaların girdiği seri çekişler yapmak. İkinci yöntem, çok kuvvetli çekişler yapmak ama bu kez aralarda daha fazla süren boşluklar, duraklamalar bırakmaktır. Bu metodlardan hangisinin seçileceğine balık karar verir. Balığın tepkisine göre, istediği tekniği uygulamak gerekir. Eğer derinlerdeki bir balığı su yüzeyine çağırmak istiyorsak, o halde çok daha keskin ve şiddetli çekişler yapmamız gerekmektedir.
Popper örneklerinin birkaç resmi ;
kasap100 yazdı:Kullanımı ile ilgili ufak bir iki bilgi abi;
Popper'ların gövdelerinin ön kısmında ( kafa kısımlarında ), bir çukurluk bulunur. Her çekilişlerinde, suyun bu çukur kısma girmesi, çarpmasının yarattığı, oluşturduğu özel sesler nedeniyle bu ismi almışlardır ( patlangaç ).[Sizin satıcının ıslık dediği bu olsa gerek] Bunlarla balık avlama teknikleri şöyle özetlenebilir;
İlki, birbiri ardına, aralarına bir saniyelik duraklamaların girdiği seri çekişler yapmak. İkinci yöntem, çok kuvvetli çekişler yapmak ama bu kez aralarda daha fazla süren boşluklar, duraklamalar bırakmaktır. Bu metodlardan hangisinin seçileceğine balık karar verir. Balığın tepkisine göre, istediği tekniği uygulamak gerekir. Eğer derinlerdeki bir balığı su yüzeyine çağırmak istiyorsak, o halde çok daha keskin ve şiddetli çekişler yapmamız gerekmektedir.
Popper örneklerinin birkaç resmi ;
simdi konuya cok iyi girdim Bahadir..aciklamalarin cok net...tesekkurler
senin dedigin gibi deneyecegim,bize satan boyle aciklama yapmadi,veya bilmiyordu(orasini bilemem)..ama bunu yalniz sirtiye gittigimde deneyecegim..cunku iki kisi gittigimizde birer sirti atiyoruz,ve o zaman klasik sirtilerimdem saliyorum..denemeleri her zaman yalniz iken ikinci sirti ile yapiyorum