Yorumları: 11,006
Konuları: 243
yazıyoruz söylüyoruz yakınıyoruz ama sonuç yüzyıllarca hatta binyıllarca aynı kalacak ahmet abi senin söylediğin güzellikleri rüyalar ülkesinde görürüz ancak ha birde milyonda bir belki olabilir.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 1,987
Konuları: 27
Sevgili Ahmet abi;
Söylediklerinize tamamen katılıyorum.
Tamam adamlar ekmek davasında fakat o sırada benimde hak ve hürriyetime müdahele ediyorlar.Bizim zaten tutacağımız nedir ki? Devede kulak misali..
Hep '' ben '' merkeziyetçi bir toplum olmuşuz..
Sevgi , saygı ve hörmet kavramlarından gitgide uzaklaşıyoruz..
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
eşref sürek yazdı:Ahmet abi gırgırların balık verme olayına çok şahit oldum biz buna göz payı deriz yıllar önce yıllar önce silivride tekne ile avlanırken gırgır yanımızda çevirdi bizde onları seyrediyorduk iyide balık kaldırmışlardı bir kova istediler balık kümesinin içine daldırdılar içinde lüfer çinekop istavrit vardı yeniçiftlik açıklarındaki taşda demirliyken küçük bir gırgır yanımızı çevirdi bizde göz payımızı alırız diye sevindik ağı çektiklerinde o kadar az balık vardıki istemeye utandık en son bu sene marmara adasında bu olaya şahit oldum iskeleye yanaştı balığı dağıtmaya başladı poşeti kapan geliyordu biz önceki senelerden teçrübeli olduğumuz için poşet yanımızdaydı göz payımızı aldık bildiğim kadarıyla gırgırlarda ilk tutulan balık göz kalmasın diye dağıtılır kısmeti olan payını alır bol balıklı avlar rastgele
Sevgili Eşref..
Bak sen de benim dediklerimi doğruluyorsun..Bu gelenekler bir çok yerde halen uygulanıyor..
Nedense bir tek Ege de çok sorun var..Bu konu gittikçe ilginç olmaya başladı..
Biraz da neden Ege de sorun var diye fikir almak isterim tüm Arkadaşlardan..
Sevgiler...
Yorumları: 491
Konuları: 17
ahmet abicim ben karaburun eşenderede 15 sene av yaptım kendi teknemle orada bir gırgır vardı saipaltı limanından ne zaman çıksa adam önce üstümüze gırgırı sürüp dibimizden sorti yapıtordu teknenin içi karman çorman oluyordu abi en son delirdim gırgırın üstüne boşalttım şarjörü adam düzeldi bende altıyüzseken tl ödedim olay tatlıya bağlandı izmirin havasından olsa gerek...