Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yamashita sahteler hakkinda
Cok uyemizin aldigi yamashita sahteler hakkinda tespit ettigim bazi detaylari,sizlerle paylasmak istiyorum.
Ben bu sahte ile ispendekleri tutmaya basladigimda,sirtinin uzerinde 01 no,25gr agirlik vardi.5metreye kadar sularda avlaniyor,esit araliklarla ispendekler aliyordum.
12/7/2009 tarihinde uskumrulara rastladigimda.derinlik 14-16 metre oldugundan,ben sirtinin uzerine 2 no 50 gr agirlik koydum.Sahte uskumru,istavrit ve melanur cikariyordu.
Bu tarihten sonra ben,kiyida yani 5 metre derinlige kadar yaptigim sirtilerde ,bu 2 no 50 gr kursunu degistirmedim.Bu 2 no 50gr kursun sirtinin uzerinde iken hic ispendek almadim.Sadece bir-iki istavrit.
Gelelim19/8/2009 dunku yaptigim sirti avina.Sirtiyi elime aldigimda 2 no 50gr kursunu cikarip,yerine 01 no 25gr kursun koydum.Sahte ilk bir zargana ve gunun sonunda bir ispendek tuttu.
BANA GORE SONUC
5 metreye kadar yapilan sirti avlarinda,uzerinde 25 gr kursun ile sahte yuzeyde daha guzel avlaniyor.Daha derin sularda baligin bulundugu derinliklerde,agirlik degistirip aramalar yapmak gerekiyor.

NOT:Bu yazdiklarim,tekneden yapilan sirti icin gecerli.At-cek hakkinda pek bilgim yok.Fakat buradan at-cek yapan uyelerimiz,,gereken bilgiyi algilayip ,gerekli uygulamalari yapacaklarina inaniyorum.
Hepinize bol balikli avlar dilerimSeerf

asagida sagolsun Nihat`in yaptigi semada..son firdonduden sonra ana bedeni 10 kulac kadar saliyorsun

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
faruk abi kurşunu sahteden ne kadar geriye takıyorsun?fırdöndüler varmı?takımın bir açılımını yaparmısın sana zahmet.
Bul
LeVrEkCi yazdı:faruk abi kurşunu sahteden ne kadar geriye takıyorsun?fırdöndüler varmı?takımın bir açılımını yaparmısın sana zahmet.
Nihat soyle aciklayayim....
sahte+5 metre 40lik(veya 35lik) invisiline(hayalet) misine+firdondu+kursun+9metre 60lik normal misine+firdondu+9 metre 60lik normal misine+firdondu....bundan sonra az daha saliyor ve sirtini yapiyorsun..
kursun ilk firdonduden hemen sonra 60lik misinenin uzerinde
Bul
Faruk abicim teşekkürler, gayet açık ve net oldu.
benim şahsi fikrim misina 0,35 biraz kalın olabilir, ben 0,28 - 0,30 kullanıyorum.
ne kadar ince olursa o kadar avcı oluyor.

Ayrıca Nihatcım evvelki gün yanıma Altaylı Ercan abi uğradı, tüm sitedeki arkadaşlara selamı var, iş yoğunluğundan ötürü siteye çok fazla giremediğini söyledi. biraz iş, biraz balık lafladık Gulumse
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Albatros-gr yazdı:Nihat soyle aciklayayim....
sahte+5 metre 40lik(veya 35lik) invisiline(hayalet) misine+firdondu+kursun+9metre 60lik normal misine+firdondu+9 metre 60lik normal misine+firdondu....bundan sonra az daha saliyor ve sirtini yapiyorsun..
kursun ilk firdonduden hemen sonra 60lik misinenin uzerinde

anladıysam arap olayım Siyirdim
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul
Aldık kutusunda duruyor bakalım ne zaman kullanacağım bende bilmiyorum..Smile
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
blue_zaire yazdı:anladıysam arap olayım Siyirdim
yapma Fevzi yaw,,senin gibi buyuk balikciya yakistimi?Siyirdim

Nihat semayi beceriyorsun,,son fotonun altina bir semasini cizsen diyorum
Bul
Salih Reis yazdı:Faruk abicim teşekkürler, gayet açık ve net oldu.
benim şahsi fikrim misina 0,35 biraz kalın olabilir, ben 0,28 - 0,30 kullanıyorum.

Ayrıca Nihatcım evvelki gün yanıma Altaylı Ercan abi uğradı, tüm sitedeki arkadaşlara selamı var, iş yoğunluğundan ötürü siteye çok fazla giremediğini söyledi. biraz iş, biraz balık lafladık Gulumse
kesinlikle dogru da...olurya,birde buyuk bir balik denk gelirse..kopma ihtimali daha az..tabii buyuk balikta baligi yorupta aliyorsun ama neyse
..iste ben 35 lik tercih ediyorum
Bul
Uzun_ahmet yazdı:Aldık kutusunda duruyor bakalım ne zaman kullanacağım bende bilmiyorum..Smile
bosver Ahmet,hazirda bulunsun..bir bakmissin gunun birinde lazim olmusSeerf
Bul
Salih Reis yazdı:Faruk abicim teşekkürler, gayet açık ve net oldu.

aleyküm selam salih abi ercan abiye selamlar saygılar.özletiyor kendisini Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Levrek avinda kullanilan sahteler hangileridir? ercan1977 4 1,997 21-12-2013, 21:08
Son Yorum: orhanekmekci
  Sahte Yem Hakkında Amatör Bilgiler Ruzgar_1 8 4,204 27-05-2011, 18:12
Son Yorum: ufuktan26
  Raglou Hakkında Bilgi balıkoltası 8 6,765 12-07-2007, 20:44
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi