Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Denizleri bitirdik ..
yazdıkların çok doğru hele trol en kötüsü bizim bulunduğumuz bölgede ereğli tekirdağ arasında algarna ile karides çekmeye başladılar tarla sürer gibi denizin dibini tarıyolar afala kardeş senden ricam şu avrupa birliğinin balıkçılıkla ilgili yasaklarını bulup burada yayınlaman teşekkürler rastgele
Bul
Aslında bizim denizlerimizi 3 yıl dinlendiricen 3 yıl boyunca yerli balık uyuşturucu gibi yasak olmalı
balığı ithal edicen
ikincisi yerli balığımızı kesinlikle ihraç etmiyeceksin en azından 3-5 sene
Varmı bu ve benzeri kararları alacak babayiğit ben göremiyorum bu kararlar halkın ve geleceğin yararınadır aksi çıkarların dostluğudur . Çıkarlar herzaman toplumu ve geleceğini hiçe saymış,sömürmüştür .
Bul
Esasında ben hala marmara denizinde balık tutabildiğimize şaşırıyorum.çocukluğumuzda 10 metreden büyük balıkçı tekneleri yoktu.Şimdiki gırgırlar adeta bir savaş gemisi gibi büyük ve donanımlı.Balıkçılarda tek tek değil filo halinde çalışıyor dağalıp balık arıyorlar bulduklarındada  hepsi birden çullanıyor. Küçük balıkçılar ise her gece kıyılara 300 m.aralarla ağ atıyor.Deniz kirlilliği derseniz marmaraya dökülen kanalizasyon ve sintinenin haddi hesabı belli değil.Son yıllarda tutulan balık sayısındaki relatif artışı yunus gibi doğal avcıların tükenmesi ve teknoloji sayesinde balıkçılığa bağlıyorum.Kritik eşik aşılırsa şimdi biz kalkan, kofana,torik gibi balıkları vitrinde görüyorsak lüfer ve palamutta vitrine çıkar.İstavriti bile mumla ararız.
Mustafa 38-Tekirdağ
Bul
yıllardır herkes aynı şeyleri soyleyıp duruyor ama ne yazıkkı önlem alan bir mercı yok. hayırlısı bakalaım
her türlü yasak getirilidi kim uydu kim uyguladı kim kime dum duma hayırlısı olsun düzelir inşallah
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Avrupa denizleri tehdit altında AFALA 2 1,383 09-06-2007, 13:16
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi